Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
TraDeus - Posty:131
Re: Bramka szumów?
autor: TraDeus » piątek 13 lip 2007, 00:19
...
nie zrozumiałem tylko Ciebie Zbynia...
o co chodzi ? ;)
Chodzi o zadawanie pytania tuz pod odpowiedzia na to wlasnie pytanie

...
szczerze powiedziawszy bez sensu, bo tamta odpowiedz była zbyt mało precyzyjna i zbyt dużo mi nie powiedziała ;)
dopiero jak zadałem pytanie dostałem odpowiedz, która mnie usatysfakcjonowała :)
Pozdrawiam i bez urazy dla kogokolwiek :)
-
spiker
autor: spiker » piątek 13 lip 2007, 09:32
była zbyt mało precyzyjna i zbyt dużo mi nie powiedziała ;)
dopiero jak zadałem pytanie dostałem odpowiedz
===========
Być może dlatego że nazwa urządzenia pt. Noise Gate (bramka szumów) jest obecnie niecałkowicie prawidłowa w kontekscie zastosowań. Jej prawidłowa nazwa powinna brzmieć Signal Gate. Nie byłoby wówczas tyle nieporozumień związanych z funkcjonowaniem bramki tylko w odniesieniu do szumów. Poza tym w nazwie Noise Gate jest termin Gate (bramka) a bramka albo jest zamknieta i nic nie przepuszcza albo jest otwarta i wtedy puszcza wszystko. Gdyby miała coś puszczać wybiórczo byłaby filtrem a nie bramką.
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » piątek 13 lip 2007, 09:47
Poza tym w nazwie Noise Gate jest termin Gate (bramka) a bramka albo jest zamknieta i nic nie przepuszcza albo jest otwarta i wtedy puszcza wszystko. Gdyby miała coś puszczać wybiórczo byłaby filtrem a nie bramką.
Nie filtr, a expander w tym przypadku :)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
spiker
autor: spiker » piątek 13 lip 2007, 10:28
Nie filtr, a expander w tym przypadku :)...
Uzyłem terminu filtr w dużo szerszym znaczeniu niż terminologia audio.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...