Problem z konnekt 24D
-
Prosze o pomoc. Mam problem z kartą dżwiękową konnekt 24D i Logoc Express 7, Podczas uruchamiania Logica pojawia się komunikat:
Logic Express has detected a possible conflict between one or more third party MIDI or audio drivers.
Be sure to install the latest drivers for all audio and MIDI equipment connected to your computer, and remove any older or unused drivers
Podczas uruchamiania Logica, gdy karta jest wyłączona, wszystko odpala się bez problemu. Co mam zrobić??????
Logic Express has detected a possible conflict between one or more third party MIDI or audio drivers.
Be sure to install the latest drivers for all audio and MIDI equipment connected to your computer, and remove any older or unused drivers
Podczas uruchamiania Logica, gdy karta jest wyłączona, wszystko odpala się bez problemu. Co mam zrobić??????
-
Re: Problem z konnekt 24D
Zapomniałem dodać, że to wszystko dzieje się
na Mac OS X 10.4.10
na Mac OS X 10.4.10
- stevelukather
...Zapomniałem dodać, że to wszystko dzieje się
na Mac OS X 10.4.10...
A czy driver TC jest na ta wersje OSX?Ostatnio kumpel postawil TC PowerCore FW na najnowszym sterowniku ze strony i Logic przy nacisnieciu play zwijal interes i dupe blada pokazywal,a teraz franca nawet na starszym nie chce gegac.Trzeba przeinstalowac chyba system i postawic poprzedni driver.Logic odpala ci sie bez TC Konnnect bo jesli jest odlaczony to automatycznie Logic wybiera driver Built-in,czyli wewnetrzna karte Apple.Zadzwon do Audiostacji,na pewno ci chlopaki pomoga.
[addsig]
na Mac OS X 10.4.10...
A czy driver TC jest na ta wersje OSX?Ostatnio kumpel postawil TC PowerCore FW na najnowszym sterowniku ze strony i Logic przy nacisnieciu play zwijal interes i dupe blada pokazywal,a teraz franca nawet na starszym nie chce gegac.Trzeba przeinstalowac chyba system i postawic poprzedni driver.Logic odpala ci sie bez TC Konnnect bo jesli jest odlaczony to automatycznie Logic wybiera driver Built-in,czyli wewnetrzna karte Apple.Zadzwon do Audiostacji,na pewno ci chlopaki pomoga.
[addsig]
- stevelukather
No widzisz poczytaj,jesli nie widziales tego, http://audiostacja.pl/
-
Dziękuje za pomoc, audio działa, alle mam jeszcze jeden problem. Mam instrument midi (Ewi Akai 4000s), nie wiem jak ustawić żeby po podłączeniu do logica można boło korzystaś z brzmień programu (logica) Czy ktoś się orientuje co zrobić????
- stevelukather
...Dziękuje za pomoc, audio działa, alle mam jeszcze jeden problem. Mam instrument midi (Ewi Akai 4000s), nie wiem jak ustawić żeby po podłączeniu do logica można boło korzystaś z brzmień programu (logica) Czy ktoś się orientuje co zrobić????...
Nacisnac RECORD na AudioInstrument 1 na ktorym jest odpalony jakis instrument z Logica i musi grac w real time,pod warunkiem ustawienia bufora w karcie na 256.............dziekuje rowniez Szanownej Redakcji za elegancka cenzure mojego postu powyzej,chcialem koledze pomoc i wkleilem linka do artykulu,a Szanowny Redaktor pozwolil koledze przeczytac cala zawartosc strony Audiostacji.Podziwiam troske o glebsza wiedze forumowiczow niz czytanie tylko poszczegolnych wycinkow.
[addsig]
Nacisnac RECORD na AudioInstrument 1 na ktorym jest odpalony jakis instrument z Logica i musi grac w real time,pod warunkiem ustawienia bufora w karcie na 256.............dziekuje rowniez Szanownej Redakcji za elegancka cenzure mojego postu powyzej,chcialem koledze pomoc i wkleilem linka do artykulu,a Szanowny Redaktor pozwolil koledze przeczytac cala zawartosc strony Audiostacji.Podziwiam troske o glebsza wiedze forumowiczow niz czytanie tylko poszczegolnych wycinkow.
[addsig]
Odpalał ktoś TC Konnekta 24D z chipsetem fireware firmy VIA ?
Moje doświadczenia są niezbyt dobre
gubi się "synchronizacja" karty w tym połączeniu i non-stop przerywa dźwięk. Może to kwestia zasilania laptopa albo właśnie problematycznego chipsetu fireware tej firmy 
Moje doświadczenia są niezbyt dobre

a to masz firewire z zasilaniem w laptopie?????to zadkosc....
pomojam czipset via ktory dziala tak samo badziewnie jak wiekszosc kontrolerow usb....
pomojam czipset via ktory dziala tak samo badziewnie jak wiekszosc kontrolerow usb....
...a to masz firewire z zasilaniem w laptopie?????to zadkosc....
A nie nie.
Konnekt był zasilany osobno za pomocą własnego zasilacza.
Na testowanym lapku z chipsetem VIA niestety klapa
A jakby to połączyć za pomocą koncentratora "combo USB 2.0/FireWire" wpinanego do lapa po USB. Może ktoś próbował takiej metody ?
A nie nie.
Konnekt był zasilany osobno za pomocą własnego zasilacza.
Na testowanym lapku z chipsetem VIA niestety klapa

A jakby to połączyć za pomocą koncentratora "combo USB 2.0/FireWire" wpinanego do lapa po USB. Może ktoś próbował takiej metody ?
tylko pamietaj zeby koncentrator mial wlasne zasilanie bo po usb nie przejdzie...mam taki jeden(bez firewire) i o ile na krotkim kablu dzialaja tylko porty usb(bez czytnika kart i niektorych mp3 na przyklad sansa) to na dlugim nie dziala nic....jakosc kabli usb tez mowi sporo choc mam niby porzadny.....z zasilaniem no problemo........