Po raz tysięczny UB802

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
devil
Re: Po raz tysięczny UB802

Post autor: devil » wtorek 10 lip 2007, 23:49

...skoro nagrywasz w tym samym pomieszczeniu co sluchasz to jak sobie wyobrazasz nagrywanie z grajacymi odsluchami????

boze ludzie nic nie mysla............
on sobie niewyobraza, tylko nie chce mu sie co chwile ruszac tylka i wylaczac odsluchy, zreszta, mi tez by sie nie chcialo :>
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » środa 11 lip 2007, 04:34

...skoro nagrywasz w tym samym pomieszczeniu co sluchasz to jak sobie wyobrazasz nagrywanie z grajacymi odsluchami????

boze ludzie nic nie mysla............
No właśnie... Zero, nic pomyślunku... To chyba oczywiste że nie chce mieć sygnału na monitorach podczas nagrywania. Cały czas jest o tym...

Dzięki za rady...
Brak pomysłu w tej chwili...

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » środa 11 lip 2007, 16:46

ja mam ten sam mikser i robię tak:

mikrofon wpięty w kanał 1, nagrywam go z fx send. sygnał z komputera wpięty w tape-in, monitory podłączone do master out.

kiedy nagrywam, wyłączam "tape to mix" i włączam "tape to control room" i wyciszam main mix - w ten sposób trzema ruchami wyciszam monitory nie dotykając ich. uwaga - głośność w słuchawkach się zmienia po tym zabiegu.

poza tym - ilość wokalu w odsłuchu regulujesz głośnością kanału 1, więc po każdej zmianie musisz skorygować wysterowanie wejścia w komputerze.

więcej już się chyba z tego miksera wycisnąć nie da... mam nadzieję, że pomogłem.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » środa 11 lip 2007, 16:49

poza tym - ilość wokalu w odsłuchu regulujesz głośnością kanału 1, więc po każdej zmianie musisz skorygować wysterowanie wejścia w komputerze.
...a raczej skorygować fx send z 1 kanału

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » środa 11 lip 2007, 18:26

...ja mam ten sam mikser i robię tak:

mikrofon wpięty w kanał 1, nagrywam go z fx send. sygnał z komputera wpięty w tape-in, monitory podłączone do master out.

kiedy nagrywam, wyłączam "tape to mix" i włączam "tape to control room" i wyciszam main mix - w ten sposób trzema ruchami wyciszam monitory nie dotykając ich. uwaga - głośność w słuchawkach się zmienia po tym zabiegu.

więcej już się chyba z tego miksera wycisnąć nie da... mam nadzieję, że pomogłem....
Ale wtedy nie slyszy sie wokalista. I w tym sek. Reszte tez tak kiedys mialem ale zaniechalem tego procederu bo mam pokretlo od volume w "monitorach" z przodu.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 11 lip 2007, 19:41

zle z wami - przeciez behringer w kazdej instrukcji ma rysunki jak podlaczyc....i to cholernie jasne......i dokladnie jest napisane ze main out nie sluzy do podlaczenia odsluchu tylko control room....

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » środa 11 lip 2007, 19:59

...zle z wami - przeciez behringer w kazdej instrukcji ma rysunki jak podlaczyc....i to cholernie jasne......i dokladnie jest napisane ze main out nie sluzy do podlaczenia odsluchu tylko control room.......
Tak, ale musiałem jakoś rozdzielić monitory i słuchawki... Znasz inny pomysł jak można było to zrobić przy użyciu wyłącznie tego miksera?

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 11 lip 2007, 21:37

tak - monitory pod control out sluchawki pod phones.........
przeciez masz to w tej instrukcji....rozumiem zeby slonce grzalo ale nie ma pogody.....

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » środa 11 lip 2007, 22:49

...tak - monitory pod control out sluchawki pod phones.........
przeciez masz to w tej instrukcji....rozumiem zeby slonce grzalo ale nie ma pogody........
zbynia, control out oraz phones maja wspolny potencjometr volume,
a autor posta uprzejmie proszony o kupno wzmacniacza sluchawkowego.

zamknijcie ten temat bo nic innego juz niewymyslicie, a im wiecej postow, tym coraz wieksze glupoty

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » środa 11 lip 2007, 23:42

Ale wtedy nie slyszy sie wokalista. I w tym sek. Reszte tez tak kiedys mialem ale zaniechalem tego procederu bo mam pokretlo od volume w "monitorach" z przodu....
usłyszy się, jeśli zwiększysz poziom kanału 1.

ODPOWIEDZ