Drodzy forumowicze.
Działam na mikserze Samson mdr6 na karcie dźwiękowej SoundBlaster Audigy ES.
Wokal nagrywam mikrofonem dynamicznym (kabel Klotz, wtyki xlr Neutrik). Do miksera wpinam kabel (Sommer wtyki 2x mono Neutrik i 1x stereo Amphenol z przejściówką na mały jack) w MIX OUT a w karcie na razie w MIC IN
Odsłuch mam wpinając cinche w 2T IN a w karcie w LINE OUT
Forumowicz Zbynia zasugerował mi bym wychodził z miksera przez AUX a nie jak to do tej pory robiłem przez MIX OUT - w związku z tym że mój cały temat został pięknie ładnie wykasowany ponawiam pytania do forumowicza Zbynia jak i do was
-------------------------------------------------------------------------------------------
1. Jaka jest różnica "wychodzenia" AUXem a MIX OUTem ?
2. Aby mieć odsłuch podkładu (bo wokal słyszę bez tego) jestem zmuszony aktywować w mikserze funkcje Hard Disc Mode. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że podkład ten słyszalny jest bardzo cicho również wtedy gdy funkcja HDM jest wyłączona ale pod warunkiem że pokrętło regulujące (2T TO RETURN) jest odkręcone na max.
Tak chyba nie powinno być, czyż nie? Nie powinna być cisza?
Boję się że coś mam popsute.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Co robię źle? Może to trzeba inaczej?
Szczerze powiedziawszy instrukcja nic mi nie mówi, raz że nie po polsku, dwa że ma błędy :/
WIEM JESTEM ZIELONY
DZIĘKUJE ZA POMOC