ASIO Multimedia Setup w Cubase SX
Cubase Sx 1.01, RME9632 najnowsze stery, windows XP. Otwieram Asio multimedia setup/ Advanced options, w sekcji global settings / card options odchaczam "use 16bit only" po czym klikam "run simulation" i test sie nie udaje. W opcji 16bit wszystko gra, jak przełacze na 32bit klapa na maxa. Wcześniej pracowałem na windowsie 2000 + sp4 i nie miałem takich problemów. Nie mam pojecia co sie dzieje. Może coś powinienem jeszcze ustawić lub coś pominełem. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Re: ASIO Multimedia Setup w Cubase SX
Zapomniałem dodać iż windows xp jest z service packiem 2.
Pozdrawiam
A dlaczego chcesz używać Asio Multimedia zamiast pożądnych sterów ASIO od karty? nie znam tej karty ale sądze iż ma takowe. (no chyba ze nie ma 

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Skąd w ogóle pomysł, żeby uruchamiać sterownik Multimedia będący atrapą ASIO przeznaczoną dla kart multimedialnych (Creative i okolice), skoro ma się pod ręką dedykowany sterownik wyraźnie zaznaczony nazwą karty ??
Użytkowanie programu należy zacząć od przeczytania instrukcji obsługi, choćby tych zasadniczych jej punktów dotyczących konfiguracji początkowej. Szarych komórek też wypadałoby użyć od czasu do czasu.
Użytkowanie programu należy zacząć od przeczytania instrukcji obsługi, choćby tych zasadniczych jej punktów dotyczących konfiguracji początkowej. Szarych komórek też wypadałoby użyć od czasu do czasu.
Jeżeli ktoś już koniecznie chce używać "multimedialnych" driverów MME pod ASIO to polecam ASIO4ALL - nieźle napisane stery, gdyby inni producenci brali z tego przykład to byłoby wspaniale.
Mają jedną zaletę
nie trzeba restartować kompa po zawieszeniu się drivera ASIO. Z latencjami jest całkiem nieźle, udaje się bezproblemowo pracować nawet przy 256 próbkach.
Mają jedną zaletę