Witam serdecznie.
Poproszono mnie o poradę w zakresie kupna przyzwoitego zestawu głośniczków multimedialnych 6.1 lub 7.1 do 500zł.
Przyznam, że nie znam się na takich rzeczach.
Czy zatem ktoś z szanownych forumowiczów może mi coś doradzić w tym zakresie?
Pozdrawiam,
D_M
Głosniczki multimedialne 6.1, 7.1 do 500zł
Re: Głosniczki multimedialne 6.1, 7.1 do 500zł
...Witam serdecznie.
Poproszono mnie o poradę w zakresie kupna przyzwoitego zestawu głośniczków multimedialnych 6.1 lub 7.1 do 500zł.
Pozdrawiam,
D_M
...
Ja też się nie znam ale intuicja podpowiada mi, że ogólnie multimedialne w stosunku do jakości są wybitnie drogie.
Pozdrawiam,
D_M
...
Ja też się nie znam ale intuicja podpowiada mi, że ogólnie multimedialne w stosunku do jakości są wybitnie drogie.
Może kiedy indziej
- Soundscape
- Kontakt:
Również nie widzę sensu pakować się w aż tyle "elementów". Szczególnie nie za te pieniądze. 5.1 spokojnie powinno wystarczyć. Osobiście (mam nadzieję, że nikogo tym nie obrażę) odradzam systemy Creative. Są przereklamowane.
Witam.
Dziękuję za szybką reakcję.
Wyjaśnię jeszcze raz - potrzebuję przyzwoitych głośniczków do 500zł (6.1, 7.1) - nie do pracy z dźwiękiem, a jedynie do filmów, gierek i innych multimediów.
Czy może zatem ktoś zna jakiś typ w tym przedziale cenowym, którym warto się zainteresować.
Zaznaczę, że nie spodziewam się za 500zł wybitnych doznań estetycznych.
Pozdrawiam,
D_M
Wyjaśnię jeszcze raz - potrzebuję przyzwoitych głośniczków do 500zł (6.1, 7.1) - nie do pracy z dźwiękiem, a jedynie do filmów, gierek i innych multimediów.
Czy może zatem ktoś zna jakiś typ w tym przedziale cenowym, którym warto się zainteresować.
Pozdrawiam,
D_M
- Soundscape
- Kontakt:
W tym przedziale cenowym proponuję się zainteresować firmą Logitech. Mają prawie identyczne możliwości jak Creativy, tyle, że są o drobinę tańsze. (I już nie tak bardzo przereklamowane
)Z kolei ja nie widziałem, żeby jakiekolwiek inne firmy (typu Manta - całkiem fajna, czy ModeCom) miały systemy 6 i 7.1. Ale jakby Modecom miał to mogę polecić. Słyszałem 2 ich systemy 2.1 i moim zdaniem (przy tym, że są tanie) ich dźwięk bije Creativy.

-
...Witam.
Pozdrawiam,
D_M
...
Głośniczki do filmów gierek i innych multimediów reklamuje i opisuje szereg portali poświęconych tej tematyce.To forum poświęcone jest branży pro-audio ,a więc szeroko pojętej działalności studyjnej i kocertowej.Za 500 złotych polecam wyprawę pod namiot dla odświeżenia świadomości.:)
Pozdrawiam,
D_M
...
Głośniczki do filmów gierek i innych multimediów reklamuje i opisuje szereg portali poświęconych tej tematyce.To forum poświęcone jest branży pro-audio ,a więc szeroko pojętej działalności studyjnej i kocertowej.Za 500 złotych polecam wyprawę pod namiot dla odświeżenia świadomości.:)
- Soundscape
- Kontakt:
Głośniczki do filmów gierek i innych multimediów reklamuje i opisuje szereg portali poświęconych tej tematyce.To forum poświęcone jest branży pro-audio ,a więc szeroko pojętej działalności studyjnej i kocertowej.Za 500 złotych polecam wyprawę pod namiot dla odświeżenia świadomości.:)...
Racja, ale nie trzeba od razu tak ostro
Przecież na tym forum piszą też posiadacze Soundblasterów i też można na niektóre z tych kart (np. do 300 a nawet do 500 PLN), że to nie jest sprzęt pro-audio. Przecież większość tych kart służy głównie do gier i multimediów. Czy nie?

- Soundscape
- Kontakt:
O, przepraszam...
Przecież na tym forum piszą też posiadacze Soundblasterów i też można na większość tych kart powiedzieć (np. do 300 a nawet do 500 PLN), że to nie jest sprzęt pro-audio. Przecież większość tych kart służy głównie do gier i multimediów. Czy nie?...

- JankoMuzykant
- Kontakt:
Głośniczki do filmów gierek i innych multimediów reklamuje i opisuje szereg portali poświęconych tej tematyce.
Niestety, tamtejsze opinie można sobie wsadzić pomiędzy wiadomości o ufo, a adresem Elvisa sprzed pół roku.
To forum poświęcone jest branży pro-audio ,a więc szeroko pojętej działalności studyjnej i kocertowej.Za 500 złotych polecam wyprawę pod namiot dla odświeżenia świadomości.:)
A ja, powiem szczerze, chętnie bym usłyszał opinie na temat sprzętu konsumenckiego ludzi, którzy słyszą. Bo niejeden z nas czasem potrzebuje coś kupić (komuś, sobie do zastosowań niezawodowych) i naprawdę nie ma skąd wziąć jakichkolwiek wiadomości.
Wiadomo, że bzykawki za 500 zł są do bani, ale i te dzielą się na takie sobie, fatalne i bardzo wkurzające.
[addsig]
Niestety, tamtejsze opinie można sobie wsadzić pomiędzy wiadomości o ufo, a adresem Elvisa sprzed pół roku.
To forum poświęcone jest branży pro-audio ,a więc szeroko pojętej działalności studyjnej i kocertowej.Za 500 złotych polecam wyprawę pod namiot dla odświeżenia świadomości.:)
A ja, powiem szczerze, chętnie bym usłyszał opinie na temat sprzętu konsumenckiego ludzi, którzy słyszą. Bo niejeden z nas czasem potrzebuje coś kupić (komuś, sobie do zastosowań niezawodowych) i naprawdę nie ma skąd wziąć jakichkolwiek wiadomości.
Wiadomo, że bzykawki za 500 zł są do bani, ale i te dzielą się na takie sobie, fatalne i bardzo wkurzające.
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)