Budżetowe wydajne studio przenośne

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Budżetowe wydajne studio przenośne

Post autor: Soundscape » wtorek 03 lip 2007, 11:13

No i pamietajcie ze ma to byc karta do rejestracji i do grania na virtualach, a ja nadal nie bardzo wiem czy taki Presonus sie sprawdza.

Wielkie dzieki....

Nie miałem doczynienia z interfejsami Presonusa, ale jeżeli chodzi o możliwości o które pytasz, to z opisu Firepoda wynika, że powinien spełnić Twoje oczekiwania.

Awatar użytkownika
Koval

Post autor: Koval » wtorek 03 lip 2007, 14:38

. moglby ktos odpowiedziec mi na pytanie jak zachowuje sie te karty fire wire jako instrumenty virtualne? czy rme na curdbus lepiej sie sprawuje? chodzi mi tez o nakladanie efektow na zywo...

-------------------------------

no problem używam m-audio firewire do grania na próbie na vst z reverbami kom,presorami z directx i chodzi na mim laptopie slabiutkim (pentium m 1.2 ghz) bez problemu ciągnie też przy mixie kilkadziesiąt sladów ,( tylko masy pluginów to nie założę)
warunek : dysk zewnętrzny po USB 2.0 na sample i projekty

ale zapis vst przecież możesz robić w midi a tylko wypuszczać na żywca sygnał z instr. z efektami a potem sobie zmiksować

aleph

Post autor: aleph » wtorek 03 lip 2007, 22:50

-- warunek : dysk zewnętrzny po USB 2.0 na sample i projekty--

........................................................................

dosc nieprofesjonalnie mi to sie wydaje. skoro uzywasz m audio na fire wire to dysk zewnetrzny chyba tez powinien po fire wire leciec nie lepiej tak?

--- ale zapis vst przecież możesz robić w midi a tylko wypuszczać na żywca sygnał z instr. z efektami a potem sobie zmiksować ---

.............................................................................
swietna kontrola na zywo. to tak jakbys chcial fristajlowac i ktos by ci poradzil: wez sobie spisz rymy na kartke a potem zarejestruj.

jarzysz?

pozdr.

j.bravo

Post autor: j.bravo » środa 04 lip 2007, 01:52

Moja propozycja dla Ciebie:

1. MacBook Pro
2. Logic Pro
3. Motu, RME lub Apogee

Masz wypas i na legalu
Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ