Cubase SX3 - problem z VST
Witam wszystkich!
Od kilku dni jestem posiadaczem programu cubese sx3.0.2 (mój sprzęt to: pentium d, audiophile 2496, 2gb ramu, xp prof. sp2) i ciągle nie mogę się uporać z tym dokuczliwym problemem, natomiast- korzystając z wtyczek vst, również z tych cubasowych mam wrażenie że dźwięki po nagraniu przesuwają się lekko do tyłu. czytałem że jest to wina braku pliku o nazwie ignoreportfilter, albo że jest nie w tym miejscu, ale już przetestowałem wszystkie możliwe kombinacje z tym plikiem i z ustawieniami vst. I CIĄGLE NIC! może są jakieś ustawienia które odpowiadają właśnie za ten efekt?
Pozdrawiam.
Od kilku dni jestem posiadaczem programu cubese sx3.0.2 (mój sprzęt to: pentium d, audiophile 2496, 2gb ramu, xp prof. sp2) i ciągle nie mogę się uporać z tym dokuczliwym problemem, natomiast- korzystając z wtyczek vst, również z tych cubasowych mam wrażenie że dźwięki po nagraniu przesuwają się lekko do tyłu. czytałem że jest to wina braku pliku o nazwie ignoreportfilter, albo że jest nie w tym miejscu, ale już przetestowałem wszystkie możliwe kombinacje z tym plikiem i z ustawieniami vst. I CIĄGLE NIC! może są jakieś ustawienia które odpowiadają właśnie za ten efekt?
Pozdrawiam.
Re: Cubase SX3 - problem z VST
a sprawdzałes jaką masz latencje ?
...a sprawdzałes jaką masz latencje ?...
6.531ms, gra -idealnie! nagrywa/odtwarza -źle.
6.531ms, gra -idealnie! nagrywa/odtwarza -źle.
Hej
Potrzebuję pilnej pomocy
Pracuję Cubase SX 3 , mój sprzet: Core 2 Duo T7200, 2 GB ramu, SB Extigy... w wydawać by się mogło że jest super, niestety nie...
pracuję na VSTi i latencja się nie spisuje. Owszem opóźnienia przy bezpośrednim nagrywaniu takiego wiekiego nie ma ale przekadza to strasznie. kombinuję co można ale nie wiem, aaa i jeszcze jedno
kiedy nawet nagrywam jako mapowanie midi też jest opóźnienie..
co jest grane czyżby karta jest za stara...?
POMOCY!!!!!!
Potrzebuję pilnej pomocy
Pracuję Cubase SX 3 , mój sprzet: Core 2 Duo T7200, 2 GB ramu, SB Extigy... w wydawać by się mogło że jest super, niestety nie...
pracuję na VSTi i latencja się nie spisuje. Owszem opóźnienia przy bezpośrednim nagrywaniu takiego wiekiego nie ma ale przekadza to strasznie. kombinuję co można ale nie wiem, aaa i jeszcze jedno
kiedy nawet nagrywam jako mapowanie midi też jest opóźnienie..
co jest grane czyżby karta jest za stara...?
POMOCY!!!!!!
Wokalista, kompozytor, aranżer
zmien program
- Soundscape
- Kontakt:
Co prawda ja mam SX 1, ale np. jak nagrzwam to też mam przesuw nut do przodu (czyli opóźnienie). Pracuję na 11 ms. Po prostu kiedy kończe nagranie przełączam rozdzielczość z beat/bar na Use Quantize, zaznaczam 1/16, zaznaczam nutki i je przesuwam do tyłu o jedną 16-ke. Wtedy wszystko gra poprawnie.
Mówicie o przesuwaniu odtwarzania nagranych z klawisza sekwncji MIDI - VST ?
jesli tak to jest to bardzo proste - sam o to pytałem kiedyś na forum jak sobie kupiłem klawisz.
"ustaw w panelu midi na emulated i zaznacz time stamp"
To mi pomogło
jesli tak to jest to bardzo proste - sam o to pytałem kiedyś na forum jak sobie kupiłem klawisz.
"ustaw w panelu midi na emulated i zaznacz time stamp"
To mi pomogło
zmień program ?
np na jaki... próbowałem w sonarze i nuendo i to samo
Pomóżcie
np na jaki... próbowałem w sonarze i nuendo i to samo
Pomóżcie
Wokalista, kompozytor, aranżer
Wydaje mi się, że najlepszym sposobem na wasze problemy będzie wyszukiwarka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
próbowałem w sonarze i nuendo i to samo
Pomóżcie...
nuendo ???????
chyba pirat tak ?
Pomóżcie...
nuendo ???????
chyba pirat tak ?