Chipset do muzyki

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
wasyl25
Re: Chipset do muzyki

Post autor: wasyl25 » środa 20 cze 2007, 12:08

......Ale pytanie jest takie: dlaczego koniecznie AMD?
Głównie chodzi o ograniczony budżet. Bo przecież AMD za 250zł bedzie wydajniejszy od Intela za 250zł... - czy sie mylę?
Poza tym nigdy nie interesowalem sie Intelem (nie znam sie na jego modelach itd)

Jeżeli rzecz w budżecie, to OK. Faktycznie na półce cenowej 250 zł bierz AMD. Ale koniecznie X2.

Przypominam że w lipcu kolejna obniżka cen.
Ta obniżka cen dotyczy intela? Czy athlony x2 stanieją znacząco w najbliższych 2 tygodniach? :)

Nic o tym nie słychać, ale nie sądzę żeby te najtańsze mogły znacząco stanieć.
...
Zbynia po co ty sie wdajesz w takie głupie gadki. Ty wiesz, ja wiem, jaki olej trzeba do kompa. Po co nawracać "niewiernego". Jak sarkaz lubi wodne chłodzenie to niech se kompa do wody wrzuci i bedzie spoko, cicho i zimno, mi jest naprawde wszstko jedno jakiego ty sarkaz urzywasz chłodzenia. Ja nie urzywam i już raczej nie bede urzywał wodnego. wiec mnie nie przekonuj.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 20 cze 2007, 13:06

.........Ale pytanie jest takie: dlaczego koniecznie AMD?
Głównie chodzi o ograniczony budżet. Bo przecież AMD za 250zł bedzie wydajniejszy od Intela za 250zł... - czy sie mylę?
Poza tym nigdy nie interesowalem sie Intelem (nie znam sie na jego modelach itd)

Jeżeli rzecz w budżecie, to OK. Faktycznie na półce cenowej 250 zł bierz AMD. Ale koniecznie X2.

Przypominam że w lipcu kolejna obniżka cen.
Ta obniżka cen dotyczy intela? Czy athlony x2 stanieją znacząco w najbliższych 2 tygodniach? :)

Nic o tym nie słychać, ale nie sądzę żeby te najtańsze mogły znacząco stanieć.
...
Zbynia po co ty sie wdajesz w takie głupie gadki. Ty wiesz, ja wiem, jaki olej trzeba do kompa. Po co nawracać "niewiernego". Jak sarkaz lubi wodne chłodzenie to niech se kompa do wody wrzuci i bedzie spoko, cicho i zimno, mi jest naprawde wszstko jedno jakiego ty sarkaz urzywasz chłodzenia. Ja nie urzywam i już raczej nie bede urzywał wodnego. wiec mnie nie przekonuj. ...

masz racje nie wiem......ale frytek w komputerze to nie usmazy.......(apropo linka dla kretynow)

Awatar użytkownika
RadziU

Post autor: RadziU » poniedziałek 25 cze 2007, 02:01

wracając do tematu chipsetu:
Czy nForce 4 Ultra jest lepszy i wydajniejszy od nForce 570sli?
Tak twierdzi pewien informatyk. Mówi on, że całą seria nForce 5xxx jest gorsza od nForce 4 ultra. (jesli chodzi o kompy na AM2).

co myślicie o tej płycie?: Abit KN9 nF4 ULTRA

ten gigabyte jest od niej gorszy?: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nF 570 SLI

pozdr!

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 25 cze 2007, 02:44

najlepszym chipsetem do muzyki jest jego brak! :)
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 25 cze 2007, 03:52

gorszy nie jest - jest prakrtycznie taki sam - tylko nazwa sie zmienila......

a nfroce 4 jest uznawany wogole za najlepszy czipset do amd.....podobnie jak nf 3 ultra...........i wciaz uzywane o dziwo do kolejnej serii procesorow nie jak w przypadku intela dla....intela.....

peter1pl

Post autor: peter1pl » poniedziałek 25 cze 2007, 10:45

a nfroce 4 jest uznawany wogole za najlepszy czipset do amd.....podobnie jak nf 3 ultra...........i wciaz uzywane o dziwo do kolejnej serii procesorow nie jak w przypadku intela dla....intela........
Kupiłem ostatnio płytę na nForce3 (AsRock) i procesor AMD X2 64 3800+ Chipset nie sprawia żadnych kłopotów, a skok wydajności jest bardzo duży w porównaniu z moim poprzednim zestawem (P4 2,53GHz na chipsecie Intel845PE).
Co do nForce4, ktoś podawał kiedyś link (na tym forum) do strony producenta interfejsów audio (RME), że ten chipset potrafi być problematyczny i gorszy do audio od nForce3. Oto on:
RME
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

ODPOWIEDZ