Korg K25 - dobry na początek?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Cuba
Korg K25 - dobry na początek?

Post autor: Cuba » sobota 23 cze 2007, 23:21

Witam :)

Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze tematyka studyjna (wszelkiego rodzaju sprzet, oprogramowanie) jest dla mnie poki co obca. Ale chcialbym powoli zaglebiac sie w temat.

Mam do Was takie pytanie, czy klawiatura sterujaca Korg K25 byla by dobrym rozwiazaniem na poczatek (do nauki, zaglebiania sie i poznawania swiata midi i jego przetwarzania)?? Czy jest to dobry sprzet?

Pytam, bo znajomy ma do sprzedania wlasnie Korga K25 (9 miesiecznego) za grosze.

pozdrawiam
Kuba

Awatar użytkownika
lakiernik

Re: Korg K25 - dobry na początek?

Post autor: lakiernik » niedziela 24 cze 2007, 11:12

...Witam :)

Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze tematyka studyjna (wszelkiego rodzaju sprzet, oprogramowanie) jest dla mnie poki co obca. Ale chcialbym powoli zaglebiac sie w temat.

Mam do Was takie pytanie, czy klawiatura sterujaca Korg K25 byla by dobrym rozwiazaniem na poczatek (do nauki, zaglebiania sie i poznawania swiata midi i jego przetwarzania)?? Czy jest to dobry sprzet?

Pytam, bo znajomy ma do sprzedania wlasnie Korga K25 (9 miesiecznego) za grosze.

pozdrawiam
Kuba...
Kilka miesięcy temu w EiS był test tego KORGA i pisali o nim w samych superlatywach, podobno b.dobra klawiatura jak za tę kasę, ale osobiście nie testowałem
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Re: Korg K25 - dobry na początek?

Post autor: pan_Buczek » niedziela 24 cze 2007, 23:33

Zawsze klawiatura sterujaca jest dobra na poczatek, od czegos trzeba zacac. Mysle ze firmir korg mozna zaufac, lecz osobiscie jej nie uzywalem. W sumie radzilbym wziac jedna rzecz pod rozwage, to czy wystarczy Ci 25 klawiszy, ja kupujac klawiature bylem pewien ze 25 styknie, niestety po kilku dniach brakowalo mi juz tych 2, moze 3 oktaw. Ode mnie tyle.
Narazie

ODPOWIEDZ