Ile nadajników może obsłużyć Shure PGX?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
zasilacz
Ile nadajników może obsłużyć Shure PGX?

Post autor: zasilacz » środa 20 cze 2007, 23:38

witam pytanie jak w temacie Mam shura PG58 Z nadajnikeim PGX
Potrzebuje jeszcze jednej bezprzewodówki i zastanawiałem sie czy kupić kolejny zestaw(nadajnik +odbiornik) czy sam nadajnik za 1000zł mogę mieć nadajnik beta 58. Gdzieś wyczytałem że może działać 8 zestawów ale niewiem czy to tyczyło się współpracy z odbiornikiem czy nie zakłucanie jednego zestawu na drugi .

MAXAG

Re: Ile nadajników może obsłużyć Shure PGX?

Post autor: MAXAG » czwartek 21 cze 2007, 01:09

...witam pytanie jak w temacie Mam shura PG58 Z nadajnikeim PGX
Potrzebuje jeszcze jednej bezprzewodówki i zastanawiałem sie czy kupić kolejny zestaw(nadajnik +odbiornik) czy sam nadajnik za 1000zł mogę mieć nadajnik beta 58. Gdzieś wyczytałem że może działać 8 zestawów ale niewiem czy to tyczyło się współpracy z odbiornikiem czy nie zakłucanie jednego zestawu na drugi . ...
Możesz mieć drugi nadajnik ale nigdy nie zagadają rzem na tym samym odbiorniku ( jedynie oddzielnie)

POZDRO

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 21 cze 2007, 20:07

...witam pytanie jak w temacie Mam shura PG58 Z nadajnikeim PGX
Potrzebuje jeszcze jednej bezprzewodówki i zastanawiałem sie czy kupić kolejny zestaw(nadajnik +odbiornik) czy sam nadajnik za 1000zł mogę mieć nadajnik beta 58. Gdzieś wyczytałem że może działać 8 zestawów ale niewiem czy to tyczyło się współpracy z odbiornikiem czy nie zakłucanie jednego zestawu na drugi . ...
tylko jeden. wlaczajac 2. na tej samej czestotliwosci nie bedziesz mial nic.

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » czwartek 21 cze 2007, 20:43

Potwierdzam. Miałem podobny dylemat i kupiłem 2 zestawy (oba z kapsułą SM58).
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

MAXAG

Post autor: MAXAG » czwartek 21 cze 2007, 23:04

...Potwierdzam. Miałem podobny dylemat i kupiłem 2 zestawy (oba z kapsułą SM58)....
A co myślicie o systemach bezprzewodowych BEYERDYNAMIC, słyszałem że wyższe modele gadają lepiej od BETA58?

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » piątek 22 cze 2007, 08:10

Niestety, ale nigdzie się jeszcze nie spotkałem. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie nagłaśnianie stopy na dwa mikrofony tej marki, zamiast standardowego D112.
Bardziej jednak interesują mnie bezprzewodowce Audio Technica. Mam kilka 'na sznurku' i przyznam, że dają odetchnąć od klasyków Shure'a oferując ciekawsze brzmienie
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

ODPOWIEDZ