...Drodzy moi . Witam wszystkich dość dziwnym tematem .Mam nadzieję że jeszcze nie raz dam się Wam we znaki

.Tymczasem może spotkaliście możliwość zaadoptowania akordeonu w domowym studyjku . Rewelacją byłoby wykorzystanie go jako klawiatury MIDI ( o basach nie wspomnę ).
Lecz zadowolę się jakąkolwiek informacją o dostępnych przystawkach umożliwiających nagranie tego instrumentu liniowo .
Dodam że byłbym skłonny przebudować jeden ze swoich akordeonowych nabytków .Czy któś ma jakiś ciekawy pomysł???
Pozdrawiam
...
Witam.
Z przerabianiem akordeonu na sterownik midi daj sobie raczej spokój, ubabrzesz się w robocie po pachy, skutek może być niezadowalający, nikt Ci tego potem nie kupi... wiem co mówię, kiedyś pasjami przerabiałem wszystko co się dało- ale to były inne czasy.
Uzbieraj kaski, kup sobie oryginał z midi i po kłopocie.
Kiedyś na Intermediach we Wrocławiu miałem niekłamaną przyjemność pograć na takim cacku marki Excelsior, pełna współpraca prawej ręki z Rolandem D-110 bodajże, program change pod ręką, obok registrów, lewa ręka sterowała Rolandem Ra-50....bajka. Wrażenie niezapomniane.
Ale ta cena.... Poszukaj sobie w E-Bayu, tam Niemiachy sprzedają takie cosik..... ale za wyjątkową okazję uchodzi instrument poniżej 2000 Euro..
Pozdrawiam.