Virus TI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
abproject
Re: Virus TI

Post autor: abproject » niedziela 17 cze 2007, 11:10

...
Mianowicie czy sam komputer ma na to jakiś wpływ? chodzi o to, czy komputer może sie okazać być za słabym dla virusa i nie jest w stanie poradzic sobie z nim?...
A internet, firewall'e i antywirusy działajace w tle odłaczone ?
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

TraDeus

Post autor: TraDeus » niedziela 17 cze 2007, 11:17

A internet, firewall'e i antywirusy działajace w tle odłaczone ? ...
tak, wszystko powyłączane. Czyli domyślam sie, że sam komputer i jego mozliwosci są tutaj również istotne.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 17 cze 2007, 22:07

...A internet, firewall'e i antywirusy działajace w tle odłaczone ? ...
tak, wszystko powyłączane. Czyli domyślam sie, że sam komputer i jego mozliwosci są tutaj również istotne.
...
na stronie producenta zaleca się takie minimum sprzętowe :

Microsoft Windows 2000 with SP4, Windows XP Home Edition SP2, or Windows XP Professional Edition SP2
VST compatible sequencer software
At least 60 MB of free hard disk space for installation
512 MB of RAM
a video card that supports 256 colors at 1024 x 768 monitor resolution

Więc napewno się w tym mieścisz .

Czy Virus jest podpięty bezpośrednio do wejścia USB na płycie głównej czy przez inne urządzenie ? Access zaleca bezpośrednie podłączenie.

Pzryczyn może być wiele. Główną z nich może być również sam VC.
Ostatnie update do wersji 2.0.5 naprawiło kilka problemów , ale powiem Ci szczerze że wydaje mi się że któraś z wersji przed systemem 2.0 jakoś lepiej się sprawowała w moim przypadku. Generalnie mieli ogromne problemy z ujarzmieniem VC. Zastanawiające było też to że VC dziwnie zachowywał sie na niektórych komputerach. Np łata 2.0.3 totalnie zblokowała TI wielu uzytkownikom w tym również mi . A u innych działało idealnie. Potem Access wypuścił specjalną wersje update która była online tylko 24 h. To uratowało mojego TI.

Total Integration to duże wyzwanie dla programistów.Pomysł integracji jest świetny , ale nikt przed nimi tego nie robił, przynajmniej nie w takiej formie i wszystkiego uczą sie na własnych błędach .Jeśli dobrze pamiętam to TI wyszedł pod koniec 2004 roku a pierwszy naprawde stabilny system ukazał sie kilka miesięcy temu.

Wielu ludzi z tego powodu wysprzedawała te instrumenty. Sam mam takiego znajomego.

W tej chwili śmiga naprawde świetnie porównując to z OS 1. Ale myśle że kilka łat jeszcze powstanie.

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

TraDeus

Post autor: TraDeus » niedziela 17 cze 2007, 22:16

Czy Virus jest podpięty bezpośrednio do wejścia USB na płycie głównej czy przez inne urządzenie ? Access zaleca bezpośrednie podłączenie.

Tak, jest podpięty bezposrednio kablem USB do komputera. No i plus kable midi do klwiatury sterujacej, ale to chyba nie ma już znaczenia :)

Moze faktycznie wina spoczywa gdzieś w uaktualnieniach - na razie chyba pozostaje mi poczekać na jakies nowe - lepsze łatki, które może zniwelują ten problem.

abproject

Post autor: abproject » niedziela 17 cze 2007, 23:09

... na razie chyba pozostaje mi poczekać na jakies nowe - lepsze łatki, które może zniwelują ten problem....
... a póki nie wyjdą to nie zaszkodzi załadować drugi raz 2.0.5... kto wie, może po prostu coś " nie siadło".
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Pine

Post autor: Pine » poniedziałek 18 cze 2007, 15:17

Witam wszystkich , też byłbym zdenerwowany i rozczarowany w momencie zakupu takiego sprzęciku od ktorego oczekujemy najwyższego profesjonalizmu mysle ze sobie tradeus z tym jakos poradzisz i bedzie wszystko OK ja osobiscie smigam na desktop C i jest OK.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.

TraDeus

Post autor: TraDeus » poniedziałek 18 cze 2007, 15:29

...Witam wszystkich , też byłbym zdenerwowany i rozczarowany w momencie zakupu takiego sprzęciku od ktorego oczekujemy najwyższego profesjonalizmu mysle ze sobie tradeus z tym jakos poradzisz i bedzie wszystko OK ja osobiscie smigam na desktop C i jest OK.
...
w sumie na początku też myślałem o modelu C, ale jednak to wspomaganie virusa jako wtyczka vst bardzo mi sie podobało i miałem nadzieje, ze znacznie pracę z komputerem mi ułatwi, ale na razie więcej problemów miałem...
no ale póki co w momencie zwiększonej polifonii, z którą sobie "coś" nie chce radzić wyłaczam efekt - szczególnie delay - no i jakoś idzie nagrywać :)

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » poniedziałek 18 cze 2007, 21:49

w sumie na początku też myślałem o modelu C, ale jednak to wspomaganie virusa jako wtyczka vst bardzo mi sie podobało i miałem nadzieje, ze znacznie pracę z komputerem mi ułatwi, ale na razie więcej problemów miałem...
no ale póki co w momencie zwiększonej polifonii, z którą sobie "coś" nie chce radzić wyłaczam efekt - szczególnie delay - no i jakoś idzie nagrywać :)...

Między modelem C a Ti jest spora przepaść jeśli chodzi o możliwości więc myśle że nie ma co żałować . Zresztą problemy pojawiają się czasami i to tylko w tedy gdy używasz TI jako Virus Control. Ale przecież można używać go jak każdy inny syntezator czyli stand alone . Wtedy jest w 100% stabilny i zachowuje się jak Virus A,B czy C z tym że ma duuużo większe możliwości.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

TraDeus

Post autor: TraDeus » poniedziałek 18 cze 2007, 22:49

Między modelem C a Ti jest spora przepaść jeśli chodzi o możliwości więc myśle że nie ma co żałować . Zresztą problemy pojawiają się czasami i to tylko w tedy gdy używasz TI jako Virus Control. Ale przecież można używać go jak każdy inny syntezator czyli stand alone . Wtedy jest w 100% stabilny i zachowuje się jak Virus A,B czy C z tym że ma duuużo większe możliwości....

ja nie załuje mimo wszystko - przepiękny instrument :)
no i chyba bede sie decydował na używanie virusa jak każdego innego syntezatora...

TraDeus

Post autor: TraDeus » środa 04 lip 2007, 22:57

Pojawił sie ostatnio u mnie kolejny problem, którego nie potrafie rozwiazać i nawet "przewertowałem" całą instrukcje i nic...
Wciskam DONFIGURATION i jest tam opcja KNOB BEHAVIOR - sprawdzając co do czego służy dałem pod RESPONSE - OFF i teraz zadne pokretło nie jest aktywne :( i nie wiem, jak spowrotem uruchomić aktywowanie, jak zadne pokjetło nie działa - prócz volume...

ODPOWIEDZ