...A internet, firewall'e i antywirusy działajace w tle odłaczone ?

...
tak, wszystko powyłączane. Czyli domyślam sie, że sam komputer i jego mozliwosci są tutaj również istotne.
...
na stronie producenta zaleca się takie minimum sprzętowe :
Microsoft Windows 2000 with SP4, Windows XP Home Edition SP2, or Windows XP Professional Edition SP2
VST compatible sequencer software
At least 60 MB of free hard disk space for installation
512 MB of RAM
a video card that supports 256 colors at 1024 x 768 monitor resolution
Więc napewno się w tym mieścisz .
Czy Virus jest podpięty bezpośrednio do wejścia USB na płycie głównej czy przez inne urządzenie ? Access zaleca bezpośrednie podłączenie.
Pzryczyn może być wiele. Główną z nich może być również sam VC.
Ostatnie update do wersji 2.0.5 naprawiło kilka problemów , ale powiem Ci szczerze że wydaje mi się że któraś z wersji przed systemem 2.0 jakoś lepiej się sprawowała w moim przypadku. Generalnie mieli ogromne problemy z ujarzmieniem VC. Zastanawiające było też to że VC dziwnie zachowywał sie na niektórych komputerach. Np łata 2.0.3 totalnie zblokowała TI wielu uzytkownikom w tym również mi . A u innych działało idealnie. Potem Access wypuścił specjalną wersje update która była online tylko 24 h. To uratowało mojego TI.
Total Integration to duże wyzwanie dla programistów.Pomysł integracji jest świetny , ale nikt przed nimi tego nie robił, przynajmniej nie w takiej formie i wszystkiego uczą sie na własnych błędach .Jeśli dobrze pamiętam to TI wyszedł pod koniec 2004 roku a pierwszy naprawde stabilny system ukazał sie kilka miesięcy temu.
Wielu ludzi z tego powodu wysprzedawała te instrumenty. Sam mam takiego znajomego.
W tej chwili śmiga naprawde świetnie porównując to z OS 1. Ale myśle że kilka łat jeszcze powstanie.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...