...Witam
Mam taki "mały" problem z kartą Audiophile2496. Normalnie gra bardzo dobrze, do czasu, kiedy zaczynam coś wysyłać przez internet. Im więcej Kb/s wysyłam, tym dźwięk się bardziej psuje (jakby się zacina się). Kiedy na przykład miałem wirusa, który wysyłał spam z mojego kompa, nie dało się słuchać muzyki - straszne zniekształcenia (jedyny plus był taki, że wiedziałem, że coś jest nie tak z kompem :). Instalacja najnowszych sterowników nic nie dała w ty względzie. Trochę mnie to denerwuje bo z kartą zintegrowaną nie mam takich problemów. Nie widziałem w internecie żeby ktoś miał coś takiego. A może to normalne w tej karcie ?
Jakby co to mam Windows XP, komputer to Dell GX270 2.4MHz...
Mój audiofil 2496 lubi się z IE bardzo ale ja IE nie lubię i używam FF. Żadnych zakłóceń, żadnych problemów. A właściwie tylko jeden (?). Brak sterów dla Visty.
Zmień sterowniki do karty, zmień stery do płyty, włóż kartę w inny slot - może to kosmiczne zawirowana pola el-mag

. Zabierz kartę do kumpla, sprawdźcie u niego. Wyjmij kartę, puść dźwięk przez układ na płycie o ile taki posiadasz w dellu. Sprawdź czy masz zakłócenia. Uruchom kompa w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Sprawdź. Zainstaluj inny system operacyjny, np Ubuntu - sprawdź czy występują zakłócenia. Spory wątek o Ubuntu znajdziesz aktualnie na forum.
To tylko parę propozycji...