Druga i trzecia końcówka mocy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
DCG
Re: Druga i trzecia końcówka mocy

Post autor: DCG » niedziela 10 cze 2007, 08:16

Dziękuję pmp.
Miałem możność być u Pana w Piasecznie, ale to już dawno temu.
Proszę podać mi symbol crossovera BEHRINGER i jak można to alternatywne, coś sobie poszukam.Jakie są najczęściej używane do małych systemów, na estradach?
Pozdrawiam.

pmp

Post autor: pmp » niedziela 10 cze 2007, 12:10

...Dziękuję pmp.
Proszę podać mi symbol crossovera BEHRINGER i jak można to alternatywne, coś sobie poszukam.Jakie są najczęściej używane do małych systemów, na estradach?
Pozdrawiam....
Obecnie Behringer oferuje 2 modele analogowe, ale warto kupić ten droższy o symbolu CX 3400. JA używam starszego modelu o symbolu CX 2300 ale mogę go odsprzedać, bo zamierzam nabyć zwrotnicę cyfrową. Wiele firm oferuje stosunkowo tanie crossovery / Alto, Phonic itp / ale myślę że Behringer jest dobrym wyborem, wbrew temu co niektórzy o nim opowiadają, niektóre wyroby ma zupełnie przyzwoite.
W razie czego służę dodatkowymi informacjami telefonicznie.
Pozdrawiam.
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

MAXAG

Post autor: MAXAG » niedziela 10 cze 2007, 14:17

......Dziękuję pmp.
Pozdrawiam....
Obecnie Behringer oferuje 2 modele analogowe, ale warto kupić ten droższy o symbolu CX 3400. JA używam starszego modelu o symbolu CX 2300 ale mogę go odsprzedać, bo zamierzam nabyć zwrotnicę cyfrową. Wiele firm oferuje stosunkowo tanie crossovery / Alto, Phonic itp / ale myślę że Behringer jest dobrym wyborem, wbrew temu co niektórzy o nim opowiadają, niektóre wyroby ma zupełnie przyzwoite.
Pozdrawiam....
Odradzam końcówki Behringera, tną pasmo jak talala, a moce które podają nie mają nic wspólnego z rzeczywistością

pmp

Post autor: pmp » niedziela 10 cze 2007, 15:27

.........Dziękuję pmp.
Pozdrawiam....
Pozdrawiam....
Odradzam końcówki Behringera, tną pasmo jak talala, a moce które podają nie mają nic wspólnego z rzeczywistością...
Ja też odradzam, a już szczególną porażką są te stosowane w powermikserach - tyle że facet nic nie pisał, że zamierza nabyć końcówkę Behringera, więc to jakby trochę obok tematu. Moja refleksja co do wyrobów Behringera jest z grubsza taka, że te wyroby, które można zrobić stosunkowo tanio / tj nie wymagają zbyt wiele wkładu "materiałowego" w postaci drogich podzespołów / są czasem całkiem niezłe, dotyczy to np niektórych procesorów czy prostych mikserków.
Natomiast należy unikać tych wyrobów, które robione są niejako "na siłę" po to tylko, żeby rozszerzyć ofertę. Ale grubą przesadą jest potępianie wszystkiego w czambuł, tylko dlatego, że ktoś kiedyś zobaczył rider, na którym było napisane " no Behringer products" czy jakoś tak.
Po prostu należy zasięgnąć opinii rozsądnych użytkowników i cały czas mieć na uwadze relację ceny do jakośći. Zapewniam, że wiele wyrobów droższych od "nieszczęsnego" Behringera np 3 x z całą pewnością nie jest 3 x lepsza, a czasem jest wręcz gorsza niestety, bo płaci się głównie za trochę bardziej prestiżowe logo firmowe. I to by było na tyle nie na temat.
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

DCG

Post autor: DCG » niedziela 10 cze 2007, 19:58

A co sądzicie o końcówkach MACKIE, np: M2600.
Nigdy nie miałem z nimi styczności, a jest taka do kupienia (choć nie ma jej już w ofercie MACKIE, są nowsze modele).

MAXAG

Post autor: MAXAG » środa 13 cze 2007, 23:45

......Odradzam końcówki Behringera, tną pasmo jak talala, a moce które podają nie mają nic wspólnego z rzeczywistością...
Piszesz o końcówkach z serii EP?
...
Ep to w ogóle tragedia, miałem, używałem, sprzedałem -porażka

DCG

Post autor: DCG » czwartek 14 cze 2007, 21:59

Ale czy ktoś pracował na M-2600 lub zbliżonej?
Chodzi mi o to jak wypadły w "praniu", jakie mają brzmienie.
A końcówki BEHRINGERA serii EP posiadają z tyłu jeden wentylator i przy długiej lub jeszcze dłuższej pracy, poprostu się grzeją. Powiedział mi o tym jeden ze sprzedających (dziwne co?).

MAXAG

Post autor: MAXAG » czwartek 14 cze 2007, 22:27

...Ale czy ktoś pracował na M-2600 lub zbliżonej?
A końcówki BEHRINGERA serii EP posiadają z tyłu jeden wentylator i przy długiej lub jeszcze dłuższej pracy, poprostu się grzeją. Powiedział mi o tym jeden ze sprzedających (dziwne co?)....
Ja od lat używam końcówek mocy PEAVEY, uważam że to najlepszy wybór w tej klasie cenowej, natomiast mam wielu znajomych którzy przejechali się na koncowkachj BEHRINGERA

ephonk
Kontakt:

Post autor: ephonk » piątek 15 cze 2007, 08:45

...Ale czy ktoś pracował na M-2600 lub zbliżonej?
A końcówki BEHRINGERA serii EP posiadają z tyłu jeden wentylator i przy długiej lub jeszcze dłuższej pracy, poprostu się grzeją. Powiedział mi o tym jeden ze sprzedających (dziwne co?)....

Mam końcówkę EP-2500 i jestem zadowolony. Ostatnio chodzila non-stop 4dni i 4 noce w upale i kurzu i (hehe) dziala dalej.

Niektórzy przesadzają z tą całą nagonką na Behringera.

Pozdrowionka

Awatar użytkownika
adammus

Post autor: adammus » piątek 15 cze 2007, 11:17

......Ale czy ktoś pracował na M-2600 lub zbliżonej?

Mam końcówkę EP-2500 i jestem zadowolony. Ostatnio chodzila non-stop 4dni i 4 noce w upale i kurzu i (hehe) dziala dalej.

Niektórzy przesadzają z tą całą nagonką na Behringera.

Pozdrowionka
...
Potwierdzam też posiadam Ep2500 chodzi czasami całe noce w klubie na pełnym obiążeniu 4ohm na stronę i na razie odpukać nic się złego nie przydażyło (ma rok czasu)
muzyka

ODPOWIEDZ