Nowy "wynalazek" Peavey - miksery FX

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
pmp
Nowy "wynalazek" Peavey - miksery FX

Post autor: pmp » niedziela 27 maja 2007, 08:40

Witam,
Interesują mnie opinie użytkowników mikserów Peavey z serii FX - tych z portem USB i wyświetlaczem. Czy daje się na tym pracować, jakie są słabe a jaki mocne punkty tego wyrobu etc. Może ktoś zaglądał do środka ? bo domyślam się, że to konstrukcja jednopłytowa...
Pozdrawiam.
[addsig]
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

pmp

Re: Nowy "wynalazek" Peavey - miksery FX

Post autor: pmp » czwartek 07 cze 2007, 23:30

hmmm, czyżby nikt tego nie używał....wygląda sensownie, ale może tylko wygląda, bo w końcu Peavey to nie jest szczyt techniki, nie tylko w dziedzinie mikserów. Ale skoro 100 osób zajrzało, to temat nie jest zupełnie bez sensu, więc może jednak
ktoś się zlituje....
PMP
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 08 cze 2007, 12:00

wyglada niezle

usb ciekaiwe rozwiazane - szybko mozna nagrac koncert albo odpalic muzyczke z pendrive'a oszczedzajac na sprzecie
ale jakosc?????

nie wiem - nigdy jakos ta firma do mnie nie przemawiala

Awatar użytkownika
lukaszg

Post autor: lukaszg » piątek 08 cze 2007, 13:38

Ogólnie mikser wygląda fajnie. Taka konkurencja dla ALIESów z firewire.
Szkoda tylko, że z tego co wynika w opisie tych mikserów, to on ma TYLKO jedno wejście line-stereo :/

Awatar użytkownika
dyrektor69

Post autor: dyrektor69 » środa 20 cze 2007, 17:12

Witam.

Ogolnie calkiem przyjemny sprzet. Nie zagladalem do srodka niestety... Jest przyjemny w obsludze. Efekty porzadne. W sumie nie wiem co jeszcze moglbym napisac... :) W tej cenie jest to powazny zawodnik

POZDRAWIAM !!
dyrektor69 - nic dodac, nic ujac :)

MAXAG

Post autor: MAXAG » czwartek 21 cze 2007, 01:13

...Witam,
Interesują mnie opinie użytkowników mikserów Peavey z serii FX - tych z portem USB i wyświetlaczem. Czy daje się na tym pracować, jakie są słabe a jaki mocne punkty tego wyrobu etc. Może ktoś zaglądał do środka ? bo domyślam się, że to konstrukcja jednopłytowa...
Pozdrawiam.
...

Jest to naprawdę dobry sprzęcik w tej cenie, widziałem go w akcji kilkakrotnie - kumpel używa. Posiada wszystkie potrzebne procesory i efekty. Polecam, gdyby ktoś chciał więcej szczegółów to zapytam użytkownika i chętnie pomogę

pmp

Post autor: pmp » czwartek 21 cze 2007, 10:15

A już myślałem, że nikt tego nie używa...
Dzięki za tych kilka uwag, ciekaw jestem jednak jak to urządzenie "brzmi" jak działają korekcje, czy da się coś "ustawić" na wewnętrznym procesorze na sumie etc. Nie ukrywam, że podchodzę z pewną nieufnością do tego typu wyrobów, ale może w takim razie nieco "prowokacyjne" pytanie: czy ktoś porównywał tego Peaveya np z "budżetowym" Behringerem typu Eurodesk
SL2442FX-Pro ? Już na oko Peavey góruje choćby ilością torów Aux, można z niego sterować czterema odsłuchami od frontu, co czasem jest cenną zaletą. Gdyby jeszcze miał dwa parametryki, zamiast jednego...
Jeszcze jedna kwestia: podobno ten wyświetlacz to raczej dla ozdoby jest, pokazuje jak słyszałem niewiele, głownie katalogi dołączonych przez USB plików MP3.
Będę tu zaglądał, może jeszcze ktoś się wypowie.
Pozdrawiam.
[addsig]

MAXAG

Post autor: MAXAG » czwartek 21 cze 2007, 23:12

...A już myślałem, że nikt tego nie używa...
Dzięki za tych kilka uwag, ciekaw jestem jednak jak to urządzenie "brzmi" jak działają korekcje, czy da się coś "ustawić" na wewnętrznym procesorze na sumie etc. Nie ukrywam, że podchodzę z pewną nieufnością do tego typu wyrobów, ale może w takim razie nieco "prowokacyjne" pytanie: czy ktoś porównywał tego Peaveya np z "budżetowym" Behringerem typu Eurodesk
SL2442FX-Pro ? Już na oko Peavey góruje choćby ilością torów Aux, można z niego sterować czterema odsłuchami od frontu, co czasem jest cenną zaletą. Gdyby jeszcze miał dwa parametryki, zamiast jednego...
Jeszcze jedna kwestia: podobno ten wyświetlacz to raczej dla ozdoby jest, pokazuje jak słyszałem niewiele, głownie katalogi dołączonych przez USB plików MP3.
Będę tu zaglądał, może jeszcze ktoś się wypowie.
Pozdrawiam.
...
Jeśli chodzi o Behringera to odpada na dzień dobry. Peavey góruje przede wszytskim brzmieniem. Jeśłi chodzi owyświetlacz to można na nim ujrzeć: korektor graficzny, parametruczny, limiter zwszelkimi parametrami, kompresory, bramki szumów, efekty oraz ich parametry

ODPOWIEDZ