Mini monitory Edirol MA 10d

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Re: Mini monitory Edirol MA 10d

Post autor: pawello » wtorek 05 cze 2007, 10:28

Sorry ze post pod postem ale zobacz sobie TUTAJ.
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

vicente

Post autor: vicente » wtorek 05 cze 2007, 15:44

...Sorry ze post pod postem ale zobacz sobie TUTAJ.

...

Nie no - pozostańmy przy aktywnych. Po pierwsze tak jest jednak trochę taniej, po drugie nie mam za bardzo miejsca.

Poczytałem w innym temacie ( http://www.eis.com.pl/ ) wiele pochwał o T.boxach-ktoś może coś do tego dodać? No i czy ktoś zna adres strony tego producenta?

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » wtorek 05 cze 2007, 17:49

Nie no - pozostańmy przy aktywnych. Po pierwsze tak jest jednak trochę taniej, po drugie nie mam za bardzo miejsca.
No cóz za takie pieniadze wybierajac w glosnikach aktywnych faktycznie mozesz spodziewac sie jedynie bzyków komputerowych.

lubie to co robie i jestem w tym dobry.

vicente

Post autor: vicente » wtorek 05 cze 2007, 19:12

...Sorry ze post pod postem ale zobacz sobie TUTAJ.

...

No nie-pozostańmy przy aktywnych. Po pierwsze bo jednak taniej (uzywek nie chce), po drugie bo nie mam miejsca.

Poczytełem w tym temacie ( http://www.eis.com.pl/virtual/ ) o t.boxach - może ktoś cos dodać? No i nie mogę namirzyć strony tego producenta wiec jesli ktos ja zna to będę wdzięczy.

vicente

Post autor: vicente » wtorek 05 cze 2007, 22:21

Przepraszam za dubla-działam chwilowo na dość zabytkowym sprzęcie...

Hydysz

Post autor: Hydysz » środa 06 cze 2007, 13:09

Jezeli Jestes nadal zainteresowany tymi Fostexami, to moge sie podzielic wrazeniami, bo wlasnie je slyszalam. A wiec: Mile sie zdziwilam, bo za taka kase spodziewalam sie raczej wiekszego szitu, a jest calkiem wporzo. Ten bass z ktorego koledzy sie wczesniej podsmiewywali tez chodzi calkiem przyzwoicie (powtarzam: jak na ta kase). Wejscia tak jak na zdjeciu (cinch i trs). Mysle, ze do gitary w zupelnosci Ci wystarczy, do sluchania muzy tez.

Hydysz

Post autor: Hydysz » środa 06 cze 2007, 13:14

hehe tzn. piszac "do gitary" mialam na mysli odsluch przy miksie oczywiscie

vicente

Post autor: vicente » środa 06 cze 2007, 13:15

...Za 700zł są w muzyczny.pl NF06A, grają przyzwoicie, a jeszcze lepiej po wymianie TL082 na TL072 (wymaga umiejętności albo znajomego elektronika).
...
Dzięki. Poczytałem i gapię się właśnie na Twoje zdjęcia. Czyli wg Ciebie to jest kopia NADY - domyślam się, że masz jakies informacje na to wskazujące (ta sama fabryka). Doczytałem się "mede in china for musikhause thomann germany". Przyznam, że jednak trochę to zagmatwane. Na www.thomann.de nie mają ich-nie wiem czy już czy chwilowo. A jedne miejsce gdzie mają to muzyczny.pl. No świecie nie znalazłem. Trochę to dziwne...

Ale mam dwa pytania Monter: na przykładzie tych t.boxów - jak najlepiej je podłączać do kompa? Zwyczajny kabelek mały jack stereo->dwa duże mono? No bo przez to 3 pinowe to chyba nie (to jest chyba dedykowne do jakieś konsolety mikserskiej) Tak się chciałem upewnić.

I druga rzecz-czy warto w odniesieniu do tych t.boxow szarpac sie o 250pln wyzej na ESI nEar 05?

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » środa 06 cze 2007, 13:47

Dzięki. Poczytałem i gapię się właśnie na Twoje zdjęcia. Czyli wg Ciebie to jest kopia NADY - domyślam się, że masz jakies informacje na to wskazujące (ta sama fabryka). Doczytałem się "mede in china for musikhause thomann germany". Przyznam, że jednak trochę to zagmatwane. Na http://www.thomann.de nie mają ich-nie wiem czy już czy chwilowo. A jedne miejsce gdzie mają to muzyczny.pl. No świecie nie znalazłem. Trochę to dziwne...
------------------------------------
T.Box i inne T...to produkty różnych producentów wykonane i podpisane specjalnie jako produkt thomana. Jeśli ich aktualnie niema u niemca to nie znaczy że są w muzycznym, niestety tak to jest z netowymi sklepami.

Ale mam dwa pytania Monter: na przykładzie tych t.boxów - jak najlepiej je podłączać do kompa? Zwyczajny kabelek mały jack stereo->dwa duże mono? No bo przez to 3 pinowe to chyba nie (to jest chyba dedykowne do jakieś konsolety mikserskiej) Tak się chciałem upewnić.
------------------------------------
jaką ty masz kartę? pokładową?
wejścia xlr /te 3 pinowe/ służą do połaczeń symetrycznych . Możesz połaczyć tak jak napisałeś poprzez jacki ale będziesz miał połączenie niesymetryczne.

I druga rzecz-czy warto w odniesieniu do tych t.boxow szarpac sie o 250pln wyzej na ESI nEar 05?...
nie warto, jeśli masz dostatecznie dużo miejsca to lepsze są T boxy
chećby z powodu większego woofera.

vicente

Post autor: vicente » środa 06 cze 2007, 23:20

To jeszcze jedno - bo apetyt rosnie w miarę jedzenia, chociaż na razie nie wiem czy dam rade, ale pojawily sie nowe okolicznosci: moge miec alesis M1 Active 620 za 900zł-to tak okazyjnie - chyba warto co?

No a jesli sie nie zalapie na okazje to model nizej M1 Active 520 tez za 900zł. Ciągle warto?

ODPOWIEDZ