Jak to działa ? - sttudio realizacja

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
paxhome
Jak to działa ? - sttudio realizacja

Post autor: paxhome » środa 06 cze 2007, 09:39

Temat może dla niektórych banalny i oczywisty... no ale to tym lepiej chyba nie będzie problemu z odpowiedzią

chodzi mi o podstawy. jak sie nagrywa w Prawdziwym studio... wiem ze może to rożnie wyglądać no ale rozważmy taki "przypadek"

Zawodowo studio duży mikser i komputer.
Jak wygląda nagrywanie i miks ?

Czy rejestracja odbywa sie cyfrowo na dysk... kilkudziesiecio ściekowe interfejsy? czy może komputer steruje jakimiś twardo dyskowymi rejestratorami ? czy to jeszcze jakoś jeszcze inaczej wygląda....

no i jak wygląda taki miks... na takim wielkim mikserze...
to jest zgrywane z cyfry na cyfre.. na rejestratory twardodyskowe.

Do napisania tematu zainteresował mnie Bonus DVD z nowej płytki Dream Theater.. gdzie widać ich prace w studio.

Chyba mam jakieś braki w podstawach :) Bo niby wiem ale nie wiem "chyba"

mankimank

Re: Jak to działa ? - sttudio realizacja

Post autor: mankimank » środa 06 cze 2007, 12:15

...Temat może dla niektórych banalny i oczywisty... no ale to tym lepiej chyba nie będzie problemu z odpowiedzią

chodzi mi o podstawy. jak sie nagrywa w Prawdziwym studio... wiem ze może to rożnie wyglądać no ale rozważmy taki "przypadek"

Zawodowo studio duży mikser i komputer.
Jak wygląda nagrywanie i miks ?

Czy rejestracja odbywa sie cyfrowo na dysk... kilkudziesiecio ściekowe interfejsy? czy może komputer steruje jakimiś twardo dyskowymi rejestratorami ? czy to jeszcze jakoś jeszcze inaczej wygląda....

no i jak wygląda taki miks... na takim wielkim mikserze...
to jest zgrywane z cyfry na cyfre.. na rejestratory twardodyskowe.

Do napisania tematu zainteresował mnie Bonus DVD z nowej płytki Dream Theater.. gdzie widać ich prace w studio.

Chyba mam jakieś braki w podstawach :) Bo niby wiem ale nie wiem "chyba"
...
Odpowiedź na twoje pytanie jest dość trudna bo tyle ile studiów tyle technik poza tym wszystko zależy od tego co w danym studiu stoi czy pracujemy tylko w cyfrze czy tylko w analogu czy laczymy obydwie techniki mozna by tu sie rozpisywac bez konca najlepiej gdybys sie rozejzal w necie tam na pewno znajdziesz to czego szukasz!!!
robie bity

ODPOWIEDZ