Problem z USB po optymalizacji WinXP

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mytnik
Re: Problem z USB po optymalizacji WinXP

Post autor: mytnik » wtorek 05 cze 2007, 17:29

Na pewno to może mieć znaczenie! Niektóre laptopy mają problem z dostarczeniem na porty USB wystarczającego napięcia. Mam dwa laptopy, które w ogóle nie ładują zena....
ok dzięki za odp.
ważne że po zainstalowaniu jest wszystko ok
pozdrawiam

a drzewo explorera chrzanić! :)
drummer

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 05 cze 2007, 17:34

...Na pewno to może mieć znaczenie! Niektóre laptopy mają problem z dostarczeniem na porty USB wystarczającego napięcia. Mam dwa laptopy, które w ogóle nie ładują zena....

Tak ściśle mówiąc to oczywiście pochrzaniłem...
Niektóre laptopy mają problem z dostarczeniem na porty USB wystarczającego prądu rzecz jasna...

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 05 cze 2007, 18:41

Tak ściśle mówiąc to oczywiście pochrzaniłem...
Niektóre laptopy mają problem z dostarczeniem na porty USB wystarczającego prądu rzecz jasna......
W każdym razie było zrozumiałe, a w obu przypadkach chodzi o moc
drummer

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 05 cze 2007, 19:44

...Tak ściśle mówiąc to oczywiście pochrzaniłem...
Niektóre laptopy mają problem z dostarczeniem na porty USB wystarczającego prądu rzecz jasna......
W każdym razie było zrozumiałe, a w obu przypadkach chodzi o moc...

Swoją drogą jest to ciekawy problem, po pokazuje że standard USB nie zawsze jest "standardowy".

Osobną sprawą są huby USB (połowa urządzeń z nimi w ogóle nie działa, ładowanie jest loterią), przedłużacze (nawet "certyfikowane" i krótkie przedłużacze potrafią sprawić, że urządzenie nie działa lub się nie ładuje), a nawet kable. Niestety z mojego doświadczenia wynika że odtwarzacze Creative należą do tych bardziej "czułych" na takie zawirowania urządzeń.

bebek0

Post autor: bebek0 » wtorek 05 cze 2007, 20:02

...Witam
Nie wiem który pkt receptury jest za to odpowiedzialny, ale podczas ładowania mp3playera(zen v plus) usb przestało dostarczać wystarczającej "mocy" (tak stwierdzam ponieważ tel jest ładowany bez problemu).
Problem znikł po zainstalowaniu oprogramowania Zena, ale jest to trochę niewygodne ponieważ korzystam z dwóch systemów, przy czym system od dźwięku skonfigurowałem wg wszystkich pktów, a od rozrywki wg większości. Niewygoda polega na tym, że wpiętego zena mogę ładować tylko wtedy gdy nie pracuję z dźwiękiem, a na drugim systemie wolałbym nie instalować zbędnych śmieci.

pozdrawiam i z góry dzięki za odp
...
Komputer powinien "widzieć" ZEN'a jako zewnetrzny dysk twardy...
Mama MICRO ZEN'a i mój laptop "widzi" go jako zewnetrzny dysk i nie ma problemu podczas ładowania...
Hmm, ciężko wyczuć co u Ciebie jest nie tak..

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 05 cze 2007, 21:37

a może brak WMP 10 jest przyczyną dziwnego zachowania i 'nie widzenia' go jako MPT ?
drummer

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 06 cze 2007, 03:10

niestety ale kabel usb dobrej jakosci musi miec ferryty...bo dziala drukarka a skaner nie ruszy w urzadzeniu wielofunkcyjnym..,z aparataki bywa podobnie - zlapie aparat ale polaczenia brak.......

ednak mtp i reszta nie ma nic ze standartem usb tylko mtp to jest debilny sterownik dla programow - wlasnie typu wmp i innego gowna
normalne mp3 to dysk wymienny i nic wiecej - i tak powinno byc

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 06 cze 2007, 06:48

...a może brak WMP 10 jest przyczyną dziwnego zachowania i 'nie widzenia' go jako MPT ?...

A którą wersję WMP masz?
Na pewno wymagana jest minimum jakaś wersja, ale nie pamiętam jaka. W każdym razie w 9 to działa

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 06 cze 2007, 08:25

......a może brak WMP 10 jest przyczyną dziwnego zachowania i 'nie widzenia' go jako MPT ?...

A którą wersję WMP masz?
Na pewno wymagana jest minimum jakaś wersja, ale nie pamiętam jaka. W każdym razie w 9 to działa...
9, standard z instalki xp, nie mam w zwyczaju updatować takiego szitu. Mam bo winda ma, gdyby nie miała na pewno bym na nią nawet nie spojrzał. Może mój Zen powinien zaliczyc reklamację
drummer

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 06 cze 2007, 12:34

nie wiem czy zadziala ale sprobuj aktualizowac mu sterownik jak bedzie podlaczony na masowe urzadzenie magazynujace tak zeby wywalic te mtp........

ja na win2000 w pracy niestety nic nie moge zrobic - mtp i koniec....

ODPOWIEDZ