Witam kolega Radek podsunął mi swój system nagłaśniania. Mianowicie na każdym torze mixera ma włączony zarówno main jak i odpowiednią subgrupę. Wówczas sygnał na wyjściu jest sumą sygnału bezpośrednio idącego do main-a z danego toru, jak również pośrednio do subgrupy a potem do main-a. Sprawdziłem i istotnie dynamika sygnału wyjściowego jest dużo większa i nawet pasmo jakby pełniejsze.
Dotychczas jak coś wysyłałem na subgrupy to wyłączałem main. Wydawało mi się to naturalne.
Mam prośbę o podpowiedź, które rozwiązanie jest poprawne. Czy rozwiązanie dane mi przez kolegę Radka ma jakieś ukryte wady ?
Wzmocnienie sygnału z wykorzystaniem subgrup
Re: Wzmocnienie sygnału z wykorzystaniem subgrup
Sprawdziłem i istotnie dynamika sygnału wyjściowego jest dużo większa i nawet pasmo jakby pełniejsze.
Jest po prostu glosniej i... gorzej (patrz nizej)
ychczas jak coś wysyłałem na subgrupy to wyłączałem main. Wydawało mi się to naturalne.
Slusznie
prośbę o podpowiedź, które rozwiązanie jest poprawne. Czy rozwiązanie dane mi przez kolegę Radka ma jakieś ukryte wady ?...
Zaczyna sie od znieksztalcen zwiazanych z przesunieciem fazy, a konczy na wiekszych szumach (czyli _mniejsza_ dynamika!), a konczy na ogolnych wiekszych znieksztalceniach i byc moze klipowaniem toru wyjsciowego, co moze spowodowac wrazenie "lepszego" brzmienia
(hint: "sumatory analogowe", hehe...)
Jest po prostu glosniej i... gorzej (patrz nizej)
ychczas jak coś wysyłałem na subgrupy to wyłączałem main. Wydawało mi się to naturalne.
Slusznie
prośbę o podpowiedź, które rozwiązanie jest poprawne. Czy rozwiązanie dane mi przez kolegę Radka ma jakieś ukryte wady ?...
Zaczyna sie od znieksztalcen zwiazanych z przesunieciem fazy, a konczy na wiekszych szumach (czyli _mniejsza_ dynamika!), a konczy na ogolnych wiekszych znieksztalceniach i byc moze klipowaniem toru wyjsciowego, co moze spowodowac wrazenie "lepszego" brzmienia
(hint: "sumatory analogowe", hehe...)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
dotychczas jak coś wysyłałem na subgrupy to wyłączałem main. Wydawało mi się to naturalne.
Slusznie
NO i tez tak mi się wydawało, ale Radek pracuje jako realizator dzwięku w Domu Kultury to też chcę skonsultować problem z Wami :)
muzyka
...
dotychczas jak coś wysyłałem na subgrupy to wyłączałem main. Wydawało mi się to naturalne.
Slusznie
NO i tez tak mi się wydawało, ale Radek pracuje jako realizator dzwięku w Domu Kultury to też chcę skonsultować problem z Wami :)...
No, chyba ze chcesz robic jakies tricki, wtedy dwa tory audio, po ktorych idzie ten sam sygnal sie przydaja. Ale to raczej patenty na studio, a nie dom kultury.
Slusznie
NO i tez tak mi się wydawało, ale Radek pracuje jako realizator dzwięku w Domu Kultury to też chcę skonsultować problem z Wami :)...
No, chyba ze chcesz robic jakies tricki, wtedy dwa tory audio, po ktorych idzie ten sam sygnal sie przydaja. Ale to raczej patenty na studio, a nie dom kultury.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
buhahahah....wez glosniej bedziesz mial glosniej......
grupy sa do grupowania anie puszczania dwoch takich samych sygnalow.........
grupy sa do grupowania anie puszczania dwoch takich samych sygnalow.........