Tracktion vs Reaper
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:47 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Re: Tracktion vs Reaper
...... Piotrze mam pytanie - absolutnie poważne.
Co w takim razie dają te "woły DAW" i dlaczego ew. warto je kupić?
To nie jest broń Boże pytanie złośliwe. Nie tak dawno wydałem trochę grosza na Sonara 6 i chciałbym wiedzieć, czy naprawdę on nie daje mi nic więcej niż Reaper za ok. 100 zł ? ...
Sonar 6 ma np. taką przewagę:
Ale mimo wszystko różnica w cenie jest przygniatająca...
A jak ze stabilnością reapera?
Dodam że ja nie używam hardware - wyłącznie instrumenty VST.
Co w takim razie dają te "woły DAW" i dlaczego ew. warto je kupić?
To nie jest broń Boże pytanie złośliwe. Nie tak dawno wydałem trochę grosza na Sonara 6 i chciałbym wiedzieć, czy naprawdę on nie daje mi nic więcej niż Reaper za ok. 100 zł ? ...
Sonar 6 ma np. taką przewagę:
Ale mimo wszystko różnica w cenie jest przygniatająca...
A jak ze stabilnością reapera?
Dodam że ja nie używam hardware - wyłącznie instrumenty VST.
Sonar ma jeszcze kilka innych plusów (V-Vocal, Audio Snap, instrumenty wirtualne, "ikonografię" śladów ) i dużo większą graficzną przejrzystość (w Reaper jest potowornie ciasno)...ale i tak Reaper wyrasta na giganta. Pytanie jest tylko takie: kto kogo przeciągnie na swoją stronę cenową: czy Cubasy, Sonary, Abletony stanieją, czy też Reaper zdrożeje.....?
Jedno jest pewne: jeśli ktoś chce mieć sprawny laptop do audio to tylko z Reaperem.
Jedno jest pewne: jeśli ktoś chce mieć sprawny laptop do audio to tylko z Reaperem.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Sonar ma jeszcze kilka innych plusów (V-Vocal, Audio Snap, instrumenty wirtualne, "ikonografię" śladów ) i dużo większą graficzną przejrzystość (w Reaper jest potowornie ciasno)...
no tak, to są bardzo cenne "ficzery". a sonara faktycznie używa mi się bardzo przyjemnie i łatwo.
ale i tak Reaper wyrasta na giganta. Pytanie jest tylko takie: kto kogo przeciągnie na swoją stronę cenową: czy Cubasy, Sonary, Abletony stanieją, czy też Reaper zdrożeje.....?
sądzę że jeżeli reaper będzie chciał się rozwijać (czytaj: zwielokratniać liczbę użytkowników) to musi zdrożeć, bo to będzie kosztować (choćby sam support tego).
ale może się mylę...
no tak, to są bardzo cenne "ficzery". a sonara faktycznie używa mi się bardzo przyjemnie i łatwo.
ale i tak Reaper wyrasta na giganta. Pytanie jest tylko takie: kto kogo przeciągnie na swoją stronę cenową: czy Cubasy, Sonary, Abletony stanieją, czy też Reaper zdrożeje.....?
sądzę że jeżeli reaper będzie chciał się rozwijać (czytaj: zwielokratniać liczbę użytkowników) to musi zdrożeć, bo to będzie kosztować (choćby sam support tego).
ale może się mylę...
Sądzę, że nastąpi najprostszy z rynkowych mechanizmów: KTOŚ kupi Reaper'a i zrobi z nim co zechce.
Steinberg jest w rekach Yamahy, Sonar w rękach Sony, ...komu damy Reaper'a?
Steinberg jest w rekach Yamahy, Sonar w rękach Sony, ...komu damy Reaper'a?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:47 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
...Sądzę, że nastąpi najprostszy z rynkowych mechanizmów: KTOŚ kupi Reaper'a i zrobi z nim co zechce.
Steinberg jest w rekach Yamahy, Sonar w rękach Sony, ...komu damy Reaper'a?...
Może dajmy go Steinbergowi, to chociaż interfejs będzie wyglądał ludzko ;) (bo na razie kojarzy mi się z czasami PC386 SX)
Steinberg jest w rekach Yamahy, Sonar w rękach Sony, ...komu damy Reaper'a?...
Może dajmy go Steinbergowi, to chociaż interfejs będzie wyglądał ludzko ;) (bo na razie kojarzy mi się z czasami PC386 SX)
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...
Z Cubase'm też działa OK.
...
Z Cubase'm też działa OK.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Post został usunięty.
Post został usunięty.