Mini monitory Edirol MA 10d

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Hydysz
Re: Mini monitory Edirol MA 10d

Post autor: Hydysz » poniedziałek 04 cze 2007, 14:20

co do behringerow to nie bylbym taki pewniaczek bo sie kolega moze bardzo zdziwic - zwazywszy ze sa to male kolumienki.....
nie ywmagajcie tez super niewiadomo czego od nich...rownie dobrze mozna kupic jakies creativy zamiast edirola ktory to jest naprawde badziewiem - a behringery graja calkiem symaptycznie

i nie marudzcie tak na ta firme bo gdzies ktos kiedys cos zaslyszal..........
Chcialabym, zeby berhinger choc raz mile mnie zaskoczyl jakims swoim produktem. Ale masz racje, nie ma co narzekac, bo w sumie jaka kasa taka klasa :)
A skoro piszesz, ze graja calkiem sympatycznie, to nie omieszkam posluchac, chociazby po to, zeby chociaz ten jeden raz sie pozytywnie zdziwic ;)

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 04 cze 2007, 15:01

...18 wat 10cm glosnik i bas od 60hz :)))))))))

dobre sobie..............
Teoretycznie kazdy glosnik potrafi przeniesc taka czestotliwosc, pytanie jednak z jakimi spadkami i tu tkwi haczyk:)
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 04 cze 2007, 15:08

...Ile one kosztują?

Jakie inne zestawy aktywne polecacie w tej cenie?

Zbych...
Hey, ja jestem ciekaw czy ktos z forum mial stycznosc z CREATIVE głośniki Giga Works T20. Maciupkie co prawda ale wykonane z kevlaru. Slyszalem kilka mixow zrobionych na nich i efekt taki nawet hm interesujacy. Mam wrazenie ze do wstepnych rysow by sie nawet nadawaly. Tak samo edirole pewnie tez by sie swietnie sprawdzily ale tylko do tych pierwszych szkicow.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 04 cze 2007, 16:05

A moze po prostu JBL Control One za pare groszy i jakis wzmak maly a dobry... Pasywne monitory ale porzadne przynajmniej...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

vicente

Post autor: vicente » poniedziałek 04 cze 2007, 20:24

...A moze po prostu JBL Control One za pare groszy i jakis wzmak maly a dobry... Pasywne monitory ale porzadne przynajmniej...
...
No to jest osobny temat, którego nie kumam - pasywne. Tzn. chodzi o to, że nigdzie nie znalazłem dedykowanych wzmaczniaczy i nie wiem czym to się je. POza tym przekonał mnie argument, że w aktywnych wzmacniacz jest dopasowany przez producenta - a tak to musiałbym dopoasowywać sam - a ten sport mnie nie bawi - nie jestem az takim maniakiem (nie w tej dziedzinie ). No i są wygodniejsze jak się nie ma za bardzo miejsca.

Co do tych lepciejszych monitorów sprzedawanych na sztuki -bo nic nie piszą - czy one są wszystkie ekranowane? Tzn. nie piszą bo to oczywiste czy jednak nie do końca?

A z fostexami , które polecałaś to jeszcze taka refleksja post googlowa -ale typowa w naszych realiach - za oceanem mają je za 150$ para.... Czyli prawie tyle co tutaj za sztukę. Ktoś to rozumie? I nie opowiadajcie mi o cłach, podatkach itp. bo jakimś cuden niektóre rzeczy są w identycznych cenach, a za inne tego samego producenta potrafią u nas wołać nawet 3 razy więcej. Załąmujące.

Jak się uda to obsłucham te behringery i być może w nie uderzę -z niskich pułapów są najtańsze a na wysokie jestem chyba i tak za krótki na razie więc po co się oszukiwać.... O Behringerze wiem, że tacy niepewni... ale czasem coś im wyjdzie - np. ludzie chwalą tego ich vampa (gitarowy symulator wzmacniaczy) Myślę, że w ich przypadku chodzi najczęściej o stosunek jakości do ceny - stąd może te spory.

A co do creativów to nie pamiętam symbolu ale kumpel ma takie najlepsze z oferty typu 2.0 (300pln) i niby nieźle -ale tylko po cichu i ogólnie to jednak takie trochę zabawki.... Były jeszcze rok temu takie "monitorwe" chyba M-80 (200pln) ale wycofali je i ponoć tylko w Azji można je kupić. NIe pytajecie mnie dlaczego... W creativie polskim też nie wiedzą....

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 04 cze 2007, 20:35

a to jeszcze nie zauwazyles ze gospodarka usa jest dosc specyficzna?

i wlasnie to clo i inne cuda......

zamiast tych monitorkow polecalbym rozejrzec sie za jakas wiezyczka sony z najwyzszych serii - porzadny dzwiek male znieksztalcenia i naprawde wydoka jakosc o ile uda sie kupic z oryginalnymi kolumnami - a pare cudow jest typu mhc 5600 6600 czy chocby 4800........

naprawde porzadny sprzet i za grosze

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » poniedziałek 04 cze 2007, 20:59

A co do creativów to nie pamiętam symbolu ale kumpel ma takie najlepsze z oferty typu 2.0 (300pln) i niby nieźle -ale tylko po cichu i ogólnie to jednak takie trochę zabawki.... Były jeszcze rok temu takie "monitorwe" chyba M-80 (200pln) ale wycofali je i ponoć tylko w Azji można je kupić. NIe pytajecie mnie dlaczego... W creativie polskim też nie wiedzą.......
No pewnie ze zabawki za taka cene niczego innego sie nie mozemy spodziewac :) Dla jasnosci model
wyglada tak Tez slyszalem ze cicho graja (przynajmniej nie tepia tak sluchu) i ze szum przeszkadza od kompa ale... Cena jest jaka jest i to chyba glowny atut:)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 05 cze 2007, 00:06

przekonał mnie argument, że w aktywnych wzmacniacz jest dopasowany przez producenta - a tak to musiałbym dopoasowywać sam - a ten sport mnie nie bawi - nie jestem az takim maniakiem (nie w tej dziedzinie ). No i są wygodniejsze jak się nie ma za bardzo miejsca.
Ja rozumiem ze producent dopasowal gowniany wzmacniacz do gownianych glosnikow jak to wczesniej wspomnieli koledzy... Ja tam nie wierze w cudowna moc podzespolow w tanich monitorach aktywnych za to 100razy bardziej wierze w porzadne glosniki oraz dobry markowy wzmacniacz... I niekoniecznie musi to wszystko byc drogie - na allegro okazji jest pelno...
[addsig]

vicente

Post autor: vicente » wtorek 05 cze 2007, 01:03

Ja rozumiem ze producent dopasowal gowniany wzmacniacz do gownianych glosnikow jak to wczesniej wspomnieli koledzy... Ja tam nie wierze w cudowna moc podzespolow w tanich monitorach aktywnych za to 100razy bardziej wierze w porzadne glosniki oraz dobry markowy wzmacniacz... I niekoniecznie musi to wszystko byc drogie - na allegro okazji jest pelno...
...
To może jakieś konkrety? Tylko rozmawiajmy o nowych rzeczach.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 05 cze 2007, 10:25

To może jakieś konkrety? Tylko rozmawiajmy o nowych rzeczach....
Te monitory nie sa takie bardzo tanie. Wiec moze lepiej pogadajmy o uzywanych rzeczach?
[addsig]

ODPOWIEDZ