Brzęczące MOTU
Witam ponownie,
Tak więc zamowilem i odebralem MOTU 828 z thomann.de .
Wszystko w jaknajlepszym porzadku poza cichym buczeniem urzadzenia. W zwiazku z tym mam pytanie do uzytkownikow tego interfejsu. Czy to jakis wew. wiatraczek czy byc moze transformator ? Jesli transformator to czy jest to szkodliwe dla nagrywanego dzwieku ?
Buczenia nie slychac z daleka, jednak w cichym pokoju mozna je uslyszec z odleglosci ok. 20 cm.
Czy myslicie ze warto w zwiazku z tym poprosic o wymiane urzadzenia ?
Tak więc zamowilem i odebralem MOTU 828 z thomann.de .
Wszystko w jaknajlepszym porzadku poza cichym buczeniem urzadzenia. W zwiazku z tym mam pytanie do uzytkownikow tego interfejsu. Czy to jakis wew. wiatraczek czy byc moze transformator ? Jesli transformator to czy jest to szkodliwe dla nagrywanego dzwieku ?
Buczenia nie slychac z daleka, jednak w cichym pokoju mozna je uslyszec z odleglosci ok. 20 cm.
Re: Brzęczące MOTU
Był już taki temat. W MOTU buczy transformator sieciowy. Proponuję się przyzwyczaić.
www.igsaudio.pl
...
Był już taki temat. W MOTU buczy transformator sieciowy. Proponuję się przyzwyczaić....
A wg mnie to nie jest normalne . U mnie cichuteńko .
Był już taki temat. W MOTU buczy transformator sieciowy. Proponuję się przyzwyczaić....
A wg mnie to nie jest normalne . U mnie cichuteńko .
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
U mnie też bez problemu.
[addsig]
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
...
albo rozebrac motu i skrecic transformator .
albo rozebrac motu i skrecic transformator .
...U mnie też bez problemu.
Może uściśle, ze chodzi o MOTU 828 MKII.
albo rozebrac motu i skrecic transformator . ...
A ono nie jest na przetwornicy?

[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
......U mnie też bez problemu.
Myślałem że wlaśnie to mam wymienione w podpisie poniżej.
[addsig]
Myślałem że wlaśnie to mam wymienione w podpisie poniżej.

[addsig]
chlebow ! widze ze w twojej specyfikacji wpisane masz MOTU 828 + 896 HD , mam pytanie , jak masz połaczone ze soba te karty .
Ostanio wlaczylismy ze znajomym , aby podłaczyc te karty razem. tak aby działały na tym samym sterowniku .
Suma sumarum połaczylismy je przez złacze ADAT .
czy wiesz jak połaczyc te karty w inny sposob ?
Ostanio wlaczylismy ze znajomym , aby podłaczyc te karty razem. tak aby działały na tym samym sterowniku .
Suma sumarum połaczylismy je przez złacze ADAT .
czy wiesz jak połaczyc te karty w inny sposob ?
Jeśli chodzi o rejestracje to są połączone ze soba prze FireWire zaś by uzyskać monitoring z 828 (bo z HD idzie sygnał do kolumn) to połączenie wykonane jest aktualnie przez ADAT(bo normalnie mam tam podłączony preamp, a monitoring wtedy realizowany jest przez wejście analogowe HD i main out 828). Wiem że może to troche przekombinowane ale jeśli nie masz zamiaru bawić sie w software monitoring to nie ma innej alternatywy. Po prostu oprogramowanie MOTU nie pozwala na nic innego (rozmowa z przedstawicielem Motu na tegorocznych targach we Frankfurcie).
[addsig]
[addsig]