Oktava MK319 czy SP B1, a może AKG C3000?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Oktava MK319 czy SP B1, a może AKG C3000?
Panowie Co do mikrofonu to zdecydowałem sie na tego MXL'a V69 poczytałem o nim nieco i żadnych niechlubnych opini nie widziałem,ale same plusy. Ten mikrofo ma własny zasilacz czy to oznacza że nie będę go musiał czepiać pod tego behrigera?? Tylko mógłbym prosto w karte go wpiąć, po drodze odpadło by trochę szumów i zniekształceń jakie mógł by wprowadzić mixer.
Dylemat jeszcze dotyczy karty cz wziąć E-mu 1212 Czy esi Juli@??
Bardzo chciałbym żeby moje nagrania przynajmniej w 80% brzmiały profesjonalnie. A chodzi mi o nagrywanie tylko wokalu
Dylemat jeszcze dotyczy karty cz wziąć E-mu 1212 Czy esi Juli@??
Bardzo chciałbym żeby moje nagrania przynajmniej w 80% brzmiały profesjonalnie. A chodzi mi o nagrywanie tylko wokalu
Tylko do zgrywek wokalu wystarczy ci e-mu 0404, daję sobie uciąć rękę, do tego celu kupowanie juli czy 1212 to wywalenie kasy w błoto. A co do tych 80-ciu procent profesjonalizmu to musisz jeszcze zwrócić się o pomoc do kolegi WBH (wybucha), który pomoże zbudować ci odpowiednie pomieszczenie do nagrwania wokalu. Bez tego ani rusz...

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Mówiąc o emu 1212 czy Juli@ jest to zakup przyszłościowy. Za jakiś czas napadnie mnie chęć komponowania muzyki a tu port MIDI jak znalazł, dla 100zł nie mam co kombinować dobrej jakości przetworniki i inne bajery, a i softu trochędają do tych kart.(a propo w środę będę miał V69 i E-mu 1212)
A co myślicie o tym przedwzmacniaczu co jest w komplecie razem z V69??
Bezpośrednie podłącznie było by niezłym rozwiązaniem tylko czy to ustrojstwo sie spisze czy to tylko bajerek dla naiwniaków. Może ktoś ma jakieś porównanie do tanich preampów???
A co myślicie o Tanich preampach pseudo lampowych do 600zł jest sens w inwestować???
A co myślicie o tym przedwzmacniaczu co jest w komplecie razem z V69??
Bezpośrednie podłącznie było by niezłym rozwiązaniem tylko czy to ustrojstwo sie spisze czy to tylko bajerek dla naiwniaków. Może ktoś ma jakieś porównanie do tanich preampów???
A co myślicie o Tanich preampach pseudo lampowych do 600zł jest sens w inwestować???
Co za bzdura? to 0404 nie ma portu midi? Dają do niej tyle samo softu co do 1212, w obydwu są te same przetworniki
To na czym polega róznica na cenie??
...To na czym polega róznica na cenie??...
1212 ma 10 we/wy cyfrowych i 2 wy/we (symetryczne). Wątpie żebyś miał potrzebę nagrywać z dziesięciu źródeł jednoczenie
1212 ma 10 we/wy cyfrowych i 2 wy/we (symetryczne). Wątpie żebyś miał potrzebę nagrywać z dziesięciu źródeł jednoczenie
Masz rację, ale dla paru złotych huk niech jest pozatym już wpłaciłem pieniądze za nią i mikrofon
- Łukasz1985
...Co za bzdura? to 0404 nie ma portu midi? Dają do niej tyle samo softu co do 1212, w obydwu są te same przetworniki...
Kolego coś pomysliłeś 0404 ma całkowicie inne przetworniki niż 1212m. Lepiej nie pisz takich głupot i nie wprowadzaj ludzi w bląd.
Kolego coś pomysliłeś 0404 ma całkowicie inne przetworniki niż 1212m. Lepiej nie pisz takich głupot i nie wprowadzaj ludzi w bląd.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)