Kuba Badach - co o nim sądzicie?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Kuba Badach - co o nim sądzicie?

Post autor: Pan_Jabu » piątek 01 cze 2007, 14:07

Witam!

Panowie, słabo Was rozumiem. Wszyscy piszecie, że obiektywnie warsztat KB jest świetny. Też tak uważam.

Reszta to kwestia gustu

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » piątek 01 cze 2007, 14:12

...Posłuchajcie sobie Pogodno - Operapholia. Kopie w ryj jak trzeba a kojarzy się wyłącznie z Pogodno. A na żywo dają czadu tak że czapki z głów. Jajo i rockowa energia, niebanalne pozysły i erudycja muzyczna. A poluzjanci ( za najgłupszą nazwę - w porzedniej wersji "polucjanci" skreśliłem ich zanim posłuchałem ) to po prostu miękisz. Prince tak by grał po amputacji jąder....

Zgadzam się, kolejna kapela, która robi coś fajnego i niebanalnego. A od Polucjantów to radzę - wara...
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » piątek 01 cze 2007, 16:09

...Witam!

Panowie, słabo Was rozumiem. Wszyscy piszecie, że obiektywnie warsztat KB jest świetny. Też tak uważam.

Reszta to kwestia gustu ...
DOKŁADNIE.
Przy tej miernocie, której pełno w środkach "masowego rażenia", aż żal atakować tych paru ludzi w Polsce, którzy poprostu coś potrafią ...
Bo co do muzyki - cóż - jednego kopie po ryju Metalica, innego "upcy, dupcy", a jeszcze innego Michael Buble.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 01 cze 2007, 16:23

Kolego Midishiner założyłeś temat więc pozwól innym wyrazić nawet negatywną opinię :)
Ja przyglądam się Badachowi od pierwszych publicznych wystąpień na scenie i wg mnie chłopak ma pomysł na ciekawe zaspiewanie i chórków i głównych vocali, ale oczywiscie innym może się nie podobać- to prawidłowy objaw

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » piątek 01 cze 2007, 17:01

...Kolego Midishiner założyłeś temat więc pozwól innym wyrazić nawet negatywną opinię :)
Ja przyglądam się Badachowi od pierwszych publicznych wystąpień na scenie i wg mnie chłopak ma pomysł na ciekawe zaspiewanie i chórków i głównych vocali, ale oczywiscie innym może się nie podobać- to prawidłowy objaw ...

Spoko, czasem mnie nosi

fajnie że jesteście szczerzy.

Pozdro for all
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 01 cze 2007, 17:13

Przy tej miernocie, której pełno w środkach "masowego rażenia", aż żal atakować tych paru ludzi w Polsce, którzy poprostu coś potrafią ...
Bo co do muzyki - cóż - jednego kopie po ryju Metalica, innego "upcy, dupcy", a jeszcze innego Michael Buble.
...

No np. mnie "kopie po ryju" Peter Gabriel czy Porcupine Tree, ale do takich ludzi jak KB mam zawsze szacunek, mimo iż ich nie słucham na codzień.

Muzykę dzielę na dobrą i złą, ale słucham tylko niewielkiego procenta tej dobrej, zgodnego z moim gustem.

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » piątek 01 cze 2007, 19:45

Zgadzam się, kolejna kapela, która robi coś fajnego i niebanalnego. A od Polucjantów to radzę - wara... ...
Kuba Badach to pewnie TY

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » piątek 01 cze 2007, 21:00

...

Zgadzam się, kolejna kapela, która robi coś fajnego i niebanalnego. A od Polucjantów to radzę - wara... ...
Kuba Badach to pewnie TY ...

Chętnie stary, chętnie...
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

AndrzejG
Kontakt:

Post autor: AndrzejG » piątek 01 cze 2007, 21:36

...
Razem z Mietkiem Szcześniakiem nie mają równych....

Marek Bałata - to on nie ma sobie równych !!

bebek0

Post autor: bebek0 » piątek 01 cze 2007, 22:05

...Miałem przyjemność robić z nim wywiad, od czterech lat jaram się pierwszym albumem Poluzjantów "Tak poprostu", Kawał świetnego głosu, niesamowite wyczucie i smak muzyczny i co najważniejsze fajny i miły gość. Nie w Polsce wielu takich artystów. Kiedy TV i radio zalewa nas komercyjnym chłamem typu Goya, Gosia Andrzejewicz, Doda czy Verba lub Monika Brodka, Kuba Badach grywa świetne koncerty z Ewą Bem i formacją The Globetrotters ( kto słyszał, ten wie, że to już nie przelewki...).

Cosądzicie o Kubie i Poluzjantach???

Pozdro

PS: Pochodzę z Łomży, gdzie w naszym "Bonarze", Poluzjanci mieli pierwsze próby ( jeszcze z Darkiem Krupą - również rodowitym Łomżyniakiem )

Pozdro dla całej Łomży!!! ...

Mysle, ze nie ma co sie przejmowac "chłamami" typu Goya, Gosia Andrzejewicz, Doda czy Verba lub Monika Brodka...
The Globetrotters - niezla kapela...

ODPOWIEDZ