Mam takie pytanie dotyczące zgodności produktów firmy steinberg. Mam namyśli zgodności w rodzinie cubase-ow. Czy jeżeli zrobie sesje w SL odpale ją w SX3 i czy jak zrobie w SX3 odpale w SL?? Lub jak zrobie sesje w SE odpale ją w SX3 i na odwrot?? Wiem że w kwestji LE i SX takiej zgodności nie ma.
i Czy wersje SE i SL posiadają funkcje Freeze?? Nosze sie z zakupem programu do kolejnego komputera i nie uśmiecha mi sie wydawanie ponad 3kafli na SX, a pozatym raczej nie mam ąż takich potrzeb. na tym drugim kompie beda robione proste projekty. A cha i jeszcze jedno jak wygląda obsluga SE i SL czy sa podobnie jak LE z zeszłej epoki??
Cubase - zgodność wersji
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Cubase - zgodność wersji
Nie odczytasz w żadnym przypadku wersji zapisanej w wyższej wersji niższym programem, natomiast
zapis w LE odczytasz każdym
W SE każdym minus LE
SL każdym - LE i SE
SX tylko w SX :)
Nie wiem jak jest w Cubase 4
pozdr
zapis w LE odczytasz każdym
W SE każdym minus LE
SL każdym - LE i SE
SX tylko w SX :)
Nie wiem jak jest w Cubase 4
pozdr
drummer
o i to mi pasuje. A jak z funkcją freeze??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...o i to mi pasuje...
Pewnie jednak nie wszystkim. Wyższa wersja odczyta niższą, lecz naodwrót już nie. Brak jest możliwości wyboru zapisu w formacie niższych wersji, co może być w określonych przypadkach uciążliwością. A w takie opcje zapisu wyposażone jest wiele różnorodnych programów, od Worda czy Corela począwszy.
To chyba premedytacja
Steinberga.
Pewnie jednak nie wszystkim. Wyższa wersja odczyta niższą, lecz naodwrót już nie. Brak jest możliwości wyboru zapisu w formacie niższych wersji, co może być w określonych przypadkach uciążliwością. A w takie opcje zapisu wyposażone jest wiele różnorodnych programów, od Worda czy Corela począwszy.
To chyba premedytacja

...o i to mi pasuje. A jak z funkcją freeze??...
od SL wzwyż
od SL wzwyż
drummer
SL każdym - LE i SE
broń boże nie zrozum tego dosłownie (czyli że le i se też) tylko każdym minus LE i SE (czyli tylko s SL i SX).
Z tego co piszesz to zależy ci na obustronnym odczycie. Niestety się nie da, JM wyraził się zdecydowanie jaśniej i precyzyjniej
oj chyba jestem dzisiaj mistrzem gmatwania...
pozdr
broń boże nie zrozum tego dosłownie (czyli że le i se też) tylko każdym minus LE i SE (czyli tylko s SL i SX).
Z tego co piszesz to zależy ci na obustronnym odczycie. Niestety się nie da, JM wyraził się zdecydowanie jaśniej i precyzyjniej
oj chyba jestem dzisiaj mistrzem gmatwania...
pozdr
drummer