A jak robią to najlepsi?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Balsenior
Re: A jak robią to najlepsi?

Post autor: Balsenior » wtorek 29 maja 2007, 14:24

Prosba do EiS aby moze gdzies znalazla miejsce w swoim magazynie aby prezentowac zespoly czy artystow od strony "technicznej" .. :)

Pozdro...
Hm obym się mylił, ale ostatnie wydarzenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie ma co prosić o cokolwiek.
Pozdrawiam socjalistyczny zarząd forum.
Może kiedy indziej

Awatar użytkownika
BigGuns

Post autor: BigGuns » wtorek 29 maja 2007, 14:42

...

Prosba do EiS aby moze gdzies znalazla miejsce w swoim magazynie aby prezentowac zespoly czy artystow od strony "technicznej" .. :)

Pozdro...
Hm obym się mylił, ale ostatnie wydarzenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie ma co prosić o cokolwiek.
Pozdrawiam socjalistyczny zarząd forum. ...
komunistyczny chyba. w socjaliźmie jeszcze jako tako możno żyć (Szwecja)

beatnick

Post autor: beatnick » wtorek 29 maja 2007, 14:44

...Dawno, dawno temu paru ciekawych Panów z Detroit, Londynu i Berlina kupiło ten "badziew dla gitarzystów" za grosze i wysmarowało nowy gatunek w muzyce...
I to była największa chyba tragedia w muzyce - że paru kolesi się zafascynowało idealnie równym "upcy-dupcy" i stworzyli nowy "gatunek" którego "style" różnią się jak "upcy-dupcy upcy-dupcy" od "upcy-dupdup upcy-dupcy". A - i nastawem kółka odpowiedzialnego za BPM...

Ale to tylko moja dygresja....

ignorance is bliss. . .

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » wtorek 29 maja 2007, 14:51

...

Pozdro...
Pozdrawiam socjalistyczny zarząd forum. ...

Nie prawda, TW jest otwarty, na różne propozycje dotyczące artykułów w Eis. Od niedawna piszę do Livesound, a nie bawem zamierzam zrobić materiał o studio produkcyjnym grupy Mathplanete dla Eis. Więc cierpliwości...
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » wtorek 29 maja 2007, 14:54

...
I to była największa chyba tragedia w muzyce - że paru kolesi się zafascynowało idealnie równym "upcy-dupcy" i stworzyli nowy "gatunek" którego "style" różnią się jak "upcy-dupcy upcy-dupcy" od "upcy-dupdup upcy-dupcy". A - i nastawem kółka odpowiedzialnego za BPM...

Ale to tylko moja dygresja....
widać jak zawężone masz horyzonty muzyczne, skoro nieodróżniasz "upcy dupcy" od np. Detroit Techno że nie wspomnę o Vogelu czy Jamie Lidellu...A poza tym skąd tyle nienawiści?
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
BigGuns

Post autor: BigGuns » wtorek 29 maja 2007, 21:39

widać jak zawężone masz horyzonty muzyczne, skoro nieodróżniasz "upcy dupcy" od np. Detroit Techno że nie wspomnę o Vogelu czy Jamie Lidellu...A poza tym skąd tyle nienawiści?...

wszystko na jedno kopyto, jak disco polo. też mi gatunek. dla ludzi o zawężonych horyzontach muzycznych.

atlantic

Post autor: atlantic » wtorek 29 maja 2007, 22:04

Myślę że nie wiele się zmieniło , tak przynajmniej robili to kiedyś : http://www.sendspace.com/file/d4uzan

greengo

Post autor: greengo » wtorek 29 maja 2007, 22:32

...
widać jak zawężone masz horyzonty muzyczne, skoro nieodróżniasz "upcy dupcy" od np. Detroit Techno że nie wspomnę o Vogelu czy Jamie Lidellu...A poza tym skąd tyle nienawiści?...

wszystko na jedno kopyto, jak disco polo. też mi gatunek. dla ludzi o zawężonych horyzontach muzycznych. ...
A moze pierw nalezy spojrzec na swoj horyzont a pozniej oceniac innych.
I widac w Twoim poscie jak niewiele wiesz na temat muzyki klubowej.
Wybacz atak ale tak napisales, ze nie moglem przejsc obok tego obojetnie.

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » wtorek 29 maja 2007, 23:35

bardzo mi sie nie podoba ocenianie innych i traktowanie muzyki klubowej jako odłam disco-polo

zle robicie

electronica ma to do siebie ze kazdy moze chce i tak robie ze umysł ciało interpretuje na swój sposób

dla jednych kawałek 4strings jest smutny dla innych wesoły

i dla tego mam ogromny szacunek do muzyki klubowej i producentów tego gatunku

Awatar użytkownika
BigGuns

Post autor: BigGuns » środa 30 maja 2007, 05:32

......

wszystko na jedno kopyto, jak disco polo. też mi gatunek. dla ludzi o zawężonych horyzontach muzycznych. ...
A moze pierw nalezy spojrzec na swoj horyzont a pozniej oceniac innych.
I widac w Twoim poscie jak niewiele wiesz na temat muzyki klubowej.
Wybacz atak ale tak napisales, ze nie moglem przejsc obok tego obojetnie.
...
najpierw może byś spojrzał na poprzednie posty a potem plótł farmazony, kto kogo zaczął oceniać.

a z kolei po Twoim poście widać że niewiele wiesz na temat muzyki disco polo. niby dlaczego techno ma być lepsze? bo jest z Zachodu? Bo zamiast melodyjki na podkład jest łup łup łup i arpeggiator? Że jedynym "wyzwaniem" jest dobranie brzmień? Te dwa gatunki wymagają od artysty dokładnie tyle samo umiejętności. Jest tylko jeden gatunek który wymaga mniejszych umiejętności - hip hop.

a propos zagłębiania się w gatunek - są takie rzeczy że bez zagłębiania się widać że nie warto. nasza epoka zrodziła masę prymitywnych gatunków muzycznych dla prymitywnych ludzi do których to przemawia. Ale nie ma nic złego w byciu prymitywnym, wiec nie pękaj

ODPOWIEDZ