Oktava MK319 czy SP B1, a może AKG C3000?
Co myślicie o tych mikrofonach, wiem że na forum tematy ich wszystkich były wałkowane, ale ja to ujmę inaczej w obecnej chwili mam SP B1 i jakos nie zabarzo jestem z niego zadowolony,co prawda kiedys nagrywałem na SHURze Sm58 i w takim porównaniu jestniebo lepiej, ale zamieżam sie do nagrania dużej ilości playbacków i będęmusiał coś poprawić aby to brzmiało jak najlepiej
i zastanawiam się nad kupnem nowego mikrofonu, preampu, albo karty dzwiękowej.
Athlon 2400xp
512mb ram ddr
300GB HDD samsung
Sound Blaster AUDIGI 24bit/96khz
Mikser Behringer 1204 XENIX
no i mikrofon SP B1
No i co tu zmienić w tym tak do 1000zł
i zastanawiam się nad kupnem nowego mikrofonu, preampu, albo karty dzwiękowej.
Athlon 2400xp
512mb ram ddr
300GB HDD samsung
Sound Blaster AUDIGI 24bit/96khz
Mikser Behringer 1204 XENIX
no i mikrofon SP B1
No i co tu zmienić w tym tak do 1000zł
Re: Oktava MK319 czy SP B1, a może AKG C3000?
A i przepraszam za te byki
W twoim przypadku to bym wymienił tą kartę dźwiękowa...
W kwestii mikrofonu i preampu do tys z hakiem:
Oktava MK-319 i preamp Studio Projects VTB-1. Ewentualnie preamp SM Pro Audio TB101 z serii "Red Valve".
W kwestii mikrofonu i preampu do tys z hakiem:
Oktava MK-319 i preamp Studio Projects VTB-1. Ewentualnie preamp SM Pro Audio TB101 z serii "Red Valve".
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Czyli oktava jest z tyh mikrofonów najlepszym rozwiązaniem?? Bo naprawdę chodzi mi o poprawę jakości nagrywanych wokali a nie tylko samopoczucia. A i trzeba wziąć pod uwagę możliwość rozbudowy sprzętu puki co wolałbym kupić coś konkretnego, a za jakiś czas w miarę przypływu kasy kolejny gadzet dobrej jakości na początek myślałem op karcie może jakąś dobrą.
ja mam AKG c3000B. Wiem ze wszyscy bardzo go krytykuja, ale przy uzyciu lekkiej korekcji brzmi dobrze. Bez korekcji na sucho, rzeczywiscie moglby byc lepszy. Ogolnie rzecz ujmujac nie jest zly, ale za ta cene napewno sie kupi jakis lepszy.
A co myślicie o mikrofonie lampowym MXL V69 Mogami Edition
można go miec za 1300zł. O może bym jeszcze ściągnoł sie na kartę e-mu 1212 jak bym pogonił swojego SP B1
można go miec za 1300zł. O może bym jeszcze ściągnoł sie na kartę e-mu 1212 jak bym pogonił swojego SP B1
Możesz kupić 1212m ale jak planujesz kupić pojemnosciówke to bez przedwzmacniacza z zasilaniem +48 nic nie nagrasz. 1212 nie ma Phantoma ani preampu mikrofonowego
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Napisałem przecież na początku że mam bechringera mixer a tam jest fantom, trochę szkoda psuć byłoby to lampowe brzmienie tym dziademale na początek musi wystarczyć, choć muszę przyznać że preampy ma niebo lepsze niz np mackie DFX12 jak na nimnagrywałęmto koszmar szumy i tak głos zniekształa że szkoda gadać
Zacznij od tego do jakich zastosowań głównie potrzebujesz tego mikrofonu i ile chcesz na niego przeznaczyć.
mackie DFX12 jak na nimnagrywałęmto koszmar szumy i tak głos zniekształa że szkoda gadać...
Albo był zepsuty, albo go po prostu przesterowałeś.
Albo był zepsuty, albo go po prostu przesterowałeś.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]