Proszę o radę.
Przerasta mnie ilość dostęnych Reverbow wg presetow jak i ustawien własnych. Uzywam WAVES Renesaince REVERB.
Poczatkowo tylko na 1 AUX miełem rozne odmiany PLATE.
Ale do VOKALU przydałoby sie cos innego. Otworzyłem 2 AUX z VOCAL HALL. Ale to wszystko mi jakos nie pasuje.
Muzyka łagodna - poezja, gitary akustyczne, akordeon, cos w stylu "SDM".
Tracki czyste, dobrze zarejestrowane.
Nie chciałbym wiele mieszać efektami, ale wiadomo, sucho byc nie może.
Prosze o ogólne rady -jakie Reverby i ile rodzajów stosować na początek, w punkcie wyjścia?
Jakie reverby na AUX-ach w łagodnym miksie?
-
- Kontakt:
Re: Jakie reverby na AUX-ach w łagodnym miksie?
nie znam vrebów od waves.... ale moze sprawdzisz wizoo w2...
ma zróżnicowane ustawienia i napewno znajdziesz coś dla siebie....
ma zróżnicowane ustawienia i napewno znajdziesz coś dla siebie....
http://www.myspace.com/audiophone
W zasadzie Hall i Plate pasują. Może zmienić ilość pogłosu/ wartość Wet i Dry/ lub czas trwania /Decay/
reżyser dźwięku, rencista
sporo robie muzyki akustycznej - ale uzywam na sesje dwoch, maksymalnie trzech reverbow
send - Medium Hall, najchetniej Sir, presetu nie ruszam (czasem zakladam przed nim na szynie EQ, gdyz on nie ma wbudowanego, dzieki temu mozna odciac doly zanim pojda dopoglosu - one na ogol przeciez i tak dudnia)
a do wokalu dodatkowy, juz bardzo delikatny Plate (f-my nie polece bo mam z nimi wieczne problemy). Na ogol ow wokal - dubluje slad, i jeden slad jest 100% czysty, a drugi z wlasnie insertowym plate - przestrzen reguluje poziomami wzgledem siebie tych sladow
Ale oczywiscie kazdy ma swoje preferencje, a i czasem juz w sladach sa nie grajace ze soba poglosy
send - Medium Hall, najchetniej Sir, presetu nie ruszam (czasem zakladam przed nim na szynie EQ, gdyz on nie ma wbudowanego, dzieki temu mozna odciac doly zanim pojda dopoglosu - one na ogol przeciez i tak dudnia)
a do wokalu dodatkowy, juz bardzo delikatny Plate (f-my nie polece bo mam z nimi wieczne problemy). Na ogol ow wokal - dubluje slad, i jeden slad jest 100% czysty, a drugi z wlasnie insertowym plate - przestrzen reguluje poziomami wzgledem siebie tych sladow
Ale oczywiscie kazdy ma swoje preferencje, a i czasem juz w sladach sa nie grajace ze soba poglosy