Cubase czy Samplitude?
Czy warto przesiadać się z Cubasa na Samplitude przy tworzeniu szeroko rozumianej muzyki elektronicznej tworzonej na PC-cie. Pracuję obecne na Cubase, ale zastanawiam się czy dać się skusić promocją Samplitude. Proszę o opinie.
Re: Cubase czy Samplitude?
W AudioFactory też jest promocja, wczoraj dostałem maila od nich... W dodatku bardziej się opłaca niż w Audiostacji...
Rzeczywiście promocja wygląda ok. Tylko czy jest sens przesiadania się z Cubase na Samplitude lub posiadania oby programów?
Link do promocji . A przy okazji, jak już pracujesz w Cubase to bez sensu uczyć się nowego softu (ja już raz próbowałem z Logiciem... nigdy więcej, strata czasu, nerwów i pieniędzy) sprawdź co oferuje 4-ka Kiełbasy, jest tam parę naprawdę ciekawych innowacji i poprawek.
Pozdro!
Pozdro!
Dzięki, sprawdzę czwórkę. Czytałem już trochę w EiS, wczoraj też dostałem płytkę prezentacyjną z AudioFactory. Czy Samplitude ma coś czego nie ma Cubase SX, za co warto wyłożyć kasę?
Czy Samplitude ma coś czego nie ma Cubase SX, za co warto wyłożyć kasę?
Jest kilka fajnych rzeczy, ktore - przynajmniej w mojej pracy - by sie przydaly, jak np. operacja z uzyciem wtyczek w czasie rzeczywistym, w odniesieniu do pojedynczego partu (w Cubase - mozna - ale nie w realtime, tylko destrukcyjnie), czy wypalanie CD bezp. z projektu (Cubase w ogole nie obsluguje CDR).
Samplitude ma tez fajne wtyczki. Na szczescie w przypadku Cubase jest znaczna poprawa jakosci wtyczek w C4.
Osobiscie wolalbym Samplitude albo jeszcze lepiej Sequoia, prywatnie posiadam SX3/C4 ze wzgledu na latwiejsza wymiane projektow z wiekszascia osob, z ktorymi wspolpracuje.
Jest kilka fajnych rzeczy, ktore - przynajmniej w mojej pracy - by sie przydaly, jak np. operacja z uzyciem wtyczek w czasie rzeczywistym, w odniesieniu do pojedynczego partu (w Cubase - mozna - ale nie w realtime, tylko destrukcyjnie), czy wypalanie CD bezp. z projektu (Cubase w ogole nie obsluguje CDR).
Samplitude ma tez fajne wtyczki. Na szczescie w przypadku Cubase jest znaczna poprawa jakosci wtyczek w C4.
Osobiscie wolalbym Samplitude albo jeszcze lepiej Sequoia, prywatnie posiadam SX3/C4 ze wzgledu na latwiejsza wymiane projektow z wiekszascia osob, z ktorymi wspolpracuje.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Masz prównanie między C3 i C4. Na czym polega lepsza jakość wtyczek? W czym jeszcze C4 jest lepsza? Warto upgradować?
...Masz prównanie między C3 i C4. Na czym polega lepsza jakość wtyczek? W czym jeszcze C4 jest lepsza? Warto upgradować?...
Wtyczek jest wiecej, doszly nowe, lepiej brzmia. Duzej przebudowie ulegl korektor sciezki. W samym C4 pojawialo sie kilka dodatkow, ktore moze i na poczatku czynia obsluge C4 bardziej skomplikowana, ale na dluzsza mete powinno to byc ulatwieniem.
Wtyczek jest wiecej, doszly nowe, lepiej brzmia. Duzej przebudowie ulegl korektor sciezki. W samym C4 pojawialo sie kilka dodatkow, ktore moze i na poczatku czynia obsluge C4 bardziej skomplikowana, ale na dluzsza mete powinno to byc ulatwieniem.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- Aleksander_Montana
Witam ja również korzystam z Cubase Sx 3 to jest najlepsza stacja robocza do tworzenia muzyki na pc i mac.... na mac jest jeszcze dostępny Logic 7 pro.... ale z obu tych programów korzystają najwięksi. np ATB pozdrawiam moj numer gg 1436718 w razie jakiś pytań zapraszam...