Nowe Truth Behringer

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
midishiner
Re: Nowe Truth Behringer

Post autor: midishiner » środa 23 maja 2007, 01:52

Master ja nie rozumiem tego naprawde dlaczego tak sie stalo w twoim przypadku sluchania ich.

Trochę Mastera rozumiem, bo na początku też miałem niewielki niesmak. Nie wiem w jakiej się poruszasz stylistyce i do czego ich używałeś, bo z tego co wiem ( i tu pojawią sie pewnie posty typu: monitor to monitor - do każdej muzy się nadaje:-) )to przy muzyce technicznej i elektronicznej mogą się uszy krzywić - kolega mi mówił...

Ja używam ich do miksów ( proporcje itd) instrumentów akustycznych: gitarka, flet, harmonijka, czasem akordeon - szczerze: spisują się rewelacyjnie. Ważne jest też ustawienie - tu nie czarowałem - klasyczny równoboczny. I jest git.

Pozdrówka z Gdyni for All -

PS: po dzisiejszym dniu wiem, że Polki to najpiękniejsze kobiety na świecie!
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Mruczasss

Re: Nowe Truth Behringer

Post autor: Mruczasss » środa 23 maja 2007, 02:01

...
Master ja nie rozumiem tego naprawde dlaczego tak sie stalo w twoim przypadku sluchania ich. Widocznie musiales przykrecic im mocy podczas realizacji. A z tego co mi wiadomo te monitory wlasnie charakteryzuja sie tym ze mozna na nich pracowac cicho i dlugo co przy ich wysmienitej charakterystyce wydaje sie genialnym wrecz narzedzniem do odsluchu przy dluuuugiej pracy. ...

bardzo mozliwe , w moim przypadku praca na V 6 okzała sie raczej niemozliwa , na pocztaku myslałem ze je nawet kupie poniewaz ma dosyc sprezysty dół chociaz nie za nisko schodzi , jednak musiałem sobie odpuscic , po tygodniu miałem obolałe uszy :) przerwa kilku dniowa przywróciła mi sprawnosc :) ...
Bo to w koncu 6 cali, mysle tez ze odpowiednie srednio-ciche ustawienie glosnosci monitorow to naprawde podstawa zaraz przy poprawnym rozmieszczeniu ich w pokoju. Bo inaczej w podeszlym wieku bedzie lipa kiedy okaze sie ze slyszymy jedynie strzepy z tego co dociera do nas z otoczenia. Praktycznie cale doswiadczenie zwiazane z realizacja pojdzie sobie gdzies i prysnie niczym banka mydlana na wietrze. Nie to zebym sie Ciebie czepial ale ostatnio jakos wziela mnie taka refleksja z tymi tepiacymi sie uszami w ciagu czasu. A sam osobiscie chcial bym tez wtedy miec (czyt. w podeszlym wieku) mozliwosc kontynuowania tego hobby. Co jest przykre bo nawet jezeli oszczedzamy nasz sluch on sam z wiekiem sie tępi samoczynnie.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

ODPOWIEDZ