Minimum 16 in/out + ProTools
Mam do kupienia zestaw komputerowy IMAC wraz z oprogramoniem do nagran w studio i do pisania nut - całość musi się zmieścić w 20.000 brutto. Zestaw komputerowy który mnie interesuje Apple iMac 17" Core 2 Duo 2GHz/1GB/160GB SD/X1600 - ale ja jeszcze nie o tym.
Teraz się zaczynają schody. Potrzebuję:
* Karty Muzycznej zeby uzyskac minimum 16 in i 16 out
* .... i Pro Tools
Póki co M-Audio nie daje rady z taką ilością kanałów, nawet crossing, bo pojawia się opóźnienie pomiędzy dwoma kartami (Delta 1010). Czy warto się zainteresować Presonusem FirePod (sztuk 2) które scrossuję?
Tylko teraz jaka cena jest tego Pro Toolsa....LE? Zmieszczę się?! I czy to dobra konfiguracja? Moze znacie lepsze rozwiązania?
Pozdrawiam
* .... i Pro Tools
Póki co M-Audio nie daje rady z taką ilością kanałów, nawet crossing, bo pojawia się opóźnienie pomiędzy dwoma kartami (Delta 1010). Czy warto się zainteresować Presonusem FirePod (sztuk 2) które scrossuję?
Tylko teraz jaka cena jest tego Pro Toolsa....LE? Zmieszczę się?! I czy to dobra konfiguracja? Moze znacie lepsze rozwiązania?
Pozdrawiam
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
- Miłaszewski
Re: Minimum 16 in/out + ProTools
M-Audio Lightbridge ma 36 wyjsc i 34 wejscia, wszystkie obslugiwane przez PT M-Powered 7.3.1 cs1 oraz cs2
Kosztuje grosze.
[addsig]
Kosztuje grosze.
[addsig]
- Miłaszewski
...a to co potrzebujesz wiedziec nie wymaga fachowca, tylko odwiedzin kilku stron internetowych, jak M-Audio, Digidesign oraz internetowych sklepow muzycznych (np. thomann) zeby zorientowac sie w cenach.
Pora na browca.
[addsig]
Pora na browca.
[addsig]
...Mam do kupienia zestaw komputerowy IMAC wraz z oprogramoniem do nagran w studio i do pisania nut - całość musi się zmieścić w 20.000 brutto. Zestaw komputerowy który mnie interesuje Apple iMac 17" Core 2 Duo 2GHz/1GB/160GB SD/X1600 - ale ja jeszcze nie o tym.
* .... i Pro Tools
Pozdrawiam...
M-Audio ? Faktycznie mało stabilne przy większej ilości "wlotów" na raz.
Jeżeli Pre Sonus , to NIE Pro Tools ( Działa tylko z dedykowanym sprzętem M-Audio i Digidesign)
Polecam interfejs DIGI 002 rack + dodatkowy przetwornik ośmio kanałowy w wyjściem ADAT. W ten sposób mamy minimalnie 16 IN. Stabilność jest wzorowa.
[addsig]
* .... i Pro Tools
Pozdrawiam...
M-Audio ? Faktycznie mało stabilne przy większej ilości "wlotów" na raz.
Jeżeli Pre Sonus , to NIE Pro Tools ( Działa tylko z dedykowanym sprzętem M-Audio i Digidesign)
Polecam interfejs DIGI 002 rack + dodatkowy przetwornik ośmio kanałowy w wyjściem ADAT. W ten sposób mamy minimalnie 16 IN. Stabilność jest wzorowa.
[addsig]
...M-Audio Lightbridge ma 36 wyjsc i 34 wejscia, wszystkie obslugiwane przez PT M-Powered 7.3.1 cs1 oraz cs2
Kosztuje grosze.
...
Juz obsluguje? Do tej pory byl limit do bodajze 16 wejsc...
Kosztuje grosze.
...
Juz obsluguje? Do tej pory byl limit do bodajze 16 wejsc...
- Miłaszewski
......M-Audio Lightbridge ma 36 wyjsc i 34 wejscia, wszystkie obslugiwane przez PT M-Powered 7.3.1 cs1 oraz cs2
Kosztuje grosze.
...
Juz obsluguje? Do tej pory byl limit do bodajze 16 wejsc......
od wersji cs1, czyli juz od jakis dwoch miesiecy przynajmniej
kraza plotki, ze bylo to niedopatrzenie programistow, ktorzy przypadkiem zdjeli ograniczenie, ale ciezko mi w to uwierzyc
[addsig]
Kosztuje grosze.
...
Juz obsluguje? Do tej pory byl limit do bodajze 16 wejsc......
od wersji cs1, czyli juz od jakis dwoch miesiecy przynajmniej
kraza plotki, ze bylo to niedopatrzenie programistow, ktorzy przypadkiem zdjeli ograniczenie, ale ciezko mi w to uwierzyc
[addsig]
MOTU 24 I/O 24 fizyczne in/out rozszerzalny do 96 in/out
MOTU 2408 Mk3 24 in/out w róznych konfiguracjach , obsługuje ADAT, TDIF
...M-Audio Lightbridge ma 36 wyjsc i 34 wejscia, wszystkie obslugiwane przez PT M-Powered 7.3.1 cs1 oraz cs2
Kosztuje grosze.
...
Nie dopisałem......ale potrzebuję we/wy analogowe:) .....i tutaj pies pogrzebany! Myślę nad 003
Kosztuje grosze.
...
Nie dopisałem......ale potrzebuję we/wy analogowe:) .....i tutaj pies pogrzebany! Myślę nad 003
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
- Miłaszewski
Nie dopisałem......ale potrzebuję we/wy analogowe:) .....i tutaj pies pogrzebany! Myślę nad 003...
Wystarczy dorzucic dwa przetworniki RME i juz jest 16 analogowych I/O
Ale 003 jest fajne, na warunki malego lub domowego studia to bardzo wygodne rozwiazanie (dla osob lubiacych Pro Tools).
[addsig]
Wystarczy dorzucic dwa przetworniki RME i juz jest 16 analogowych I/O
Ale 003 jest fajne, na warunki malego lub domowego studia to bardzo wygodne rozwiazanie (dla osob lubiacych Pro Tools).
[addsig]
...
masz jak wół napisane .....
TUTAJ masz 24 wejscia i wyjscia, niema drugiej takiej karty !
masz jak wół napisane .....
TUTAJ masz 24 wejscia i wyjscia, niema drugiej takiej karty !