Witajcie!
Rzadko udzielam się na forum, ale tym razem postanowiłem potraktować sprawę terapeutycznie i wyrzucić z siebie trochę żółci - ot, tak dla samooczyszczenia.
Na poczatku roku zakupiłem efekt gitarowy G-Sharp firmy T.C.Electronic. Długo się zastanawiałem, ale przekonała mnie renoma firmy. Niedługo potem nastąpił pierwszy zgrzyt, okazało się bowiem, że efekt NIE MA tzw. "true spillover", czyli wybrzmiewania delaya przy zmianie presetów! Funkcjonalność ta jest oczywiście podkreślana w każdej ulotce i na stronie T.C. Druga sprawa, która wprawiła mnie w osłupinie to brak możliwości nabijania tempa dla efektów modulacyjnych! Zgłupiałem kompletnie, bo niby jak użyć tego na scenie skoro nie mogę ustawić tempa tremola, czy przemiatania phasera?
Wysłałem do supportu TC maila z pytaniem o co chodzi. Przyznali, że to dziwne i przekażą sprawę do działu projektowania, czyli srutututu...
I teraz najlepsze: w zeszłym tygodniu wysłałem kolejnego maila z pytaniem czy są jakies szanse na upgrade czy też mam sprzedać grata i kupić coś lepszego. I wiecie co? Firma T.C Electronic odpisuje tak:
" Proponuję sprzedać sprzęt, choć zaznaczam, że nawet jeżeli jego funkcjonalność nie pokrywa się w 100% z tym co opisuje marketing, to i tak efekty są warte tej ceny".
Za stary jestem na nawoływania do buntów itd. Dzielę się tylko spostrzeżeniami i już wiem, że zbieranie pieniędzy na G-System nie ma sensu, bo przecież może okazać się, że owszem, nie ma tam efektów ale obudowa warta jest swej ceny...
Dziękuję Ci T.C Electronic
Re: Dziękuję Ci T.C Electronic
jawne kłamstwa, tak być nie może
Co na to prawo?
Co na to prawo?
hmm. A przecież to firma z taką renoma na rynku. Ale widać że chyba sobie trochę odpuścili...
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
W G-system jest wybrzmiewanie delaya po zmianie presetu na pewno. Misiak prezentował niedawno ten sprzęcik na recitalu.
Ale to co mówisz faktycznie dziwne.
Ale to co mówisz faktycznie dziwne.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
nie no az mi sie wierzyc nie chce ze firma ma az tak buraczane podejscie.....
Odgrzewam ten temat, bo mam pytanie dodtyczące G-System. Czy wybrzmiewanie po zmianie presetu dotyczy tylko delaya (tak też wynika z instrukcji), a co z reverbem? Czytałem w jakiejś recenzji, że spillover w G-System działa także z reverbem. Wie ktoś z kolegów jak to jest naprawdę? Czy są jeszcze jakieś inne procesory efektów z funkcją spillover?