Laptop i M-Audio FW1814

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio
Laptop i M-Audio FW1814

Post autor: OlimpRecordsStudio » piątek 23 mar 2007, 14:27

Witam Szanownych Forumowiczów!

Mam duży problem. Kupiłem niedawno laptopa TOSHIBA A100 (Intel Core Duo 2, 1,83 Ghz, 1Gb RAM, kontroler FW na chipsecie Texas Instrument) i interfejs M-Audio FW1814 (ściągnąłem nowe sterowniki).
Chciałem pracować mobilnie, ale... po podłączeniu interfejsu do laptopa to po prostu tragedia. Pojawiają się trzaski, jakby była ustawiona zbyt mała latencja. Zmieniałem, grzebałem i nic. Gdyby to było tylko na FW to bym się jeszcze nie martwił, ale podłączyłem interfejs Line 6 UX1 przez USB i to samo.

Kupiłem kontroler FireWire przez PCMCIA, to samo. Oddałem laptopa do naprawy gwarancyjnej i nic nie stwierdzili. Tak w normalnym działaniu laptop jest OK (net, edytor tekstu).

Nie mam już siły!!! Ratujcie!!!

Dowiedziałem się kiedyś, że to wina sterowników, które nie są przystosowane do Core Duo.

Ale żeby to samo przez FireWire i USB... Masakra

Naprawdę ratujcie...
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

Awatar użytkownika
Vibra

Re: Laptop i M-Audio FW1814

Post autor: Vibra » piątek 18 maja 2007, 16:17

Czy mozna wiedziec jaki jest final tej historii?

Awatar użytkownika
Kamil

Re: Laptop i M-Audio FW1814

Post autor: Kamil » sobota 19 maja 2007, 11:53

...Czy mozna wiedziec jaki jest final tej historii?...
Spróbuj wyłączyć w BIOSIE jeden z rdzeniów. Dokładnie niepamiętam, ale chyba zakładka MULTICORE.
I jeżeli to pomoże masz 100% gwarancji, ze to wina 2 procków.
Wtedy pozostają Ci 2 możliwości. Albo kupić mocny jedno-rdzeniowy, albo poprostu pracować na tym co masz z wyłączonym 1 rdzeniem (raczej nie zauważysz różnicy w szybkości, pracując ze średnio-skomplikowanymi projektami muz.)
Odpisz, jaki rezultat ?
Powodzenie

ODPOWIEDZ