Shure sm 87 beta

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mysza
Shure sm 87 beta

Post autor: mysza » piątek 04 lip 2003, 21:59

Czy ktos wie gdzie znalezc szczegolowy opis tego mikrofonu bo to co do tej pory znalazlem mi nie wystarcza!Chcialbym sie dowiedziec jakie jest Wasze zdanie na temat tego mikrofonu.....?
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
biawoj

Re: Shure sm 87 beta

Post autor: biawoj » środa 06 sie 2003, 23:27

... Czy ktos wie gdzie znalezc szczegolowy opis tego mikrofonu bo to co do tej pory znalazlem mi nie wystarcza!Chcialbym sie dowiedziec jakie jest Wasze zdanie na temat tego mikrofonu.....?...

Zajmuję się nagłaśnianiem. Zdarzają mi się wokalisci z własną 87-mką. Kiedy zapnę ten mikrofon zamiast 58, to po prostu głos łeb urywa! Mikrofon daje bardzo solidny i czysty sygnał (wszak pojemniak) z bardzo dużym odstępem od sprzężeń. Jeśli jesteś wokalistą, i chcesz pięknie brzmieć - szczerze polecam!
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z

Awatar użytkownika
Jurek1971
Kontakt:

Re: Shure sm 87 beta

Post autor: Jurek1971 » wtorek 15 maja 2007, 15:44

Odkurzam wątek, bo interesuje mnie porównanie SM58 i Beta87. Czy ktoś mógłby dorzucić swoje doświadczenia? Oczywiście do wokalu live plus studio projektowe. Teraz działam na SM58 i często miewam problem ze sprzężeniami (głośny bębniarz, do którego trza się dostosować) a na nagraniach jest tak sobie. Dodam jeszcze że mam stosunkowo jasny głos, co np. powoduje że nie lubię swojego wokalu przez Betę 58.

ODPOWIEDZ