Modyfikacja microKORG-a (wersja desktop)
- to jest właśnie to - zabójcza wszechstronność twórcza Adama Z. hhehe pozdr ;)
Re: Modyfikacja microKORG-a (wersja desktop)
...http://www.customsynth.co.uk/...
ładne cacuszka :) Ale mikruska desktop nie mają !
Za kilka dni dotrze mój Juno 106 , ale raczej nie pokusze się o zmiane lakieru
Za to poważnie zastanawiam się nad modyfikacją innego syntha .Byćmoże również nad zmianą koloru. Przyjedzie razem z Juno i wtedy zadecyduje.
W każdym razie napewno dam znać jeśli miałbym go "podrasować "
Pozdrawiam
ładne cacuszka :) Ale mikruska desktop nie mają !
Za kilka dni dotrze mój Juno 106 , ale raczej nie pokusze się o zmiane lakieru

Za to poważnie zastanawiam się nad modyfikacją innego syntha .Byćmoże również nad zmianą koloru. Przyjedzie razem z Juno i wtedy zadecyduje.
W każdym razie napewno dam znać jeśli miałbym go "podrasować "
Pozdrawiam
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
...http://www.customsynth.co.uk/...
Jak mam być szczery to najbardziej podoba mi się Roland JX3P + PG200. Że też sam na to nie wpadłem jak jeszcze oba miałem
.
Choć jak teraz pomyślę ile na tamte czasy to kosztowało w przeliczeniu na złotówy, to chyba się zaraz wezmę i sam rozgrzeszę
.
Jedno jest pewne - taka cyfra nie pozwalała wtedy utrzymać niczego w ręce (celem np. wyrzynania) bez solidnego opanowania jej drżenia
. No chyba, że jakieś solidne imadło 
[addsig]
Jak mam być szczery to najbardziej podoba mi się Roland JX3P + PG200. Że też sam na to nie wpadłem jak jeszcze oba miałem

Choć jak teraz pomyślę ile na tamte czasy to kosztowało w przeliczeniu na złotówy, to chyba się zaraz wezmę i sam rozgrzeszę

Jedno jest pewne - taka cyfra nie pozwalała wtedy utrzymać niczego w ręce (celem np. wyrzynania) bez solidnego opanowania jej drżenia

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
......http://www.customsynth.co.uk/...
.
O qrka wodna :) Coś mi nie pasowało w tym zdjęciu . Myślałem że tylko zmienili kąt nachylenia panelu a oni upchali tam PG200. No to jest rewelka ! Ja wciąż poluje na PG800 do JX-8P. Cholerka, jeśli go zdobęde to kto wie. Pomysł rewelacyjny !

O qrka wodna :) Coś mi nie pasowało w tym zdjęciu . Myślałem że tylko zmienili kąt nachylenia panelu a oni upchali tam PG200. No to jest rewelka ! Ja wciąż poluje na PG800 do JX-8P. Cholerka, jeśli go zdobęde to kto wie. Pomysł rewelacyjny !
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
...Ja wciąż poluje na PG800 do JX-8P. Cholerka, jeśli go zdobęde to kto wie. Pomysł rewelacyjny ! ...
Może być kłopot
, z tego co pamiętam PG800 jest szerszy i dłuższy od PG200 (też miałem oba) a na co JX-8P nie ma tyle wolnej przestrzeni na prawo od "klawiszosterologii".
Trzeba by było "rozprawiczyć" ten kontroler co do oczka i jakoś zaimplementować go w okolicach wyświetlacza. Przy tym pewnie, z uwagi na wszechobecne suwaki, z prawa i z lewa owego
[addsig]
Może być kłopot

Trzeba by było "rozprawiczyć" ten kontroler co do oczka i jakoś zaimplementować go w okolicach wyświetlacza. Przy tym pewnie, z uwagi na wszechobecne suwaki, z prawa i z lewa owego

[addsig]
Więc chyba sobie odpuszcze :)
Tzn. Chwilowo , bo jeśli wpadnie mi w ręce to pewnie i tak się nad tym zastanowie :)
Chwilowo korzystam z wirtualnego PG-800 i muszę się tym zadowolić.
Nie jest tragicznie , ale to jak praca z VST :(
Pozdrawiam
Tzn. Chwilowo , bo jeśli wpadnie mi w ręce to pewnie i tak się nad tym zastanowie :)
Chwilowo korzystam z wirtualnego PG-800 i muszę się tym zadowolić.
Nie jest tragicznie , ale to jak praca z VST :(
Pozdrawiam
...Tzn. Chwilowo , bo jeśli wpadnie mi w ręce to pewnie i tak się nad tym zastanowie :)...
Trzymam kciuki, przy tym nie zapomnij o fajnych fotkach
.
Zwróć jednak uwagę, iż facet ma dostęp albo do folii, albo do sita. Przy tym dobrze wie co z jednym, ew. drugim zrobić aby było ładnie!
...Chwilowo korzystam z wirtualnego PG-800 i muszę się tym zadowolić.
Nie jest tragicznie , ale to jak praca z VST :( ...
Tak, znam ten ból
[addsig]
Trzymam kciuki, przy tym nie zapomnij o fajnych fotkach

Zwróć jednak uwagę, iż facet ma dostęp albo do folii, albo do sita. Przy tym dobrze wie co z jednym, ew. drugim zrobić aby było ładnie!
...Chwilowo korzystam z wirtualnego PG-800 i muszę się tym zadowolić.
Nie jest tragicznie , ale to jak praca z VST :( ...
Tak, znam ten ból

[addsig]
- JankoMuzykant
- Kontakt:
O nie, nie zrobię tak swojemu ;)
Toż to profanacja :)
[addsig]

O nie, nie zrobię tak swojemu ;)
Toż to profanacja :)
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)
Właśnie , zastanawiałem się jak nanieść napisy na taką obudowę , czy istnieje jakiś "domowy" sposób , aby namalować wszelkiego rodzaju podziałki kształty fal, podpisać potencjometry itd. Może porobić jakieś szablony .
Synth który do mnie jedzie jest niewiadomego pochodzenia . Trafiłem na niego dzięki temu formum :)
Nie ma plakietek z nazwą i nie przypomina żadnego który znam. Byćmoże jest to jakaś polska produkcja z lat 70-80
Wiem tylko że jest w 100% analogowy, i posiada jedno wyjście MONO oraz gniazdo DIN ( napewno nie MIDI )
Właśnie to cudo chciałbym odrestaurować i przemalować , ale nie chcę żeby wyglądało to na samoróbę.
Rękę mam wprawną ,ponieważ przez wiele wiele lat zajmowałem się malarstwem artystycznym ( w sumie jeszcze zajmuję ) , jednak nie sądzę żeby był to dobry pomysł (ręczne podpisywanie) chociaż może efekt byłby ciekawy :)
Chodzi mi po głowie pomarańczowy lub niebieski kolor obudowy i białe lub czarne napisy , podziałki itd.. Generalnie prostota aby uzyskać uzyskać look Vintage. :)
Może istnieją jakieś sposoby na uzyskanie dobrego efektu ?
[addsig]
Synth który do mnie jedzie jest niewiadomego pochodzenia . Trafiłem na niego dzięki temu formum :)
Nie ma plakietek z nazwą i nie przypomina żadnego który znam. Byćmoże jest to jakaś polska produkcja z lat 70-80
Wiem tylko że jest w 100% analogowy, i posiada jedno wyjście MONO oraz gniazdo DIN ( napewno nie MIDI )
Właśnie to cudo chciałbym odrestaurować i przemalować , ale nie chcę żeby wyglądało to na samoróbę.
Rękę mam wprawną ,ponieważ przez wiele wiele lat zajmowałem się malarstwem artystycznym ( w sumie jeszcze zajmuję ) , jednak nie sądzę żeby był to dobry pomysł (ręczne podpisywanie) chociaż może efekt byłby ciekawy :)
Chodzi mi po głowie pomarańczowy lub niebieski kolor obudowy i białe lub czarne napisy , podziałki itd.. Generalnie prostota aby uzyskać uzyskać look Vintage. :)
Może istnieją jakieś sposoby na uzyskanie dobrego efektu ?
[addsig]