ciekaw jestem gdzie(wawa) mozna przetestowac kilka modeli kontrolerow midi.
mysle o novation remote zero sl....moze miditech mtb...behringer2000
moze cos innego.
mialem okazje zobaczyc sl z bliska,niestety nie dluzej niz 2 minuty...galki i klawiatura(to byla wersja z )ok ale suwaki wydawaly sie nietrwale....koncepcja urzadzenia calkiem fajna.
czy jesli chodzi o trwalosc to obawy sa uzasadnione?ktos moze ma inny kontroler wart polecenia?
pzdr
Gdzie przetestować sterowniki MIDI (W-wa)?
lubie halas
- DJMONSIGNEUR
Re: Gdzie przetestować sterowniki MIDI (W-wa)?
Koncepcja Remote SL nie jest fajna. Ona jest genialna. Używam Remote SL 25 od kilku miesięcy i to najlepszy zakup jaki od dawna zrobiłem. Wyobraź sobie wszytkie pluginy jakich używasz pod Twoimi palcami. Raz tylko ustawiasz je pod swoje preferencje (trwa to sekundy i jest banalne jak stosunek)
Potem jak odpalasz plugina to wszystko się ustawia samo tak jak ustawiłeś to wcześniej. Jeśli kiedyś próbowałeś dokonywać equalizacji albo kompresji myszką to myślę że odpadniesz przy SL-u. W dodatku każdę pokrętło można skalować w sensie dokładności obrotu.
Wal w ciemno- nie pożałujesz.
PEace
Potem jak odpalasz plugina to wszystko się ustawia samo tak jak ustawiłeś to wcześniej. Jeśli kiedyś próbowałeś dokonywać equalizacji albo kompresji myszką to myślę że odpadniesz przy SL-u. W dodatku każdę pokrętło można skalować w sensie dokładności obrotu.
PEace
- DJMONSIGNEUR
Acha-jakość wykonania jest bardzo przyzwoita. Nie wiem czego oczekujesz od tego typu urządzeń, ale ja użwyam go w studio i kręcę niem niemiłosiernie i wszystko gra. To porządny i nie bałbym się go wziąć na koncert
a jak potencjometry suwakowe?dazialaja???bo nawet w takim sprzecie jak akai mpc4k padaly rowno z ziemia wcale po nie nachalnym urztkowaniu
...Koncepcja Remote SL nie jest fajna. Ona jest genialna. Używam Remote SL 25 od kilku miesięcy i to najlepszy zakup jaki od dawna zrobiłem. Wyobraź sobie wszytkie pluginy jakich używasz pod Twoimi palcami. Raz tylko ustawiasz je pod swoje preferencje (trwa to sekundy i jest banalne jak stosunek)
PEace...
tez slyszalem dobre opinie o funkcjonalnosci...jest tez ten miditech mtb ale jego bedzie trudno przetestowac...
moze wiesz czy w wawie jest jakis salon gdzie mozna by przetestowac kilka modeli..
PEace...
tez slyszalem dobre opinie o funkcjonalnosci...jest tez ten miditech mtb ale jego bedzie trudno przetestowac...
moze wiesz czy w wawie jest jakis salon gdzie mozna by przetestowac kilka modeli..
lubie halas
zapewne Jana Pawla i Woloska