RME DIGI 96/8 - kto się zna?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
loonar1
RME DIGI 96/8 - kto się zna?

Post autor: loonar1 » wtorek 08 maja 2007, 20:28

Przepraszam za zaśmiecanie forum ale mam problem. Siedzę właśnie przy takiej karcie, do wejścia podpięte mam klawisze do wyjścia słuchawki. Słłyszę klawisze, ale gdy puszczam podkład klawisze "znikają" ze słuchawek. Próbowałem już wszystkiego. Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
MB

Re: RME DIGI 96/8 - kto się zna?

Post autor: MB » wtorek 08 maja 2007, 21:08

co to znaczy "gdy puszczam podkład" ? opisz dokładnie całą sytuację (jaki program, jak skonfigurowany) bo chyba nie wymagasz, żeby ludzie byli jasnowidzami?

od razu podpowiadam, że ta karta nie ma pokładowego miksera, więc jeśli masz włączone w sterowniku zero latency monitoring to właśnie taki jest objaw - wszystko jest w porządku, tak to właśnie powinno działać.

Awatar użytkownika
loonar1

Post autor: loonar1 » wtorek 08 maja 2007, 21:13

nie mam w tej chwili pod ręką żadnego miksera sprzętowego, więc słuchawki wpiąłem w output, klawisz w input. w menu input ustawiłem na analog, outut na automatic. w poczciwym Cool Edicie 2.0 na jednym kanale ustawiam podkład, na drugim daję nagrywanie i w momencie kiedy zaczyna się nagranie przestaję słyszeć 'input'. zresztą wystarczy że cokolwiek puszczę w winampie czy coś. tak jak za dawnych czasów kiedy nie można było kilku źródeł naraz słuchać

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 08 maja 2007, 21:48

Wszystko jest w porządku, ustawienie automatic oznacza, że w momencie rozpoczęcia odtwarzania na wyjściu pojawia się sygnał odtwarzany a nie ten co na wejćciu. Tak ma być, to jest poprawne działanie karty, która nie ma wewnętrznego miksera, więc nie ma możliwości zsumowania tych dwóch sygnałów.

ODPOWIEDZ