Mikser za 500zł?
Stoję przed kupnem miksera.Mogę wydać mniej więcej 500zł.
proszę o rade.posiadam kartę adiophile 192.jak narzazie mam na oku
Tapco Blend 6.
proszę o rade.posiadam kartę adiophile 192.jak narzazie mam na oku
Tapco Blend 6.
-
- Kontakt:
Re: Mikser za 500zł?
sprawdz:
xenyx 802...
C4 soundcraft ...
[addsig]
xenyx 802...
C4 soundcraft ...
[addsig]
http://www.myspace.com/audiophone
Napisz do czego konkretnie bedziesz go potrzebowal... to jest wazne
...Napisz do czego konkretnie będziesz go potrzebował... to jest ważne...
potrzebuje do wpięcia mikrofonów ,monitorów i słuchawek może w przyszłości jakiś aranżer perkusyjny dobrze tez na gramofon jak by było.
na monitory wsumie jest wyjście na audiophile.
Najważniejsza cecha jest w każdym razie dobra jakość toru audio i przed wzmacniaczy . na drugim ilość wejść choć jeśli jest niewielka różnica ceny
to oczywiście lepiej więcej (phonic).
drugi model który przyciągną moja uwagę oprócz Tapco Blend 6 jest Phonic AM 440D ciekawa jest również ta yamaha najniższa (soundcrafta mi odradzano z tych tanich)
a beringher odpada z góry bo jak ktoś mówi o mikserze że jest lipny to mówi "on jest taki jak beringher" :)
niech ktoś coś powie o tych produktach bardzo proszę:)
potrzebuje do wpięcia mikrofonów ,monitorów i słuchawek może w przyszłości jakiś aranżer perkusyjny dobrze tez na gramofon jak by było.
na monitory wsumie jest wyjście na audiophile.
Najważniejsza cecha jest w każdym razie dobra jakość toru audio i przed wzmacniaczy . na drugim ilość wejść choć jeśli jest niewielka różnica ceny
to oczywiście lepiej więcej (phonic).
drugi model który przyciągną moja uwagę oprócz Tapco Blend 6 jest Phonic AM 440D ciekawa jest również ta yamaha najniższa (soundcrafta mi odradzano z tych tanich)
a beringher odpada z góry bo jak ktoś mówi o mikserze że jest lipny to mówi "on jest taki jak beringher" :)
niech ktoś coś powie o tych produktach bardzo proszę:)
Tylko Soundcraft C4 i się nie zastanawiaj a jeszcze zostanie Ci parę groszy. Mam go od jakiegoś już czasu i sprawuje się świetnie, za każdym razem mogłem skonfigurować podłączenie mojego sprzętu tak żeby mi odpowiadało świetna rzecz tor odsłuchu : 1 dla ciebie 2 dla rodziny heh :) . Eq średni ale i tak mało potrzebny możesz podpiąć gramofon,nawet dwa, phantom tez nie lichy - funkcjonalnie jest bomba. Polecam :)
Jako użytkownik SC4 dałbym kuksańca osobie, która Ci go odradzała :D hehehe jestem zadowolony z mikserka, ma spore możliwości i jest zieźle wykoanany pod względem jakościowym. Niestety przekonałem się jak połowa jego posiadaczy, że po jakimś czasie wysypują się w nim potencjometry, ale przy dwuletniej gwarancji można przeżyć ten mankament. Podbijam kolegę wcześniej - only SC4 :) Spokojnie starczy Ci do działań jakie wymieniłeś. Poszukja na forum więcej informacji na ten temat.
:)
Ja też bym polecił Soundcraft Compact 4, miałem wcześniej jeden z mniejszych Behringera i w porównaniu do tego C4 to behringer to zabaweczeka, jakościowo moim zdaniem soundcraft jest o wiele lepszy, przedwzmacniacz do pojemnościówek nie zniekształca tak mocno sygnału ( na behringerze wszystko co nagrywałem tak jakby było chropowate). No i faktycznie tor odsłuchu jest fajnie skonstruowany, wyjście monitors, mix i na dwie pary słuchawek... wszystko jasne i czytelne, nie trzeba się głowić co i jak !
j.w.
tylko SC4... ma to co potrzeba i stosunek jakości do ceny wypada najkorzystniej.
ja kupiłem sc4 testowo (mając gdzie odsprzedać), myśląc o zakupie sc10 i... do dziś korzystam z owego sc4. wystarcza wejśc :)
reasumując: behringer - nie, w alesisach też gałki siadają, mackie - duża cena, phonic - słaby.
bierz sc4.
[addsig]
tylko SC4... ma to co potrzeba i stosunek jakości do ceny wypada najkorzystniej.
ja kupiłem sc4 testowo (mając gdzie odsprzedać), myśląc o zakupie sc10 i... do dziś korzystam z owego sc4. wystarcza wejśc :)
reasumując: behringer - nie, w alesisach też gałki siadają, mackie - duża cena, phonic - słaby.
bierz sc4.
[addsig]
początek....
ale dużo czytam, słucham, szukam....
ale dużo czytam, słucham, szukam....
...Jako użytkownik SC4 dałbym kuksańca osobie, która Ci go odradzała :D hehehe jestem zadowolony z mikserka, ma spore możliwości i jest zieźle wykoanany pod względem jakościowym. Niestety przekonałem się jak połowa jego posiadaczy, że po jakimś czasie wysypują się w nim potencjometry, ale przy dwuletniej gwarancji można przeżyć ten mankament. Podbijam kolegę wcześniej - only SC4 :) Spokojnie starczy Ci do działań jakie wymieniłeś. Poszukja na forum więcej informacji na ten temat....
Fakt może gała wysiąść. U mnie szwankowała do tej pory tylko jedna -regulacja Monitors - tak gdzieś przy 1/4 rozkrecenia przeskakiwało na jeden głośnik i troche skwierczało , ale o dziwo naprawiłem ją , w zasadzie sama się naprawiła- jak?? przestałem jej używać i zacząłem katować gałkę Playback. Pomyślałem że co bede ja dobijał , niech dłużej pożyje - po jakimś czasie, ku mojemu zdziwieniu gałeczka przestała skakać , przestało też chrobotać , no porostu sama się naprawiła he. także niech to bedzie może wskazoowka dla tych którym ten potencjometr zaczyna siadać .Wystarczy wyłączyć Monitor pod gałką Playback i nią sterować poziom sygnału.
Peace :)
Fakt może gała wysiąść. U mnie szwankowała do tej pory tylko jedna -regulacja Monitors - tak gdzieś przy 1/4 rozkrecenia przeskakiwało na jeden głośnik i troche skwierczało , ale o dziwo naprawiłem ją , w zasadzie sama się naprawiła- jak?? przestałem jej używać i zacząłem katować gałkę Playback. Pomyślałem że co bede ja dobijał , niech dłużej pożyje - po jakimś czasie, ku mojemu zdziwieniu gałeczka przestała skakać , przestało też chrobotać , no porostu sama się naprawiła he. także niech to bedzie może wskazoowka dla tych którym ten potencjometr zaczyna siadać .Wystarczy wyłączyć Monitor pod gałką Playback i nią sterować poziom sygnału.
Peace :)
zdaje sobie sprawę że soundcraft jest popularny i dobrze wykonany ale blend6 ma przed wzmacniacze macki a tor audio pewnie też jest wysokiej jakości.
pyzatym jest 6 kanałowy a nie 4 co przemawia również na jego korzyść.
2 kanały + zmiana przed wzmacniaczy z "klasy a" na dzieło inżynierów z mackie za jedyne 80zł (czy to nie wystarczy za argument)
equalizer chociaż 2 stopniowy tez daje rade lepiej.
a ostatnim za jest strona sundcrafta i opis compact 4 porównacie z tapco(bardziej do mnie przemawia).
jeżeli miałbym coś kopić innego to chyba prędzej phonica z dsp
bo to również ciekawa propozycja (a przed wzmacniacze " mają audiofilska jakość") to jest 440d chyba.
Mam tylko jedno pytanie dlaczego na blend 6 inaczej wygląda zasilanie przed wzmacniaczy niż na soundcrafcie (phantom xlr??? o co chodzi) i czy ktoś korzystał z blend 6 proszę o recenzje.
pyzatym jest 6 kanałowy a nie 4 co przemawia również na jego korzyść.
2 kanały + zmiana przed wzmacniaczy z "klasy a" na dzieło inżynierów z mackie za jedyne 80zł (czy to nie wystarczy za argument)
equalizer chociaż 2 stopniowy tez daje rade lepiej.
a ostatnim za jest strona sundcrafta i opis compact 4 porównacie z tapco(bardziej do mnie przemawia).
jeżeli miałbym coś kopić innego to chyba prędzej phonica z dsp
bo to również ciekawa propozycja (a przed wzmacniacze " mają audiofilska jakość") to jest 440d chyba.
Mam tylko jedno pytanie dlaczego na blend 6 inaczej wygląda zasilanie przed wzmacniaczy niż na soundcrafcie (phantom xlr??? o co chodzi) i czy ktoś korzystał z blend 6 proszę o recenzje.