Nuendo vs Protools
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 08:04 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Re: Nuendo vs Protools
Master co to za mikser ten Korg ?
...
Korg KMX-122 to linjowy mikser sumujący , bez żadnych bajerów 12 wejść , żadnej EQ , żadnych FX , jest dosyć wiekowy mam go z 15 lat w tamtym czasie miałem wpięte w niego kilka instrumentów , ale nawet dzisiaj nie zachowuje sie tak źle , rozkręcony na maxa na wszystkich potencjometrach , na sumie miałem odczyt -80 dB. nie jest to SSl. ale wcale nie tak tragicznie ..., wyciągnąłem go z pudła właśnie po to aby zrobić ten test zresztą z czystej ciekawości
Ano to, że nie podajecie najmniejszych dowodów technologicznych, a tylko znów audiofilski bełkot o "powietrzu, ogniu i wodzie",
godny tej ulubionej przez nas strony:
http://audiovoodoo.alatar.pl/
Albo też powołujecie się na ściśle reklamowy tekst (patrz: Dział: Oferty sklepów i prod.)
http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1732
Placebo, "widzi mi się", tendencyjny test z oczekiwanym wynikiem, wysoka suma na metce urządzenia i tym podobne gadżety, mogą przyćmić zdrowy rozsądek, a z rzeczowego realizatora - inżyniera, uczynić bredzącego audiofila. Argumenty, please, argumenty. I tyle.
...
czuje sie zażenowany czytając takie bzdurne wypowiedzi ,możesz także przeprowadzić test , zgromadź odpowiedzenia ilość sprzętu i zrób to .. A wtedy porozmawiamy ... Na dzień dzisiejszy nie musze nic nikomu udowadniać :) napisałem o swoich spostrzeżeniach a to czy ty w to uwierzysz czy nie , wisi mi kompletnie kolego mądry

http://audiovoodoo.alatar.pl/
Albo też powołujecie się na ściśle reklamowy tekst (patrz: Dział: Oferty sklepów i prod.)
http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1732
Placebo, "widzi mi się", tendencyjny test z oczekiwanym wynikiem, wysoka suma na metce urządzenia i tym podobne gadżety, mogą przyćmić zdrowy rozsądek, a z rzeczowego realizatora - inżyniera, uczynić bredzącego audiofila. Argumenty, please, argumenty. I tyle.
...
czuje sie zażenowany czytając takie bzdurne wypowiedzi ,możesz także przeprowadzić test , zgromadź odpowiedzenia ilość sprzętu i zrób to .. A wtedy porozmawiamy ... Na dzień dzisiejszy nie musze nic nikomu udowadniać :) napisałem o swoich spostrzeżeniach a to czy ty w to uwierzysz czy nie , wisi mi kompletnie kolego mądry

...Korg KMX-122 to linjowy mikser sumujący...
I po co piszesz takie pierdoły. Korg KMX-122 to owszem mikser liniowy (według nomenklatury), ale wcale to nie znaczy, że nie wprowadzający od siebie sporo do materiału. Wręcz przeciwnie.
[addsig]
I po co piszesz takie pierdoły. Korg KMX-122 to owszem mikser liniowy (według nomenklatury), ale wcale to nie znaczy, że nie wprowadzający od siebie sporo do materiału. Wręcz przeciwnie.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......Korg KMX-122 to linjowy mikser sumujący...
...
cokolwiek robi nie robi nic złego dla sygnału , a to miałem na myśli nie zauważyłem żadnych zmian fazowych , przepuszczony PINK NOISE pokazywał idealny wykres na analizerze widma a o jakich pierdołach ty piszesz nie mam pojęcia .
powiem to raz jeszcze niech każdy kto może przeprowadzi dla samego siebie podobny test :)
...
cokolwiek robi nie robi nic złego dla sygnału , a to miałem na myśli nie zauważyłem żadnych zmian fazowych , przepuszczony PINK NOISE pokazywał idealny wykres na analizerze widma a o jakich pierdołach ty piszesz nie mam pojęcia .
powiem to raz jeszcze niech każdy kto może przeprowadzi dla samego siebie podobny test :)
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 08:04 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...cokolwiek robi nie robi nic złego dla sygnału...
Master, zamiast szumu różowego weź i zapodaj mu choćby np. dynamiczny slap bass "z ręki". Oczywiście rejestruj to równolegle - in/out z Korga i na kartę oraz na czystym wejściu też z tej (może byle jakiej na dzisiejsze czasy) karty. A potem porównaj. Pokaż też gdzieś w sieci, że nie ma różnicy.
[addsig]
Master, zamiast szumu różowego weź i zapodaj mu choćby np. dynamiczny slap bass "z ręki". Oczywiście rejestruj to równolegle - in/out z Korga i na kartę oraz na czystym wejściu też z tej (może byle jakiej na dzisiejsze czasy) karty. A potem porównaj. Pokaż też gdzieś w sieci, że nie ma różnicy.
[addsig]
P.S
I niech to będzie do końca, nie jak w przypadku nieszczęsnych kompresorów, Twoja robota.
[addsig]
I niech to będzie do końca, nie jak w przypadku nieszczęsnych kompresorów, Twoja robota.
[addsig]
...P.S
...
wes mnie nie rozsmieszaj !!! bo dostaje zajadów, masz dwie rece ?
nieszczesnych kompresorów :
tacy jak ty mnie rozwalaja kolego Preceli , podobno jestes gdzies w Niemczech w SUPER STUDIO .
"" TE SE WEŚ I SE ZRÓB "" jak powiedział jeden w pewnym filmie. A potem pokaz innym ...
...
wes mnie nie rozsmieszaj !!! bo dostaje zajadów, masz dwie rece ?

...wes mnie nie rozsmieszaj !!! bo dostaje zajadów, masz dwie rece ?
tacy jak ty mnie rozwalaja kolego Preceli , podobno jestes gdzies w Niemczech w SUPER STUDIO .
"" TE SE WEŚ I SE ZRÓB "" jak powiedział jeden w pewnym filmie. A potem pokaz innym...
No popatrz, a takim miszczem niby jesteś, byłeś? ;-(
[addsig]

No popatrz, a takim miszczem niby jesteś, byłeś? ;-(
[addsig]