Witam!
Z czystej ciekawości pytam. czy istnieje plug vst, a może dx, który w umiejętny sposób potrafi z czystego elektryka wpiętego bezpośrednio w kartę muzyczną emulować, konwertować, przerobić dźwięk na zbliżony chociaż do akustycznej gitary ze szczególnym naciskiem na słyszalne uderzenia kostki w struny?
Pozdrawiam - Tomek
[addsig]
Gitara akustyczna jako plugin VST
- tomek_katowice
Po prostu gram...
-
- Kontakt:
Re: Gitara akustyczna jako plugin VST
o....
ciekawe....
tak sobie myślę.... i.... chyba nie ma czegoś takiego....
aczkolwiek to coś mozę działać w podobny sposób jak wycinanie wokali z miksu(śmiech)...
ea z akustyka mozna zrobić elektryka(heh hodzi tu o guitaręę)
chociażby guitar rig z NI...
w dozie moich eksperymentów przerabiałem na deadmetalowe brzmienie elektrycznej guitary grand pianino...
ciekawe....
tak sobie myślę.... i.... chyba nie ma czegoś takiego....
aczkolwiek to coś mozę działać w podobny sposób jak wycinanie wokali z miksu(śmiech)...
ea z akustyka mozna zrobić elektryka(heh hodzi tu o guitaręę)
chociażby guitar rig z NI...
w dozie moich eksperymentów przerabiałem na deadmetalowe brzmienie elektrycznej guitary grand pianino...
http://www.myspace.com/audiophone
Jest taki hardware - Terratec AXON. Działa znakomicie. Z Software'owych rozwiązań spróbuj z Neuratron AudioScore. Tu jest link.
W obydwu przypadkach warto zainwestowac dodatkowo w dobry vsti symulujący akustyczną gitarą. Najlepszy IMO jest MusicLab RealGuitar
W obydwu przypadkach warto zainwestowac dodatkowo w dobry vsti symulujący akustyczną gitarą. Najlepszy IMO jest MusicLab RealGuitar
- tomek_katowice
O kurczę... Nawet mi do głowy nie przyszło, że takie cuda są na ziemi...
Pobiorę, obadam, wyciągnę wnioski.
Pozdrawiam...
P.S. Ale i tak uważam, że nie jest do podrobienia prawdziwy akustyk...
I ta frajda z gry...
Tomek
[addsig]
Pobiorę, obadam, wyciągnę wnioski.
Pozdrawiam...
P.S. Ale i tak uważam, że nie jest do podrobienia prawdziwy akustyk...
I ta frajda z gry...
Tomek
[addsig]
Po prostu gram...
Czyli chcesz użyć gitary jako sterownika. Do tego najlepiej nadają się gitary midi. Są również odpowiednie przystawki do gitar, dające na wyjściu sygnał midi. Możesz wtedy podłożyć dowolny bank i brzmienia.