Standardy emisyjne

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Graal
Re: Standardy emisyjne

Post autor: Graal » piątek 27 kwie 2007, 00:52

...cos nakrecilem chyba - "zwrotna" zdaje sie szla przed Orbanem czy Unity (nie pamietam co wtedy stalo w rozdzielni), zreszta to bez znaczenia, tuner w rezyserce byl i tak wlaczony ...
Napisz skąd klikasz? Ja z Wawy Pozdrawiam.
Witam,mój zawód jest jednocześnie moim hobby. Zawodowo zajmuję się dźwiękiem, realizacja akustyczna. A poza tym zajmuję się też projektowaniem układów lampowych.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 27 kwie 2007, 00:53

Ja też na prośbę kapeli robilem demo, jeśli oni uznali że to jest dobre,używalem też DA-88 Tascam, wielosladu,jesli żródel nie bylo więcej niż 8...

My gralismy standardowo na Studera 24tr i sume na DAT. Niezaleznie od tego, czy Orban mial popsuc czy nie, uzywalem na sumie wielopasmowej kompresji z M5000 i z Aphex Dominator II, zeby kopa zrobic, no i sie zabezpieczyc :)
Taki sygnal szedl dopiero na lacza do radia.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Graal

Post autor: Graal » piątek 27 kwie 2007, 00:59

...Ja też na prośbę kapeli robilem demo, jeśli oni uznali że to jest dobre,używalem też DA-88 Tascam, wielosladu,jesli żródel nie bylo więcej niż 8...

My gralismy standardowo na Studera 24tr i sume na DAT. Niezaleznie od tego, czy Orban mial popsuc czy nie, uzywalem na sumie wielopasmowej kompresji z M5000 i z Aphex Dominator II, zeby kopa zrobic, no i sie zabezpieczyc :)
Taki sygnal szedl dopiero na lacza do radia....
Swietny analogowy studer!Mam u siebie w domu studio oparte o analogowe konsolety Studera, i jestem zadowolony!
Witam,mój zawód jest jednocześnie moim hobby. Zawodowo zajmuję się dźwiękiem, realizacja akustyczna. A poza tym zajmuję się też projektowaniem układów lampowych.

Graal

Post autor: Graal » piątek 27 kwie 2007, 01:03

...Ja też na prośbę kapeli robilem demo, jeśli oni uznali że to jest dobre,używalem też DA-88 Tascam, wielosladu,jesli żródel nie bylo więcej niż 8...

Taki sygnal szedl dopiero na lacza do radia....
Jest jeszcze cyfrowy Studer Dash 32 ślady,stoi na Myśliwieckiej,chyba rzadko używany!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 27 kwie 2007, 01:11

Napisz skąd klikasz? Ja z Wawy Pozdrawiam....

Roznie Koncerty, o ktorych wspominalem, dotyczyly Poznania (ze studia nagran lub z sali koncertowej UAM)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 27 kwie 2007, 01:14

Jest jeszcze cyfrowy Studer Dash 32 ślady,stoi na Myśliwieckiej,chyba rzadko używany!...

DASH, to juz sprzet, ktory moim zdaniem nie ma dzisiaj racji bytu, aczkolwiek jest pod pewnymi wzgledami bezpieczniejszy od komputera. Nie wiem nawet, czy Sony i Studer jeszcze maja w stalej produkcji DASH'a.
Co innego analog (to oczywiscie kwestia gustu, upodoban, przyzwyczajen...)

Graal

Post autor: Graal » piątek 27 kwie 2007, 01:24

...Jest jeszcze cyfrowy Studer Dash 32 ślady,stoi na Myśliwieckiej,chyba rzadko używany!...

DASH, to juz sprzet, ktory moim zdaniem nie ma dzisiaj racji bytu, aczkolwiek jest pod pewnymi wzgledami bezpieczniejszy od komputera. Nie wiem nawet, czy Sony i Studer jeszcze maja w stalej produkcji DASH'a.
Co innego analog (to oczywiscie kwestia gustu, upodoban, przyzwyczajen...)
...
Jesli chodzi o mnie, to wolę studera 24, jak wiesz Studer juz nie istnieje,są już problemy z serwisem, mam uszkodzone dwa tlumiki i niestety są klopoty z dystrybucją.Dobrej nocy, jest dokladnie 1:23 pozdr.R.

Awatar użytkownika
pe-em

Post autor: pe-em » piątek 27 kwie 2007, 09:18

Jest jeszcze cyfrowy Studer Dash 32 ślady,stoi na Myśliwieckiej,chyba rzadko używany!...
DASH na Myśliwieckiej ma 48 śladów - standard DASH mógł mieć albo 24, albo 48 śladów, wzajemnie wymiennych.

I wbrew temu, co ktoś tu kiedyś napisał, zapis był w 16 bitach.
Wprawdzie pod koniec produkcji tych urządzeń pojawiły się chyba ze dwa modele 24-bitowe, ale to już był łabędzi śpiew tych magnetofonów.

ODPOWIEDZ