Witam
Mam konkretne pytanie :
ile maksymalnie ścieżek 24/96 można nagrywać równocześnie na dysk podłączony przez firewire 400 ?
Dzięki za podpowiedź,
pozdrawiam
Michał
FW400 a ilość ścieżek
Re: FW400 a ilość ścieżek
ile maksymalnie ścieżek 24/96 można nagrywać równocześnie na dysk podłączony przez firewire 400 ?
Do konca nie pomoge, bo nie robilem testow wydajnosciowych na 96k, ale na 44k bez najmniejszych problemow szly w zapisie wszystkie linie z RME FF800, czyli 28 linii, jednoczesnie podawajac (bez direct monitoringu) kazdy nagrywany slad na inne fizyczne wyjscie karty.
Do konca nie pomoge, bo nie robilem testow wydajnosciowych na 96k, ale na 44k bez najmniejszych problemow szly w zapisie wszystkie linie z RME FF800, czyli 28 linii, jednoczesnie podawajac (bez direct monitoringu) kazdy nagrywany slad na inne fizyczne wyjscie karty.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
sprawdz w chocby winampie jaki bitrate ma wav o tej jakosci - pozniej podziej przepustowosc FW 400 przez ten bitrate (obydwa sa w megabitach na sekunde) i wyjdzie ci liczba ktora bedzie odpowiedzia
aha 96khz ale najprawdopodobniej w 32 bitach bo o ile sie nie myle to tak plynie z interfejsu do kompa
...aha 96khz ale najprawdopodobniej w 32 bitach bo o ile sie nie myle to tak plynie z interfejsu do kompa...
Policzyć można, ale mi chodzi o empiryczne potwierdzenie. Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Policzyć można, ale mi chodzi o empiryczne potwierdzenie. Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam