FMR Audio RNC 1773 Really Nice Compressor

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Miłaszewski
Re: FMR Audio RNC 1773 Really Nice Compressor

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 23 kwie 2007, 21:45

Oduck, bez euforji, naprawde sporo kupije na Ebay najwazniejszy jest koszt przesyłki , a czytajac co piszecie po prstu smiac mi sie chce . Otóz jesli bym chciał sciagnac RNC z USA do Polski , wysyłka UPS lub FedEx , a tym najczescie wysyłaja sprzedajacy to koszt około 100 - 250 $ dostawa do 6 dni roboczych . jesli przesyłasz pocztą , musisz sie liczyc z Cłem , jesli przez polska agencje musisz miec tam rodzine . panowie o czym wy piszecie ? ...

Uprzejmie chcialbym zauwazyc, ze te informacje sa niepelne, a nawet w pewnym stopniu nieprawdziwe.

Tak jak wczesniej pisalem, w najdrozszej opcji za RNC zaplacimy okolo 725 zl wliczajac przesylke i VAT (cla na kompresor nie bedzie), ktory placi sie przy odbiorze przesylki. Czesto sie zdarza, ze pocztowy urzad celny przepuszcza paczke i VAT'u nie zaplacimy. Sa tez metody na unikniecie VAT'u, np. ubezpieczenie przesylki na $20, zamiast na pelna kwote.

W przypadku UPS oraz FedEx na 100% zaplacimy VAT, tutaj juz trudniej jest go uniknac niz w przypadku standardowej poczty.

z uszanowaniem, Jacek
[addsig]

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 24 kwie 2007, 01:17

Jacek: a dlaczego cla na kompresor nie ma?

Master: ale ja przeciez nigdzie nie pisalem ze chodzi mi o zakupy z USA! nieporozumienie ogromne; powiem wiecej - ja NIGDY nie kupilem nic spoza Europy. niemniej swoje stanowisko o Ebayu i Paypalu (bo myslalem ze o tym glownie dyskusja) podtrzymuje zdecydowanie

PS. zapewne do pierwszej wtopy, jak to w zyicu bywa :) ale naprawde nie jest to ani troche skomplikowane
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 24 kwie 2007, 01:31

Master: ale ja przeciez nigdzie nie pisalem ze chodzi mi o zakupy z USA! nieporozumienie ogromne; powiem wiecej - ja NIGDY nie kupilem nic spoza Europy. niemniej swoje stanowisko o Ebayu i Paypalu (bo myslalem ze o tym glownie dyskusja) podtrzymuje zdecydowanie

No to zupelnie inna rozmowa... ja osobiscie nigdy niekupowałem Na Ebay w Europie ,jesli chodzi o cło to wszystko jest kwestia szczescia, uda sie albo nie uda ,tak jest przez poczte ( mowa o sprzetach z USA ) . Ktos pisał ze mu cło dokooptowali ...

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 24 kwie 2007, 01:43

Wszystko zależy od szczęścia. Dla przykładu, gdy ściągałem ze stanów piec, nikt się nie czepił paczki. Za to innym razem, mój znajomy musiał zapłacić cło.
Być może mnie to ominęło bo na pudełku miałem napisane że w środku są stare ciuchy i złom;]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 24 kwie 2007, 02:48

...Jacek: a dlaczego cla na kompresor nie ma?
Taki mam wniosek z innej transakcji... kiedys dowalili mi VAT na preamp Sebatron, ale tylko VAT. Okreslili to jako urzadzenie wejscia/wyjscia i tyle...
Kiedys grzebalem w taryfie celnej i na pewno sprzet komputerowy oraz oprogramowanie ma 0% cla, byc moze sprzet elektroniczny tez? Tak czy siak, nie ma to znaczenia, najczesciej ryzykuje brakiem ubezpieczenia i prosze o deklaracje wartosci na 20 dolarow. Od takiej kwoty nie placi sie Vatu.
[addsig]

9009man

Post autor: 9009man » wtorek 24 kwie 2007, 13:08

...Mozna tez kupic na ebayu za jakies 200 dolarow juz razem z wysylka, przy odbiorze ewentualnie zaplacic 22% vatu i wychodzi okolo 725zl, lub niecale 600zl jesli unikniemy zaplacenia vatu. Przesylka USPS Global EMS zazwyczaj idzie do 7 dni, czesto duzo krocej.
...
HEy,

Mozna tez kupic u angielskiego dystrybutora....:) za 199 pound'ow..hihihih

http://www.audioagencyeurope.com/fmr_audio.html

jakby ktos nie znal przelicznika...to dokaldnie 2 razy tyle co u amerykanskiego dystrybutora....no ale...angielska..- precyzja??? czy zwyczajne bezczelne zdzierstwo????:)

bye

undereason

Post autor: undereason » sobota 23 lut 2008, 23:36

......A czy moze ktos z forumowiczów uzywa tego kompresora ? jakie wrazenia ?...

Ja mam, ale wstyd sie przyznac - mam go od miesiaca i jeszcze przez najblizszy miesiac nie podlacze bo czasu brak na zabawe...

Kupilem "w ciemno", bo byla okazja cenowa (to naprawde jeden nielicznych zakupow, jakie zrobilem bez wczesniejszego przetestowania, kierujac sie opiniami i recenzjami)

wiec jak poczekasz, to sprawdze za jakis czas ...
I co? Udało się sprawdzić?

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » niedziela 24 lut 2008, 08:45

I co? Udało się sprawdzić?...
Miałem 1776 RNC . Kupiłem w Thomannie. Choć wygląd jak zabawka kompresuje zawodowo. Przy dużym wzmocnieniu spinał mi z resztą urządzeń, coś jak byście przystawili amatorski majk do głośnika;/ Jakiś czas temu go sprzedałem bo wole soft zamiast RNC ale jak ktoś chce miec pudełeczko na stoliku i sobie regulowac z zewnątrz to jak najbardziej można w to zainwestować.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » niedziela 24 lut 2008, 11:33

..
Miałem 1776 RNC . Kupiłem w Thomannie. Choć wygląd jak zabawka kompresuje zawodowo. Przy dużym wzmocnieniu spinał mi z resztą urządzeń, coś jak byście przystawili amatorski majk do głośnika;/
mam na prawde sporo gratów , w tym 2 X RNC ... i jakos nic mi sie nie spina ... Nawet uzywam tego kompresora za AVALONEM 737sp ktory ma zenujaco cienki kompresor moze powinienes wyjac spinacz .... :)

kompletnie nie wiem o czym piszesz mowiac "SPINA" ? chyba jakas nowa nomenklatura :)

undereason

Post autor: undereason » niedziela 24 lut 2008, 12:05

mam na prawde sporo gratów , w tym 2 X RNC ... i jakos nic mi sie nie spina
A oprócz tego, że nie spina, to daje radę np podczas nagrań gitar, basu?

ODPOWIEDZ