autor: JoachimK » sobota 14 kwie 2007, 13:18
...niektorzy chyba myla edycje i mastering wielokanalolwych plikow dzwiekowych z wielosciezkowym DAW, SF to przeciez wciaz to pierwsze, ale uzupelnione o dookolne systemy
Joachim a SADiE czy Sequoia?...
Nie moge tego porownac, bo nie znam SADiE, natomiast pamietam, ze jak studio, w ktorym parcuje, decydowalo sie na zakup takiej stacji, to przewazyl Sonic i kupilismy Sonic Studio 5.
Dzis sie sporo zmienilo, kazdy z tych systemow mocno ewoluowal*, gdy przegladam grupe mailingowa Sonic Studio, to z wypowiedzi ludzi wychodzi na to, ze ciagle wielcy tego swiata muzycznego korzystaja z Sonic, wiec chyba sprzet sie dalej dobrze trzyma na rynku, podobnie jak SADiE
Sequoia, hmmm, chcialbym miec prywatnie ten soft, bardzo mi sie podoba ten "duzy" Samplitude, ale - co do pytania - czy ja wiem, czy da sie go porownac z SADiE (z czego ten ostatni akurat jest (byl) blizszy Sonic Solutions)?
* (poza tym i tak twierdze, jako ze troche lat zarowno na Sonic jak i na innych systemach przepracowalem, ze ten stary Sonic jest w niektorych rozwiazaniach ciagle do przodu co do sposobu pracy, wzgledem innych aplikacji)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!