Konkurs Millenium

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Muka
Re: Konkurs Millenium

Post autor: Muka » czwartek 08 lut 2007, 21:46

Przy okazji tego tematu chcialem zadać pytanie Redakcji: jak duża ilość zgłoszeń konkursowych przybywa do losowania nagrody miesiąca? Czy są to rzędy liczone w setkach czy tysiącach? - to tak z czystej ciekawości:) aha...i czy decyduje losowanie czy data stempla pocztowego bo ile razy czytam regułkę w małej tabelce z adresem to mam wrażenie że dziwnie to jest napisane:p pozdro!
Pracuję w studiu postprodukcji filmowej...

Awatar użytkownika
Mayu

Post autor: Mayu » czwartek 08 lut 2007, 22:27

......rozwiązanie konkursu Millenium znajdziecie na stronie: http://www.eis.com.pl ...” napisane na 3 stronie miesięcznika – pytam gdzie to rozwiązanie? Od dwóch dni próbuję znaleźć i nic...
...Jeżeli Redakcja ma jakieś racjonalne wytłumaczenie na te zjawiska to jestem skłonny uznać sprawę za niebyłą a nawet zwrócić honor...

Nie mamy żadnego innego racjonalnego wytłumaczenia tej sytuacji oprócz tego, że przesyłka kurierska z pracami do konkursu "Millenium", wysłana do Krakowa celem wyłonienia zwycięzcy, zaginęła gdzieś w transporcie . Przy czym wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie uda nam się jej już odzyskać .
Wszystkich, którzy wcześniej nadesłali do nas swe prace prosimy o przysłanie ich ponownie. Jednocześnie przedłużamy termin ich składania do końca tego miesiąca.
Bardzo przepraszamy za całe zamieszanie.
...

Myślę, że temat trzeba przykleić, albo dać jakieś ogłoszenie widoczne na stronie głównej żeby wszyscy zainteresowani (Ci którzy odwiedzają witrynę EiS wiedzieli o tym).

Swoją drogą to kiedy Redakcja miała zamiar o tym poinformować, bo mam wrażenie, że gdybym nie wystawił topicu to nikt by się o tym za szybko nie dowiedział.
Bolesławiec, dolnośląskie

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 08 lut 2007, 22:32

...jak duża ilość zgłoszeń konkursowych przybywa do losowania nagrody miesiąca? Czy są to rzędy liczone w setkach czy tysiącach?...

Jeśli nagroda jest atrakcyjna (np. Cubase ) to przychodzą grube setki kuponów. Jeśli nie, to średnio około czterystu.

..czy decyduje losowanie czy data stempla pocztowego...

Decyduje losowanie, z którym to zawsze wstrzymujemy się dosłownie do ostatniej chwili.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » czwartek 08 lut 2007, 23:29

a wszystko przz to że redakcja nie zamieszcza remixów na CD:-)
Bo tak by ktoś zrobił kopie wszystkiego i dopiero wysłał gdziekolwiek.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
diligens

Post autor: diligens » sobota 10 mar 2007, 13:44

> Do mnie EiS zazwyczaj dociera ok 11-13 dnia danego miesiąca. W tym
> miesiącu zdarzył się wyjątek - dostałem ją 2 dni temu. Mam nadzieję droga
> Redakcjo i nie mniej drogi Wydawco, że to nie wyjątek, a reguła ...

No i okazało się, że niestety to był wyjątek . Póki co EiS 03/2007 w skrzynce ani widu, ani tym bardziej słychu. Znowu będzie jak zwykle, po 10-tym.

Dobrze, że jest e-wydanie... przynajmniej na ekranie można już poczytać, ale to jednak nie to samo.

Oczywiście przepraszam wszystkich za off-topic
www.translators.net.pl

Awatar użytkownika
Mayu

Post autor: Mayu » piątek 06 kwie 2007, 21:50

No i gdzie te wyniki konkursu? Jest już kwiecień. W e-wydaniu nie znalazłem a na drukowane poczekam jeszcze pewnie ze 3 tygodnie (poprzedni numer dotarł 23 marca) a i tak pewnie ich nie znajdę. Co się stało więc tym razem?

P.S. Przy następnych konkursach będę pewnie automatycznie wyeliminowany bo numer dotrze po ostatecznym terminie nadsyłania prac :)

Redakcja

Post autor: Redakcja » sobota 07 kwie 2007, 12:30

...No i gdzie te wyniki konkursu? ...

Mam dobre wieści .
Otóż udało się odzyskać prace wszystkich uczestników konkursu! Nastąpiło to jakieś kilka dni po wysłaniu do oceny remiksów nadesłanych ponownie do redakcji, a co znów spowodowało małe, lecz w sumie pozytywne zamieszanie.

WERDYKT
Pierwsze miejsce: MACIEJ JASKÓŁKOWSKI z Sopotu za TR HACKER REMIX.
Nagroda: 20 godzin w Lynx Music Studio.
Drugie miejse: MARIUSZ BROSZKO z Bolesławca za MAYU B REMIX.
Nagroda: pakiet kilkunastu płyt wydawnictwa Lynx Music.
Trzecie miejsce: CEZARY PUC z Kołobrzegu za BETA FAT MIX.
Nagroda: dyskografia Millenium.
Ponadto wszystkie wymienione trzy utwory znajdą się na najnowszej płycie Millenium "7 YEAR'S" jako bonusy (jesień 2007)

A oto co na temat nadesłanych prac powiedział Ryszard Kramarski (LYNX MUSIC).
Podczas przesłuchiwania i oceny nadesłanych remiksów kierowałem się zasadą: czy rozpoznaję swój utwór? Jeśli następowało to po chwili, to remiks miał szanse na pierwsze miejsce. Ocenie poddałem również to, ile finaliści włożyli pracy dodając zupełnie nowe pomysły i brzmienia. Stąd też wybór padł na wyżej wymienione nagrania. Dwa pierwsze miejsca to remiksy utrzymane w klimacie ambitnego dance i mimo tego, że oryginalny utwór jest w metrum 7/8, to da się teraz to tańczyć i słuchać jednocześnie. Trzecie miejsce to już ambientowy rock utrzymany w konwencji nagrania live - przypomina mi niektóre produkcje Petera Gabriela.
Gratuluję - naprawdę ciekawe i dobre remiksy. Muszę również podziękować wszystkim pozostałym uczestnikom konkursu za przysłanie kilkudziesięciu prac, wśród których nie było ani jednego słabego remiksu. Płyty wyślę nagrodzonym, a w sprawie 20 godzin studia proszę do mnie zadzwonić. Tel. 0501-653-839, 012-269-08-75.
.

Za swej strony, tytułem rekompensaty za całe zamieszanie dorzucę co nieco od siebie . Nagrodzonych proszę o kontakt z naszą redakcją. Oczywiście zaraz po Świętach.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Mayu

Post autor: Mayu » niedziela 08 kwie 2007, 02:02

Fajnie.

Dziękuję za odpowiedź.

Teraz wiecie dlaczego się czepiałem o te wyniki
...
Drugie miejse: MARIUSZ BROSZKO z Bolesławca za MAYU B REMIX."
...
bo chciałem się właśnie o tym dowiedzieć czy gdzieś tam jestem w trójcy, no i udało się. Pozdro dla wszystkich uczestników i wesołego jajka.

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » niedziela 08 kwie 2007, 14:52

Gratulacje Mayu.
Mam pytanie do redakcji. Czy można zamieścić link do swojej wersji remixu na forum? Wtedy każdy miałby możliwość posłuchania prac kolegów i koleżanek.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
Mayu

Post autor: Mayu » niedziela 08 kwie 2007, 16:58

...Gratulacje Mayu.
Mam pytanie do redakcji. Czy można zamieścić link do swojej wersji remixu na forum? Wtedy każdy miałby możliwość posłuchania prac kolegów i koleżanek....
Dzięki Force, masz tam chyba mojego maila to ładuj swoje dzieło chętnie posłucham, swój też Ci zapodam.

ODPOWIEDZ