Pułapka basowa w sofie?
- piosenkarz
Wpadłem na pomysł ażeby zrobić pułapkę basową w Sofie może już ktoś z was takie cos zrobił, jeżeli tak to proszę o podzielenie się doświadczeniem, jakie rezultaty itd.
Re: Pułapka basowa w sofie?
...Wpadłem na pomysł ażeby zrobić pułapkę basową w Sofie....
Powinno chyba być 'w Sofii' - stolica Bułgarii Sofia...

- midishiner
......Wpadłem na pomysł ażeby zrobić pułapkę basową w Sofie....
...
eeeemm. o co biega? uświadomcież pany

eeeemm. o co biega? uświadomcież pany
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
...Wpadłem na pomysł ażeby zrobić pułapkę basową w Sofie może już ktoś z was takie cos zrobił, jeżeli tak to proszę o podzielenie się doświadczeniem, jakie rezultaty itd....
Pułapka basowa pułapce basowej nierówna... musisz napisać przede wszystkim jakich materiałów chcesz użyć... Ważne jest też gdzie stoi ta sofa bo może stać na środku pokoju a tam umieszczenie jakiejkolwiek pułapki basowej mija się kompletnie z celem...
Pułapka basowa pułapce basowej nierówna... musisz napisać przede wszystkim jakich materiałów chcesz użyć... Ważne jest też gdzie stoi ta sofa bo może stać na środku pokoju a tam umieszczenie jakiejkolwiek pułapki basowej mija się kompletnie z celem...
Producent
- piosenkarz
sofa będzie stała gdzieś 30 cm od tylnej ściany. Wymiary tej sofy to myślę tak 90cm szeroka i 2,5m długa. Pomieszczenie będzie miało 4,20m x 3,50m i wysokie na 2,70m
...sofa będzie stała gdzieś 30 cm od tylnej ściany. Wymiary tej sofy to myślę tak 90cm szeroka i 2,5m długa. Pomieszczenie będzie miało 4,20m x 3,50m i wysokie na 2,70m ...
Ogólnie to uważam że jest to bardzo kiepski pomysł. Miejscem umieszczenia pułapek basowych są przede wszystkim narożniki pomieszczenia. Natepnie górne i dolne narożniki można dobrze zadoptować i w tych miejscach najlepiej sprawdzają się pułapki basowe.
Jeżeli zrobisz tylko tą sofe to efektu żadnego nie odczujesz. Częstym problemem jest to, że ludzie mają dobre w miare skuteczne pułapki basowe własnej roboty ale umieszczają je w złych miejscach i potem mówią, że coś nie działa. A to nieprawda. Jestem przekonany, że efekt jaki uzyskasz w ten sposób nie jest wart... zachodu...
Pozdraiwam,
Ogólnie to uważam że jest to bardzo kiepski pomysł. Miejscem umieszczenia pułapek basowych są przede wszystkim narożniki pomieszczenia. Natepnie górne i dolne narożniki można dobrze zadoptować i w tych miejscach najlepiej sprawdzają się pułapki basowe.
Jeżeli zrobisz tylko tą sofe to efektu żadnego nie odczujesz. Częstym problemem jest to, że ludzie mają dobre w miare skuteczne pułapki basowe własnej roboty ale umieszczają je w złych miejscach i potem mówią, że coś nie działa. A to nieprawda. Jestem przekonany, że efekt jaki uzyskasz w ten sposób nie jest wart... zachodu...
Pozdraiwam,
Producent
eeee... a co to jest pułapka basowa? Proszę o uświadomienie :)
...eeee... a co to jest pułapka basowa? Proszę o uświadomienie :)...
Pułapka Basowa to taka rurka do której dmuchasz o ona pochłania bas z pomieszczenia... Od szerokości zależy to na jak długi czas uzyskujesz idealne warunki w pomieszczeniu do tworzenia muzyki ...
Ps. proces jej pozyskiwani jest bardzo skomplikowany podobno w NASA to wymyślili najlepsze studia na świecie stosują to od lat. TO dlatego robią tak dobre miksy i mastery kawałków.
Poszukaj w necie...
Pułapka Basowa to taka rurka do której dmuchasz o ona pochłania bas z pomieszczenia... Od szerokości zależy to na jak długi czas uzyskujesz idealne warunki w pomieszczeniu do tworzenia muzyki ...

Ps. proces jej pozyskiwani jest bardzo skomplikowany podobno w NASA to wymyślili najlepsze studia na świecie stosują to od lat. TO dlatego robią tak dobre miksy i mastery kawałków.
Poszukaj w necie...
Producent
- piosenkarz
jeśli masz nr 10 EiS z roku 2002 to tam sobie sprawdź dosyć dobrze wszystko jest opisane w artykule "Adaptacja Akustyczna".