E-mu 0404 - problem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
petex
Re: E-mu 0404 - problem

Post autor: petex » niedziela 01 kwie 2007, 18:38

...No ok ale czemu wogole lewe wyjscie nie gra ?...
Czytaj co do ciebie piszą ;)

Karta 0404 ma wyjście liniowe - nie należy podpinać tam słuchawek, w skrajnych przypadkach doprowadzi to do uszkodzenia.

Każde z wyjść (gniazdo Jack 6,3mm) jest MONOFONICZNE więc jeśli wpiąłeś przejściówkę i podłączyłeś słuchawki (albo bez przejściówki - wszystko jedno) to podajesz na słuchawki TYLKO 1 kanał.

pozdrawiam

petex

Post autor: petex » niedziela 01 kwie 2007, 18:46

......No ok ale czemu wogole lewe wyjscie nie gra ?...
Dodam jeszcze...

Aby mieć dzwięk w obu kanałach - a raczej z obu kanałów:) to musisz podpiąć się z dwóch wyjść liniowych do jakiejś wieży stereo chociażby albo do wzmacniacza, aktywnego zestau głośnikowego itd. Musisz wykorzystać OBA wyjścia "audio out"

Awatar użytkownika
bleh

Post autor: bleh » niedziela 01 kwie 2007, 18:52

nie no nie robcie ze mnie debila :] juz wszystko wiem tyle ze wyraznie dzwiek z lewego kanalu jest jakis "brudny" tzn sa szumy dziwny jakis bas itp :/ Aha i jeszcze taka sprawa da sie na tym moim behringerze 502 puscic osobno tego co leci z majka i tego co keci z kompa (obecnie obie sciezki sie mieszaja i do kompa trafia wokal z bitem oO) wiem moze jestem troche nie kumaty ale forum jest chyba od wyjasniania :)

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » niedziela 01 kwie 2007, 20:23

...nie no nie robcie ze mnie debila :] juz wszystko wiem tyle ze wyraznie dzwiek z lewego kanalu jest jakis "brudny" tzn sa szumy dziwny jakis bas itp :/ Aha i jeszcze taka sprawa da sie na tym moim behringerze 502 puscic osobno tego co leci z majka i tego co keci z kompa (obecnie obie sciezki sie mieszaja i do kompa trafia wokal z bitem oO) wiem moze jestem troche nie kumaty ale forum jest chyba od wyjasniania :)...
Jesli nie jesteś debilem i choć troche kumaty to pewnie znalazłbys przyczyne feleru sam a jeśli takowej przyczyny nie znalazłeś tzn ze karta jest uszkodzona :)
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
bleh

Post autor: bleh » niedziela 01 kwie 2007, 21:01

Jesli nie jesteś debilem i choć troche kumaty to pewnie znalazłbys przyczyne feleru sam a jeśli takowej przyczyny nie znalazłeś tzn ze karta jest uszkodzona :)...
Czlowiek nie jest doskonaly wiec sam wszystkiego zrobic/wykryc nie jest w stanie, dlatego prosze was o pomoc. moze jest jakies urzadzenie ktore jakos by zmostkowalo sygnal z prawego kanalu lub jest jakies inne wyjscie ?

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » niedziela 01 kwie 2007, 21:09

Do wyjscia karty podlaczam bezposrednio sluchawki - mikrofon takze, mimo ze mam behringera UB502, ale przeciez powinien choc troche lapac dzwiek z mikrofonu, prawda ? Aha, i jak podlacze majka przez behringera to glosnosc jest taka jak tej zintegrowanej bezposrednio z mikrofonem... ...

Słuchawki bezposrednio do wyjscia 0404? mikrofon bezposrednio do wejscia? Mostkowac wyjscia? Czytam i nie wierzę... Czy to nie przypadkiem jakis zart prima-aprilisowy?

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » niedziela 01 kwie 2007, 21:14

Ale wnioskując po dacie Twojej rejestracji to pewnie jaja sobie robisz :)

Awatar użytkownika
bleh

Post autor: bleh » poniedziałek 02 kwie 2007, 16:54

Taa zarty zartami ale dzwiek to "brudny" mam dalej :> Co poradzicie "na powaznie" ?

Awatar użytkownika
bleh

Post autor: bleh » sobota 07 kwie 2007, 15:43

Doczekam sie odpowiedzi ?:>

Awatar użytkownika
AllShotgun

Post autor: AllShotgun » sobota 07 kwie 2007, 16:30

My God.
Monitory (głośniki wierza) do LINE OUT
mikrofon/preamp/mikser do LINE IN

(masz przeciez napisane na tych gniazdach w e-mu)

Jakieś zakłucenia wynikaja prawdopodobnie ze złego podłączenia sprzętu.
E-MU nie mozesz podłaczyc sluchawek bo ma tylko wejścia i wyjścia LINIOWE. na boga.

zainstaluj po tym wszystkim STERy i patch mix ustaw 44kHz potwierdz i jedziesz...
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...

ODPOWIEDZ