Czy instalować dodatkowe kodeki?
- AllShotgun
Mam taki dylemet czy przy nagrywaniu instalowac codeki czy pracowac na "czystym kompie" domyślam się że codeki zmnieniaja sygnał. Jak wy to robicie ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
Re: Czy instalować dodatkowe kodeki?
kodeki?a na jaka cholere ci kodeki?do czego?wiekszosc programow ma rendering w mp3.....nagrywac na kompie w mp3 tylko idiota moze(moze kazdy ale idiota nagra)
do programu?
podstawa jest od zawsze wav!!!
i nie dlatego ze ktos sobie wymyslil(wav=aiff dla maca)
do programu?
podstawa jest od zawsze wav!!!
i nie dlatego ze ktos sobie wymyslil(wav=aiff dla maca)
- AndrevanAngel
No a co jeżeli ktoś chce zgrać utwór do mp3 w 320 kbps? To przecież jest dobra jakość a na komputerze zajmie mniej miejsca niż wav. A także niektórzy mają problem z dyskiem twardym bo nie ma na nim z byt dużo miejsca. Pozdro
- AndrevanAngel
No ale z drugiej strony patrząc wav. był/jest zawsze standardem do zgrywania utworów.

Jak już musisz kompresować to zastosuj kompresję bezstratną. Flac, ape itp. Wydajność trochę mniejsza niż mp3, ale za to NIC nie tracisz.
www.myspace.com/pchelki
...Mam taki dylemet czy przy nagrywaniu instalowac codeki czy pracowac na "czystym kompie" domyślam się że codeki zmnieniaja sygnał. Jak wy to robicie ?
Pozdrawiam....
Mówimy o pracy w programie do edycji dzwieku?
No a co jeżeli ktoś chce zgrać utwór do mp3 w 320 kbps? To przecież jest dobra jakość a na komputerze zajmie mniej miejsca niż wav. A także niektórzy mają problem z dyskiem twardym bo nie ma na nim z byt dużo miejsca. Pozdro
W przypadku pracy z programami audio wiekszosc ma export do mp3 (nie trzeba zadnyc kodeków, chyba z do odglądania filmów mpeg-4, hehe).
Ofszem mozna kompresowac do woli pliki muzyczne dowolnie, ale o co ci chodzi? Czy chodzi ci o kompresowanie własnych produkcji? A gdzie archiwalizacja?
Ogolnie, to nie rozumiem tego wątku. Proszę autora o jakies wyjasnienie o co mu dokładnie chodzi - w kontekscie muzycznej pracy z audio.
Pozdrawiam....
Mówimy o pracy w programie do edycji dzwieku?

W przypadku pracy z programami audio wiekszosc ma export do mp3 (nie trzeba zadnyc kodeków, chyba z do odglądania filmów mpeg-4, hehe).
Ofszem mozna kompresowac do woli pliki muzyczne dowolnie, ale o co ci chodzi? Czy chodzi ci o kompresowanie własnych produkcji? A gdzie archiwalizacja?
Ogolnie, to nie rozumiem tego wątku. Proszę autora o jakies wyjasnienie o co mu dokładnie chodzi - w kontekscie muzycznej pracy z audio.
Oczywistą sprawą jest że praca podczas produkcji utworu na skompresowanych plikach jest nieporozumieniem. Wiec w tym kontekscie odpowiedz już masz.
archiwizacja djozd archiwizacja :))))))
...archiwizacja djozd archiwizacja :))))))...
aaaaa. To wiadomo. Plyty DVD nie są drogie. Archiwalizowac bestratnie, tylko i wyłącznie (na plyty DVD). Ewentualne kopie do szybkiego uzytku do prezentacji - MP3 z optymalnym bitrate lub inna alternatywna bezstratna.
aaaaa. To wiadomo. Plyty DVD nie są drogie. Archiwalizowac bestratnie, tylko i wyłącznie (na plyty DVD). Ewentualne kopie do szybkiego uzytku do prezentacji - MP3 z optymalnym bitrate lub inna alternatywna bezstratna.
- AllShotgun
DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI. CHODZIŁO MI O CODEKI TAKIE ŻEBY MÓC OGLĄDAC AVI A WIECZOREM NAGRYWAC ŻYWE INSTRUMENTY. HAHA
POZDRAWIAM SEDECZNIE WSZYSTKICH
POZDRAWIAM SEDECZNIE WSZYSTKICH
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...